mandag 17. august 2015

GODPUSEJENTA SC INGAVE'S NADINA 6 ÅR I DAG 17.08.2015 :)

I dag 17.08.2015 fyller godpusejenta mi SC Ingave's Nadina 6 år :) Jeg er kjempetakknemlig for at oppdretterne til Nadina (Inger og Kåre) lot henne få komme til meg <3 :)

Oppdretterne var kjemepflinke til å sende meg bilder av Nadina slik at jeg kunne få se hvordan hun utviklet seg, og jeg ble kjempeforelsket i den lille abyssinerjenta <3 :)

Når man venter en kattunge, så går dagene før kattungen kommer så sakte. Du kan sammenlikne det med å glede seg til julaften. Akkurat på samme måte gledet jeg meg til å få treffe lille Nadina.

Første gangen jeg traff Nadina var på Adelkatten sin utstilling i desember 2009. Da var hun litt over 3 måneder gammel. Oppdretterne lurt på om de kunne få lov til å stille henne på utstilling i Sverige helgen etter Adelkatten sin utstilling, og det sa jeg ja til :)

Da jeg traff Nadina for første gang ble jeg ytterligere forelsket i den kjempesøte abyssinerjenta <3 :)Nadina i utstillingsburet på Adelkatten sin utstilling 06.12.2009 :)


Jeg avtalte med oppdretteren at hun skulle ta Nadina med seg til Værnes i januar 2010, for da skulle hun reise til Steinkjer for å besøke sin familie som hun har der.

04.01.2010 var dagen endelig kommet til at jeg skulle kjøre til Værnes for å treffe oppdretteren (Inger), og ta med meg Nadina hjem. Jeg var så spent, og sommerfuglene hoppet i magen min :) Det var som om jeg ikke kom meg fortest mulig hjem.

Da jeg kom hjem slapp jeg Nadina ut av reiseburet, og hun fikk gjøre seg kjent med de andre kattene. Som en abyssiner var Nadina selvsikker, og hun hadde halen rett i været. Den lille kattungen sa i fra hvis de andre kattene kom for nære, og de andre kattene fikk med en gang respekt for Nadina. Nadina fant seg en krok ved et kråskap vi hadde på stuen, og der lå hun og fulgte med på hva de andre kattene gjorde. Hvis de kom for nære, freste hun og knurret. Det tok ikke mer enn 2-3 dager før Nadina også ble fult innlemmet i katteflokken.

Nadina ble kjempegode venner med Aros og de andre abyssinerene jeg hadde <3 :) Godpusejenta var og er en kosepus <3 :) Hun har alltid elsket, og elsker fremdeles å ligge i fanget når hun vil slappe av og kose seg <3 :) Da maler hun lykkelig <3 Nadina er også selvstendig og bestemt, og hun vet kjempegodt hva hun vil.


Godpusejenta Nadina slapper av på sofarygget <3 :) Dette bildet ble tatt første dagen da Nadina kom til oss :)


Nadina var en selvsikker kattunge, og hun tok ikke fem flate øre for å sette de andre kattene mine på plass :)


Som alle andre kattunger fant jeg Nadina sovende på de merkeligste steder. Her sammen med stereoanlegget :) Bildet av Nadina ble tatt noen få dager etter at hun kom til oss :)


Planen var jo da vi fikk henne å ha kull på Nadina. 23.11.2011 fikk Nadina sitt første kull som bestod av 2 hunnkatter og 2 hannkatter. 07.06.2013 fikk Nadina sitt andre kull som bestod av 6 hannkatter! Kattungefødslene til Nadina har gått lett, og kattungene har nærmest plumpet ut :)

Begge gangene når Nadina fikk kattunger viste hun at hun var en superflink kattemamma for sine smånurk, og hun passet kjempegod på kattungene sine. De to gangene da Nadina hadde kull, godtok Nadina at de som kom på besøk til oss fikk kose med kattungene sine, men første bud var å kose med henne før de fikk låne seg en kattunge :) Når gjestene våre har holdt og kost med Nadina sine kattunger, har hun fulgt nøye med om kattungene har hatt det bra. Ved første pip fra kattungen har hun bedt om å få kattungen tilbake igjen.


Kattemammakjærlighet ved første blikk <3 <3 :) Bildet ble tatt 23.11.2011 da Nadina fødte kattungene i D-kullet.


Fra (N) Hakrilas D-kull som ble født 23.11.2011, valgte jeg å beholde Dixie Rose. Her ligger mamma Nadina og Dixie Rose og koser seg sammen <3 :)


Supermamma Nadina sammen kattungene hennes fra (N) Hakrilas E-kull som ble født 07.06.2013 :)


Siden Nadina er den som har hatt kattunger, er det hun som er dronningen i kattflokken. Datteren Dixie Rose har godtatt dette, og derfor er Dixie Rose og Nadina kjempegode venner <3 Dixe Rose og Nadina kan ligge og sove sammen, de vasker hverandre, og de bryr seg om hverandre. Kjærlighet og vennskap dyr i mellom er kjemperørende å se på :) Det tok en god stund før Nadina aksepterte at Dixie Rose kom til å bo hos oss. Nadina på sin side var ikke særlig glad over dette. Når kattungene blir ca. 12 uker gamle, er kattemamma som regel lei kattungene sine, og hun vil helst ikke vite av dem. Nadina var lei av Dixie Rose, og mente nok at hun skulle flytte. Etter hvert aksepterte Nadina at Dixie Rose bodde her, og de ble kjempegode venner <3 :)

Dixie Rose har stor respekt for mamma Nadina, og det hjelper på at det ikke oppstår konflikt i en katteflokk. Av og til hender det at Nadina vil ligge i fanget til mannen min eller fanget mitt alene. Hvis Dixie Rose da kommer for å legge seg der, ser Nadina på henne med et bestemt blikk, og Dixie rygger unna. Det vil si at Dixie lar Nadina få ligge i fred i fanget. Dixie Rose er under Nadina på rangstigen frem til hun får kull. Innordning etter rangstigen er noe kattene selv ordner opp.

Med hånden på hjertet har det sjelden eller aldri vært konflikter mellom Dixie Rose og Nadina. De to går kjempegodt sammen. Mye av årsaken er fordi Dixie Rose og mamma Nadina er omgjengelige, og begge to unngår konflikter.

Nadina har deltatt på katteutstillinger siden hun var litt over 3 måneder gammel, og hun har gjort det kjempebra på utstillingene. Etter hvert som hun begynte å konkurrere om cert og titler har hun fått sine cert, og dommerne som har dømt Nadina har likt henne kjempegodt :) 

I mai 2015 deltok jeg på Lirak sin utstilling, og Nadina tok sin høyeste tittel som det går an å få som fertil. Hun ble Supreme Champion <3 :) Som kjempestolt eier av Nadina kom det noen gledestårer da ja!


Kjempestolt Inger (oppdretteren til Nadina) med Nadina på fanget, og jeg som holder den kjempefine tittelsløyfa Nadina fikk fra arrangørklubben da hun ble Supreme Champion. Jeg holder også en kjempefin gave som Nadina fikk av Inger og mannen hennes da hun ble Supreme Champion :)


Jeg elsker Nadina av hele mitt hjerte, og hun er kjempeherlig, kjælen, kosete, snill, selvstendig og tålmodig <3 :)


GRATULERER MED 6 ÅRSDAGEN I DAG GODPUSEJENTA OG DRONNING NADINA <3 :)  Bildet er tatt av fotograf Maria Westling. Besøk hjemmesiden til Maria her: http://www.wmartphoto.se/


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar