tirsdag 10. oktober 2006

AROS OG ABYSSA 8 UKER GAMLE:)Abyssa 8 uker:)
Aros 8 uker:)
Topsy lar gjerne Aros og Abyssa få litt koseamming innimellom:)
I dag blir Aros og Abyssa 8 uker. Så fort tiden går! Rart å tenke på at Abyssa har vel en måned igjen før hun skal til sin nye familie, men bedre familie kunne hun ikke fått. Familien vil passe perfekt for den abyssinerjenta der:) Herlig:) Abyssa trenger en familie som har barn som leker mye med henne, og der hun får kjørt seg sikkelig:) Hun ligner sin mor opp av dage når det gjelder aktivitetsnivået. Abyssa er også kjempeflink å bruke klorebrettet til Topsy og Svartfot.
Aros er jammen ikke borte vekk han heller nei, men han virker roligere enn sin lillesøster. Lekemusen som Abyssa fikk i gave fra den nye familien er meget populær for både mor og barn. Artig å se som jegerinnstinktet kommer fram i Aros og Abyssa når de holder på med lekemusen. De legger seg i jaktpossisjon og hopper frem og tar musen. Hadde det vært mus i huset her, hadde de nok hatt vett nok til å komme seg ut, og det fortest mulig:) Når Aros og Abyssa leker herjer de så mye med hverandre, løper etter hverandre og fanger hverandre. De ligger opp på hverandre og kravler og lekesloss:) Stakkars halen til Topsy.... Den får virkelig gjennomgå. Hun er nå tålmodig jenta vår også da, men hun sier i fra når nok er nok. Den av duoen som prøver seg på halen til mamma da får irettesettelse så det holder. Begge to synes det er kjempespennende når vi koster opp sanden som havner på gulvet etter de har vært i kattedoen. Vaskefillen er også kjempespennende å jakte på, men støvsugeren liker de ikke! Da ser vi to raketter som kommer seg unna i en fei, mens mamma Topsy gjerne blir igjen for å følge med på om jobben gjøres ordentlig, og for å få en liten støvsugerkos på pelsen sin. Da med støvsugeren på lav hastighet.
Så til leggene mine.... Den ser ikke ut.....:( Etter å ha blitt brukt som klatrestativ av to små banditter i ivrig lek (en hengende i høyre legg, og en hengende i venstre legg), bærer leggene preg av små katteklør....
Vi veide begge to i går, og Aros veier 1120 gram, og Absysa 880 gram. Ikke noe tyder på at de er undervektig akkurat:) De er blitt så flinke til å gå i kattedoen, og til å spise både tørrfór, våtfór og seifillet. Samt innimellom blir det tid til koseamming med mamma. Da blir de så søvnige og døsen at de sover en stund.
I går måtte vi til dyrlegen med Topsy:( Siden hun var kattunge har hun vært plaget av at hun hoster, harker og nyser etter hun har spist, drukket og renset pelsen sin. Hun har også hatt stadige luftveisinfeksjoner uten at vi har skjønt hvorfor, og heller ikke veterinæren. I går fikk vi svaret. Vi trodde at Topsy igjen hadde fått luftveisinfeksjon, og tok henne med til dyrlegen for å få henne skikkelig undersøkt. Veterinæren lyttet på henne, og hjertet og lungene fungerer som de skal. Halvard fortalte om problematikken hennes når hun spiser. Til slutte bestemte veterinæren seg for å ta skikkelig ultralyd og røngtenbilder av henne, og for å ta blodprøver. Svaret var overraskende positivt når vi hentet henne om ettermiddagen. Topsy har en drøvel i svelget som vi mennesker har, og det skal ikke katter ha. Dette medfører maten hun spiser har for trang passasje når hun svelger maten. Dermed fører det til at hun setter maten i vranga, og hun begynner å hoste, harke og nyse. Restene av maten legger seg i øvre luftveier, noe som fører til at hun får det som ligner på luftveisinfeksjoner uten at det er infeksjon. Takk og lov! Blodprøvene viste at Topsy er 100% frisk:) Hun har ikke katteinfluensa, virus eller kattapest:) Det var så godt å få stadfestet det i hvert fall. En stor lettelse:) Denne drøvelen kan opereres bort, men det er slett ikke sikkert på at det vil hjelpe henne. Vi får se det an. Vil helst ikke operere henne hvis vi ikke må. Nå er vi mye tryggere når vi vet hva som er forårsaker disse falske "luftveisinfeksjonene" hun har hatt. Drøvelen er medfødt, og ikke arvelig i det hele tatt. Aros og Abyssa spiser jo helt normalt når de spiser. Ingen hosting, harking og nysing der i gården:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar