søndag 17. juli 2011

KATTUNGEFØDSEL I DAG, MEN DESSVERRE VAR DEN DØD DA DEN KOM UT!:(


Kosepusene Aros og Nadina!:)


Nadina koser seg ute på katteverandaen!:)


Endelig i går kveld var tiden inne! Ca. kl.22.00 begynte Nadina å få åpningsveer. Hun hadde veer ca. hver time, og mjauet litt da veene kom. Vi utstyrte oss på rommet med PC, bok, drikke og noe godt å spise, for vi skjønte at dette kom til å bli en lang natt.

På ultralyd i Nadina sin 3. drektighetsuke hadde jeg fått vite at det var en kattunge. Det er ikke så heldig med tanke på at hun var førstegangsfødende, og det sa veterinæren også.

Kl.04.45 gikk vannet, og pressriene satte i for fult! Vi oppdaget nokså tidlig at kattungen kom med halen først. Oooops! Dette er uheldig for en førstegangsfødende kattemor, og med tanke på at det var bare en kattunge! Med flere kattunger i fødselskanalen ville den førstefødte kattunge fått hjelp og trykk til å komme ut, men kattungen til Nadina måtte gjøre all jobben selv!

Riene til Nadina kom jevnlig, og Nadina var kjempesliten stakkar. På slutten hadde hun ikke krefter igjen, og kattungen ble tydeligvis hengende i ro noen minutter før siste pressri kom! I tillegg oppdaget vi at navlestrengen var tvinnet rundt halsen på den. Det er ikke et bra utgangspunkt. Vi oppdaget at kattungen var livsløs, og prøvde å jobbe med den for å få den til å puste, men nei. Det ville den ikke. Hele tiden var jeg kontakt med oppdretteren til Nadina som var kjempesnill å bistå oss med råd og veiledning om hva vi kunne gjøre! Vi masserte kattungen, slynget den og blåste varm luft på den. Nadina prøvde også å jobbe med kattungen sin, men til slutt måtte vi bare innse at den var død. Den hadde nok blitt kvalt pga navlestrengen rundt halsen, og fordi den lå lang tid i fødselskanalen!:( Når Nadina selv så at det ikke var mere å gjøre avviste hun den.

Vi fant ut at kattungen var ei lita viltfarget hunnkatt på 80 gram! Nadina på sin side gjorde en kjempeflott mammajobb under hele fødselen! Hun fikk av kattungen fosterhinnen, hun bet av navlestrengen og spiste opp etterbyrden! Jeg er rimelig sikker på at Nadina er den av abyssinerne våre som har hatt lettest fødsel, og som har vært den flinkeste til å jobbe selv under fødselen!

I formiddag har Nadina gått og lett etter kattungen sin, og hun sørger stakkars jenta mi!:( Det er trist å høre på når hun gråter!:( De som har opplevd dette før sier at dette går seg til om et par dager. Hormonene hennes må ut av kroppen nå! Vi har gitt Nadinamora vår skinke og kjempegod fløte som har gått ned på høykant!:)

Hun leter fremdeles etter kattungen sin, men har sovet og slappet av i sofaen sammen Aros!

Folk spør meg om denne episoden ikke skremmer meg? Nei det gjør den ikke, for når jeg så hvor kjempeflink Nadina var under fødselen så vet jeg at neste gang vil det gå bedre. Nå har Nadina vært igjennom en normal drektighet og en fødsel, og hun viste at det ikke var noe problem med fødselen. Problemet var at det var en kattunge, og det er ikke særlig heldig for en førstegangsfødende kattemamma!

Vi kommer til å pare henne igjen etter et 2 løpetider, og det ser jeg fram til! De som har opplevd noe liknende selv sier at neste gang vil det gå bra!

Det viktigste for meg er at Nadinamora mi er frisk, og at ingenting skjedde med henne!:)

19 kommentarer:

 1. Nå ble jeg lei meg her, for jeg vet hvor ønsket denne kattungen var for dere:( Det høres fælt ut det du beskriver. Stakkars Nadina også. Der ser man at dyr også sørger. De som som sier at dyr ikke har følelser vet ikke hva de prater om!

  Mange trøsteklemmer til deg og Nadina

  SvarSlett
 2. Åhhh det var trist nyhet;(( Jeg tenker på kattemammaen som gikk og lette etter kattungen sin som ikke var der. Neste gang går det bedre! Det er vel derfor jeg ikke vil ha kattunger på lillemora vår. Jeg synes det virker skremmende hvis det skulle gå galt.

  Dere må kose masse med Nadina. Og når jeg kommer på besøk til dere skal jeg kose masse med henne. Og selvfølgelig med mammen og pappen til vår lillemor;))

  Stor varm klem fra Ofmariel

  SvarSlett
 3. Så ufattelig trist å lese:( Tårene mine rann nedover kinnet da jeg leste at kattemor sørget og lette etter babyen sin:( Jeg synes så synd på Nadina. Nå håper jeg at det går bra med Nadina, og jeg er sikker på at det går bedre neste gang!

  Ha en fin tirsdag:)

  Stor klem fra Irenesola

  SvarSlett
 4. Snufs...

  SvarSlett
 5. Both cats looks like very cuddly and a bit tired. But the are sooo cute...

  Wish you a wonderful weekend !
  Kind regards Synnöve

  SvarSlett
 6. Mona Elisabeth: Nadina har det kjempefint nå, og hun skal få lov til å ha et par løpetider før hun blir paret igjen!:) Det var kjempetrist å se hvordan Nadina gikk og lette etter kattungen sin hele den søndagen der!:( Du har helt rett! Dyr har følelser de også, og de blir lei seg!

  Tusen takk for det vennen min!:)

  Ønsker deg en kjempefin fredag, og en riktig god og fin helg!:)

  Stor klem fra Toril

  SvarSlett
 7. Ofmariel: Tusen takk for støtten fra deg vennen!:) Det var kjempetrist å se når hun lette etter kattungen sin, og da pep hun sårt!:(

  Etter et par dager gikk det over, og nå er hun seg selv igjen, like vill og gal som en abyssiner skal være!:)

  Det er kjempetrist når noe sånt skjer, men det viktigste er å være til hjelpe og støtte for katten!

  Ønsker deg en kjempefin fredags kveld, og en riktig god helg!:)

  Stor klem fra Toril

  SvarSlett
 8. Irenesola: Tusen takk for støtte og oppmuntring fra deg også!:)

  Nadina sørget og lette etter kattungen sin, og det var kjempetrist å se på!:( Etter et par dager gikk det over, og nå er Nadina i kjempefin form igjen, like vill og gal som en abyssiner skal være!:)

  Ønsker deg en kjempefin fredagskveld, og en god og fin helg!:)

  Stor klem fra Toril

  SvarSlett
 9. Bare lille Elin: Det var kjempetrist, men vi forstod det tidlig når navlestrengen hang rundt halsen at kattungen ikke levde!:(

  Det verste var da Nadina gikk rundt og lette etter kattungen sin i nesten to dager. Hun pep så sårt!:( Nå er Nadina i kjempefin form, og hun er glad og lykkelig som om ingenting har hendt!:)

  Ønsker deg en kjempefin fredag, og en riktig god helg!:)

  SvarSlett
 10. Solfrid: Det var kjempetrist!:( Vi forstod begge to at den var død, for navlestrengen hang fast rundt halsen.

  Det verste var da Nadina gikk rundt og lette etter kattungen sin og gråt da hun ikke fant den!:( Etter et par dager gikk det seg til, og nå er Nadina i kjempefin form. Hun er like vill og oppfinnsom slik hun var før fødselen!:)

  Ønsker deg en kjempefin fredag, og en riktig god helg!:) Hils lillemor!:)

  Stor klem fra Toril

  SvarSlett
 11. Leckeres für Mensch und Katze: Thank you som much!:) Have a nice Friday evening and a nice weekend1:)

  Best regards from Toril

  SvarSlett
 12. Seraphina´s Phantasie: Thank you so much!:) They are very cuddly!:) If they want they can be cuddly all the day 24/7!:)

  Have a nice Friday evening, and a nice weekend!:)

  Best regards from Toril

  SvarSlett
 13. Hei! Så trist for den flinke Nadina! Ønsker dere alle lykke til med neste gang! Takk for kommentaren hos meg. Ønsker dere tobente og de firbente en strålende uke!

  SvarSlett
 14. What beautiful cats, we also have a cat named Memole!
  Happy after !
  Vanda

  SvarSlett
 15. Mathildes Eden: Bare koselig det!:) Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg. Det går kjempebra med Nadina nå, og hun er faktisk drektig igjen!:) Venter 3 kattunger ca.22.11.2011!:) Jeg gleder meg kjempemasse!:)

  Ønsker deg en kjempefin lørdag, og en fortsatt riktig god helg!:)

  SvarSlett
 16. Fruen: Det var kjempetrist, men nå går det kjempebra med Nadina. Hun venter kattunger igjen 22.11.2011, og er lykkelig!:)

  Ønsker deg en kjempefin lørdag, og fortsatt riktig god helg!:)

  SvarSlett