lørdag 7. april 2007

PÅSKEFERIE 2007!:)

Topsy koser seg i sofaen:)

Aros og Corvette slapper av og koser seg!:)Hvor ble det av våren? Det er et godt spørsmål nå som snøen laver ned samt etter to dager med snøstorm! Det var jo skikkelig vårstemning her før påske, men den har skiftet tilbake til vinter.... Det slår vel ikke feil at på tirsdag etter påskeferien, så får vi det været vi hadde håpet på i påsken.

Uansett tenker ikke katter over om snøen er kommet eller ikke, for i går fikk Corvette sin første løpetid! Hun blir 5 måneder 10.04.07. Halvard og jeg kom hjem ca.kl.12.45 i går, og da ser kjennetegnet: Halen til sides, går med buken nesten i gulvet, og kurrer som en due! Da skjønte vi at løpetiden var i gang. Tidligere på dagen hadde hun vært veldig kosete, men heller ikke det er så uvanlig til Corvette. Hun er ei skikkleig kosejente til vanlig også, og hverken Halvard eller jeg tenkte noe mer over det. Så var det å gi henne to p-piller for å få stanset løpetiden. Vi fikk stoppet den! Hun er alt for ung til å få kattunger ennå! Aros skjønte ikke så mye, så han var mer opptatt av å leke med lekemusen sin. Corvette prøvde alt hun kunne for å krype under ham, men han forstod såpass at han begynte å slikke henne på hodet, og bet henne i nakkeskinnet.

For det meste av dagen gikk Corvette og kurret og krøp for Aros. Da Corvette fikk Aros til å forstå at han skulle stå over henne, var Corvette utrolig lykkelig!:) Aros prøvde virkelig hardt da, men så skulle Halvard på arbeidsrommet en tur, og det oppdager Aros, og hopper av og blir med Halvard istedet for å gjøre det som Corvette ønsket! Snakk om å være uromantisk, eller kanskje litt barnslig?

Svartfot satt bare og tittet rart på Corvette når hun krøp for Aros. Til slutt trodde kastraten vår at Corvette ville leke, og han hoppet fram fra ovnen på stua, og hoppet på Corvette for så å begynne og leke med henne. Den seansen endte med at Svartfot og Corvette løp fram og tilbake etter hverandre; fra stua og inn på soverommet. Der la Svartfot seg til rette opp på sengen, og ventet på at Corvette skulle komme fram fra under sengen for så å hoppe på henne igjen. Den huskatten er som en onkel for abyssinertrioen. Han er så forsiktig med Corvette når han leker med henne, og det er akkurat som om han skjønner at hun er kattunge. I lek med Aros er han litt mer hard, men det er vel fordi Aros er større, og tåler mer. Tenk at Svartfot nå har vært innekatt i over to måneder! Det trodde ikke jeg da vi flyttet hit! Av og til går han mot døren og mjauer og klorer på klorebrettet, men da er det noe han vil, enten at jeg på ta ut av kattedoen, eller at han mangler tørrfór eller vann. Svartfot er så flink til å bruke kattedoen!:)

Nå i dag er løpetiden gått tilbake, og Corvette er roligere igjen. Det ser ikke ut som om hun vil bli så høylydt under når hun løper. Hun minner meg om Topsy når hun løp.

Veide Aros i går, og han veier nå 3,5 kg! Topsy er fremdeles 2,6 kg, og i kjempegod form!:) Hun har så absolutt fått tilbake sine abyssinerfakter igjen, som å hoppe opp på kjøkkenbenken i tide og utide. Kanskje mest i utide.....Vi må jo også passe maten vår som en hauk når Topsy er i nærheten, for plutselig så hopper hun opp på spisebordet for å "stjele" seg en matbit! Så Topsy er seg selv igjen ja!:)

Lekemusen som Halvard kjøpte til Aros og Corvette på utstillingen er utrolig populær! Godt vi kjøpte to:) Aros leker aport med den. Han henter musen, kommer med musen til en av oss, for så at vi skal kaste den, og så hetner Aros den og leverer den tilbake. Corvette derimot hun knurrer som en løve hvis Aros prøver seg med å ta musen fra henne. Han må bare ikke komme her og komme her!:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar