mandag 21. januar 2008

TOPSY ER I OSLO, OG DE HELLIGE TRE KONGER + EN LITEN GREVINNE VOKSER FORT!!:)

Da skriver vi mandag 21.01.2008, og Topsy er i Oslo. Hun har time på ct-undersøkelse på Norges veterinærhøgskole i dag kl.13.00, men skulle leveres kl.08.30. Det er oppdretterne til Topsy som skulle levere og hente henne på Norges Veterinærhøgskole!

Halvard reiste med Topsy til Oslo lørdag 19.01.2008. Han ankom Oslo kl.19.30, og dro hjem til oppdretterne til Topsy og leverte henne. Topsy ville ha mat da de kom fram. Det var hennes første måltid alene siden tirsdag! Hun var fremdeles ustø på føttene, og falt når hun gikk, men hun greide å komme seg i kattedoen for å gjøre fra seg. Vanligvis sitter hun på kanten av kattedoen når hun skal gjøre fra seg, men pga av at hun hadde så dårlig balanse måtte hun krype til korset å sitte med ene baklabben nede i kassen. På et eller annet mirakuløst vis greide hun å komme seg opp i sofaen på rommet der hun bor. Utover ettermiddagen og kvelden på lørdag var ikke Topsy så urolig med øynene og virrete med hodet. Godt at hun spiste. det trenger hun virkelig!! Fikk beskjed fra oppdretterne til Topsy at hun hadde spist godt på søndag morgen og på formiddagen!:)

Halvard overnattet til bestevenninnen min og familien hennes natt til søndag!:) De koste seg med taco med tilbehør!:)

Nå er jeg bare så spent på resultatet av ct-bildene. Jeg har mentalt forberedt meg på at det ikke er noe å gjøre for henne nå, og har mentalt forberedt meg på at vi dessverre på ta henne til veterinæren slik at hun skal få slippe å lide mere! Som pusi71 sa så fint i går: Min smerte må komme i annen rekke! Vi kommer til å la to forskjellige veterinærer se på ct-bildene, og vi har masse spørsmål omkring disse polyppene! Dette er jo noe som kommer igjen og igjen, og spørsmålet er jo hvor mange ganger stakkars Topsy må igjennom en operasjon også.

Tanken på at hun kanskje må forlate oss svir i magen, men som sagt ALLE de gode minnene med Topsy hos oss er så mange, og hun er bare Topsy. Ingen andre katter kan erstatte Topsy.

Det var så tydelig at Svartfot og Aros skulle trøste meg på lørdag kveld. Da jeg satt og jobbet på laptopen lå Aros på den ene siden, og Svartfot på den andre. Flere ganger i løpet av lørdag kveld kom Aros opp i fanget mitt, og koste med meg. Corvette ble også så rar da hun så at Topsy ikke var her. Hun gikk og lokket på henne på soverommet, og det var tydelig at hun manglet en i flokken sin!

Med kvartetten til Corvette på kattungerommet går det veldig bra!:) De legger på seg så fint, men nå må vi begynne med å presentere dem for vanlig mat. Har sett at vekta på noen av kattungene har stagnert litt noen dager, så går de opp igjen. I går var Caspar 352 g, Balthazar 353 g, Miss Sophie 282 g, og Melchior 394 g. Vi blandet ut AD Hills kraftfór i vann, og du verden som Melchior og Caspar likte det! De nærmest bet fingrene våre i iver etter å få mere! Ellers har de oppdaget at det finnes en verden uten for vaskerommet, og det er badet. Utenfor den finnes det ennå en verden: STUA vår!! Corvette stod og tittet på baderomsdøren til stuen, og det var tydeligvis noe hun ville. Ja, ja, tenkte vi. Hvorfor ikke la alle sammen prøve seg på stua. Corvette har nemmelig ikke funnet ut at hun kan bære dem i nakkeskinnet. Antagelig er kattungene for tunge for henne. De fikk komme inn på stua, og alle 4 gikk med halen rett i været, og var lykkelige over å få se en ny verden:) Svartfot stod rett utenfor døren, og han freste til Caspar som kom i mot ham, men Caspar gikk rett i mot Svartfot. Da sprang Svartfot rett opp på spisebordet og satte seg, for han syntes nok at der var det en tryggere plass å være. Aros satt på armlenet på sofaen og tittet forskrekket på sine fire små barn som kom hakk i hel med mamma Corvette, men også Aros fant det tryggest å komme seg på spisebordet sammen Svartfot. Etter en stund tok vi dem tilbake til kattungerommet igjen før vi gikk til køys.

I dag tidlig da Halvard skulle dusje, så hadde både Melchior og Caspar klart å komme seg på gulvet. Halvard løftet dem tilbake i fødekassen, men nei da. Der skulle ikke de være. Så var det bare å flytte alle fire ut på gulvet. Tok en titt inn til dem da jeg stod opp, og da lå de så fint sammen og sov i en krok. For en stund siden lå de og drakk melk, og nå så jeg at Corvette fikk strukket seg skikkelig ut når barna lå og ammet:) Det virket som om Corvette også roet seg ned når de fikk komme ut av fødekassen. Skal vi ha dem på stua, blir det under kontroll når vi er hjemme. Ennå vet vi ikke hvordan Svartfot og Aros reagerer i englebarna sitt nærvær:)

Denne gjengen ligger utrolig bra an når det gjelder utvikling, og ennå mer vil vel skje de nærmeste dagene vil jeg tro:) Nå skal de jo begynne å sosialiserer med de andre kattene, og de skal lære seg å spise selv, og ikke minst å gå på do! Allerde har de lært å seg å vaske seg seg selv med labbene sine, og de er så skjønne når de ligger der og vasker seg!

Var også og tok stingene til Corvette på fredag, og veterinæren som undersøkte henne ble så kjempeglad for å se henne. Hun hadde tenkt sitt da vi kom med henne, og hun sa at Corvette hadde vært millimeter fra døden! Hun hadde også tenkt at dersom Corvette kom seg igjen, kom hun i hvert fall ikke til amme kattungene mere, og det begynte hun med dgen etter operasjonen!

Vi veide forresten Aros og Corvette i går også Corvette er 3 kg, og Aros 4,5 kg...:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar