søndag 23. september 2007

Kjempekoselig helg med besøk fra Finland og Namdalen!:)

Vår stolte abyssinerhannkatt Aros:)


Pilvi fra Finland på Trondheimsbesøk:)


Aros sin "elskerinne" Pilvi fra Finland:)


Så er det søndag! Denne helgen har bare gått alt for fort, og nesten uvirkelig hva som har skjedd!:) Fikk mail på onsdags kveld av en abyssineroppdretter i Finland som ønsket å pare sin abyssinerhunnkatt Pilvi med Aros, og dette svarte jeg ja til. På onsdag fikk jeg mail fra Kuu-Katjaana i Finland om at Pilvi hadde begynt å vise tegn på løpetid, og at de kom til Trondheim fredags kveld. Endelig så var dagen kommet, og Aros skulle få treffe sin utkårede Pilvi etter lang tid. I hvert fall i følge Aros....:)

Tidlig på kvelden fredag 21.09.07 hentet Halvard hans niese Anita på jernbanestasjonen. Hun skulle også bo til oss, fordi hun skulle på kurs i forbindelse med jobben. Anita er fra samme hjemplass som Halvard (Grong). Halvard og Anita kom hjem hit kl.20.30. Så var det bare å snu, for å kjøre ned på jernbanestasjonen for å møte Kuu-Katjaana, Reima og hans kone Trisha som kom fra Finland med Pilvi. De hadde kjørt siden kl.06.00 samme morgen, og var svært trøtte og slitne, og de skulle bo første natten hos oss slik at Pilvi skulle være trygg. Da de kom ordnet vi i stand en plass til Pilvi på arbeidsrommet vårt slik at hun kunne være der. Kuu-Katjaaana skule sove på arbeidsrommet sammen henne, Trisha og Reima fikk stua, og Anita fikk en madrass på soverommet sammen oss. Der det er hjerterom er det husrom er det et ordtak som heter.

Etter finnene hadde fått tatt inn sakene sine fra bilen, så satt vi og pratet. Pilvi snuste, og gjorde seg kjent på arbeidsrommet, fikk litt vann og mat. Etter et par timer førte vi Aros inn til Pilvi, og der ble det vennskap og kjærlighet med første blikk:) Aros var svært lykkelig over å få en fertil hunnkatt, og til og med med løpetid levert rett på døren. Det er ikke hver dag det skjer. De fikk være sammen en liten stund, så tok vi Aros ut igjen slik at Pilvi kunne få en liten pause. Hun var jo tross alt på fremmed plass.

Vi satt og pratet med den finske trioen som kom, og de var kjempehyggelige mennesker, og utrolig koselige!:) Før vi la oss førte vi Aros inn på arbeidsrommet til Pilvi, og så gikk vi og la oss for natten. Klokka ble 01.30 da vi krøp til køys. Selvsagt var vi svært spent på hva som kom til å skje i løpet av natten, og det var en svært lykkelig eier som møtte oss dagen etter. Kuu-Katjaana fortalte at Aros og Pilvi hadde paret seg hele 5 ganger!!!!:) Wow!

Halvard kjørte Anita ned på kurset før han kom hjem. Så ordnet vi i stand til en frokost for oss, og vi satt og pratet. Det var kjempekoselig. Aros fikk være sammen Pilvi en liten stund før vi tok ham vekk fra henne. Det var greit for begge to at de fikk sove litt, og slappe av før de møttes igjen. Men sove var bortkastet for Aros!:) Han var så trøtt at han satt og glapp med øynene foran oss. Ikke tørtt han nei??? Åh nei:) Ikke i det hele tatt! Kl.14.00 pakket Kuu-Katjaana, Trisha og Reima i bilen for å sette kursen til campingplassen de skulle bo. De avtalte at de skulle komme søndag 23.09.07 kl.11.30 om for å hente Pilvi med seg, og for å kjøre tilbake til Finland.

Om ettermiddagen 22.09.07 var Halvard og jeg hjemme og slappet av, og tok det med ro. Utpå ettermiddagen førte vi Aros og Pilvi sammen igjen, og det var en svært lykkelig Pilvi, og ikke minst en svært lykkelig Aros som fikk treffe hverandre igjen!:) I løpet av ettermiddagen paret de seg ennå 3 ganger til! Kl.18.00 hentet Halvard niesen sin Anita, og vi bestilte pizza fra Peppes Pizza som vi koste oss med om kvelden. Vi satt og pratet, spilte kort, og hadde det kjempekoselig. Kl.23.30 gikk vi og la oss.

Kl.09.00 stod jeg opp. Anita holdt på å gjøre seg klar for å dra på kurset igjen, og Halvard kjørte henne nedover kl.09.30. Kl.10.30 kom Kuu-Katjaana, Reima og Trisha for å hente Pilvi. De skulle kjøre hjem, og overnatte på en campingplass i Sverige et sted, slik at de slapp å kjøre så langt i morgen. Før de dro laget vi i stand lunch til dem, og satt og pratet. Vi hadde en kjempehyggelig stund sammen med våre finske venner!:) De reiste kl.11.45. Aros sovnet med en gang da han kom på stuen til oss, og han er trøtt ja! Ikke noe rart som han har jobbet og stått denne helgen!:)

Etter Kuu-Katjaana, Trisha og Reima reiste, så ordnet Halvard seg i stand for å dra til Oslo med Topsy. Hun har time på veterniærhøgskolen til kontroll CT-undersøkelse etter operasjonen sin i morgen tidlig. Nå har vi utsatt timen en gang, og vil ta timen nå. Vi vet ikke hvor lenge til vi kan ta timen igjen med henne. Kl.14.00 kjørte duoen Halvard og Topsy av gårde til Oslo. Krysser fingrene for at turen går bra! Får vel sms-oppdateringen når det lir på litt utover ettermiddagen.

Siden Aros sovnet har jeg ikke sett noe til ham. Gjør regne med at han sover en god stund utover ettermiddagen nå. Det har pusegutten til mamma fortjent!:) Han er jo så snill med hunnkattene, og en skikkelig gentleman. Den katten trenger seg ikke på før hunnkatten sier: "Kom igjen!". Det er akkruat som om han skjønner at han må la hunnkatten bestemme løpet. Lille kloke Arospusen min!!:)

Nå venter jeg bare på løpetiden til Corvette, så får jeg paret henne, men den kommer jo aldri!!! Den kommer når hun er klar for det, men hun ¨har begynt å gni seg inntil stolbein og bordbein nå, så det kan være like om hjørnet. Duften av en hunnkatt sin løpetid kan smitte over på andre hunnkatter, og håper på at det har gjort det til Corvette!:)

Det gikk også bra med Svartfot, Corvette og Topsy når vi hadde besøk av Pilvi. Klart de kjente jo at det var noe i huset, men de lot seg ikke bry seg om det. I dag ble Aros litt irritert på Svartfot. He, he, he:) Aros lå og sov i kattekurven sin. Så kommer Svartfot, og stikker hodet inn i kruven, for å ta Aros i nakkeskinnet slik at han kan dra ham med seg ut på stuegulvet. Da skal jeg hilse å si at det var en liten Aroskaramellklump som slo med labben sin mot huspusen vår. Dette ville han ikke være med på nå. Nå skulle ha sove!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar