onsdag 12. september 2007

VELLYKKET UTSTILLINGSHELG I LULEÅ 08.09 OG 09.09.2007!:)

Utstillingsburet vi hadde på utstillingen i Luleå.


Topsy i buret sitt:)


En trøtt Aros i buret.


Corvette koser seg i buret:)


Topsy og Aros i utstillingsburet.


Aros og Corvette slapper av i utstillingsburet:)


Dommeren undersøker Corvette, og viltfrøkena vår er like tålmodig:)


Corvette sitter staslig på dommerbordet hos dommeren:)


Topsy fremme til bedømming hos dommeren.


En tålmodig og flink Topsy på dommerbordet.


En flott staselig Aros på dommerbordet.


Aros til bedømming hos dommeren.


Stolt matfar Halvard med Aros som ble NOM til panel søndag 09.09.07:)


Er kommet hjem fra noen flotte dager i Sverige:) Kl.12.30 onsdag 05.09.07 satte Halvard og jeg oss i bilen med kurs for Umeå. Der skulle vi overnatte til våre svenske venner Anna og Micke, og deres abyssinertrio Tita, Kerri og Bamse. Avtalen var at jeg skulle ringe Anna da vi kom til Østersund for å få en veibeskrivelse videre til Umeå. Ikke alltid like lett å høre forskjell på om vi skulle ta av til Sollefteå eller Skellefteå når man snakker på mobil..... Halvard og jeg kjørte videre vi.... Da vi kom til Sunnsval måtte Halvard fylle bensin på en Shellstasjon. Han spurte så om hvor vi skulle kjøre videre til Umeå. Det viste seg at vi hadde kjørt 1 1/2 time omvei, og skulle tatt av da vi kom til Østersund for så å kjøre om Sollefteå. Da var det bare å ringe Anna og Micke for å gi beskjed om at Nordbaggarna hadde kjørt feil, og de lo godt ja. Turen fra Sunnsval til Umeå tok tre timer. Micke møtte oss på en bensinstasjon i Hörnfors, og geleidet oss videre til der de bodde. Kl.21.30 kom vi fram hjem til Anna og Micke. Vi bar inn sakene våre, og lot Aros, Topsy og Corvette møte Tita, Kerri og Bamse. Det første Aros gjorde var å løpe rett inn på stua og spraye på gardinene til Anna. Deretter tok han en hils på Kerri og Bamse før han stormet videre rundt i huset og sprayet på minst 30 plasser.... Han kjente seg tydelig igjen der:) Topsy var litt mer avmålt, og observerte sin sprayende sønn på avstand før hun fallt til ro. Bamse og Kerri snuste på henne, men de fant ut at Topsy skulle få være i fred. Bamse var lykkelig over å se sin "bestis" igjen, og det var tydelig at han kjente igjen Aros fra sist gang. Topsy hadde også halen rett i været, og var trygg som bare det. Corvette fant ut at hun skulle sette Bamse og Kerri på plass, og hylte og knurret til dem. Bare de forsøkte å komme nær henne så hylte hun til dem, og de løp fort vekk fra denne lille vilttøffingen som skulle sette gutta på plass.

Da vi kom til Anna og Micke hadde de disket opp med nydelig middag til oss! Det var utrolig godt:) Etterpå ble vi sittende å prate sammen før vi krøp til køys ca.kl.01.00.

06.09.07 skulle Anna og Micke på jobben, og Halvard og jeg sov til kl.08.30. Vi tok det med ro, og slappet bare av om dagen hjemme hos Anna og Micke. Kl.15.00 kom Micke hjem fra jobben. Vi gjorde oss i stand og kjørte inn til Umeå sentrum for å se litt av byen. Vi var og så på en liten kirke der hvor Anna og Micke giftet seg i sommer, og vi var og så på Stads kyrkjan. Så gikk turen til havneområdet og Trädgården. Det var så idyllisk å se på:) Kan tenke meg denne tregården er idyllisk om sommeren når det er godt vær. Nå hadde vi et nydelig høstvær hele tiden mens vi var i Sverige, og jeg synes Umeå var en skjønn by:)

Etter vi hadde vært og sett litt på byen, dro Anna, Micke, Sandra (datteren til Anna), Halvard og jeg på en kinarestaurant og spiste. Maten var utrolig god, og vi koste oss. Restauranten var også kjempetrivelig, og det luktet ikke så frityrstekt som mange kinesiske restauranter gjør. Vi kom hjem til Anna og Micke ca kl.19.30 om kvelden. Da var det å begynne å med børsting og pelsstell av kattene som skulle være med utstilling. Aros var fullt opptatt med å leke med Bamse, Corvette var fullt opptatt med å sette kastratene Bamse og Kerri på plass, og Topsy fant ut at hun ville være sammen oss på kjøkkenet. Vi gikk til sengs kl.24.00.

07.09.07 skulle Anna og Micke på jobben, men de skulle slutte av litt før slik at de kunne reise til Luleå i rett tid. Halvard og jeg reiste i forveien oppover til Luleå. Fra Umeå til Lulå tar det ca. 3 timer å kjøre. Været var nydelig, og det var fin natur vi fikk se. Vi kom frem til Luleå og campingplassen "First Camping" kl.16.00. Vi bar inn sakene våre, og Halvard gikk i gang med å lage hytten Aros-sikker.... Det vil si hele hytta ble tapesert med sorte søpplsekker oppover veggene. Lekkert???:) Nødvendig når man har fertil hannkatt i huset!! Kl.19.00 kom Anna, Micke og Sandra. Vi spiste middag og satt og pratet. Kattene våre koste seg i hytta, og alle fem så ut til å ha det svært så bra på campingtur:) Corvette freste nå og da til Bamse og Kerri, Topsy syntes det var herlig å sove i soveposen min, mens Aros fulgte etter Bamse på det han gjorde. Kerri lå i øverkøyen og slappet av. Vi kom oss i seng kl.23.00. Bamse, Kerri, Topsy, Corvette og Aros byttet på hvem av oss tobente de skulle ligge hos hele natten. Tror de jobbet skift....:)

08.09.07 stod vi opp kl.05.00 og dusjet. Vi ordnet oss i stand og dro til utstillingshallen for veterinærkontroll. Så fant vi oss bur for kattene. Vi hadde et dobbeltbur for Corvette og Aros, og ett bur for Topsy. Etter kattene var plassert i buret tok vi oss en kopp kaffe, og en røyk og slappet av. Det er det som er så herlig med å komme tidlig å få slappe av etterpå. Kl.09.00 begynte bedømmingen.

Av dommeren på lørdag fikk Corvette følgende bedømming:
Type: Ex størrelse, fin elegase, vakker, ex medium lang musukuløs kropp
Hode: Bra proportioner, myke konturer, ex profil
Øyne: Ex størrelse, for og "look"
Ører: Velplassert, korrekt størrelse, bra åpne ved basen
Pels: Ex kvalitet, fin og ren i grunnfargen, ticking ikke ferdig ennå siden hun er ung
Hale: Ex form og lang hale
Kondition: Ex kondition
Totalinntrykk: Helt underbar temperament!

Hun fikk EX1 som betyr at hun er innenfor rasestandard. Nå var Corvette for ung til å begynne å ta cert, og konkurrerte i "juniorklassen".

Av dommeren på lørdag fikk Topsy følgende bedømming:
Type: Noe liten, men fin grunntype, velproporsjonert og rett høyde.
Hode: Søtt uttrykk, vakker form, mykt hjerteform, bra profil, og hake. Kort bra neseparti
Øyne: Ex!
Ører: Store,
Pels: Ligger fint, men noe tørr på haleroten, fargen er utviklet i grunnfargen.
Hale: I proporsjon
Kondition: Fin men noe lita.
Totalinntrykk: Trivelig og søt.

Hun fikk fikk sitt andre cert CACIB.

Av dommeren på lørdag fikk Aros følgende bedømming:
Type: Exellent størrelse! Maskulin, exellent bygd, men fine proporsjoner
Hode: Vakker form og fin overdel, nesepartiet noe rakt (men vil utvikles etter hvert som han blir eldre). Profil exellent!
Øyne: Exellent i alle retninger.
Ører: Store og velplasserte!¨
Pels: Nydelig bunnfarge med nydelig ticking, nyansert og varm
Hale: I proporsjon
Kondition: Exellent!
Totalinntrykk: Nydelig og staselig hannkatt!

Aros fikk også sitt andre cert CACIB.

Av Anna og Mickes katter kom både Bamse og Kerri til panel, og Kerri ble BIS:) Den katten er så nydelig! Har ikke sett så flott en farge på en blå abyssiner som Bamse har. Som regel så blir fargen på blå kastrater noe lysere etter kastrering, men Kerri har virkelig beholdt sin farge.

Utstillingen var ferdig kl.19.00. Anna, Micke, Sandra, Halvard og jeg dro tilbake til campinghytta og slappet av litt før vi dro ut på en hamburgerrestaurant for å spise. Vi dro ut sammen et par som hadde kjøpt en av Tita sine kattunger (en nydelig sorell hannkatt). Etter vi hadde spist dro vi tilbake til campinghytta vår hvor vi koste oss med rødvin og satt og pratet. Venneparet til Anna og Micke kom også inn til oss:) De var kjempehyggelig mennesker. Vi hadde det kjempemoro den kvelden:) Etter de hadde gått tok vi litt pelsstell på kattene før vi krøp i soveposene våre.

09.09.07 stod vi opp kl.06.30 og ordnet oss i stand til en ny dag på utstillingen!:) Etter kattene var plassert i buret var det tid til en kopp kaffe og en røyk. Kl.08.30 startet utstillingen.

Først ut av våre var Aros. Aros fikk følgenede bedømming av dommeren:
Type: Ex størrelse, ex kropp, ex høyde og lekre legger
Hode: Korrekt kontur, fin, høyde, og profil. Nese ok
Øyne: Ex plassert og størrelse. Korrekt plassert
Ører: Korrekt plassert, fin størrelse og brede ved basen
Pels: Ex glans og ticking
Hale: Ex lengde
Kondition: EX!
Totalinntrykk: Ex temperament!

Aros fikk sitt 3. CACIB cert, og ble dermed IC (Internatnion Champion) Aros ble også NOM til panelet om ettermiddagen. NOM vil si dommerens beste i sin klasse. Gjett om matmor og matfar var stolt da???:)

Topsy fikk følgene bedømming:
Type: Korrekt medium i størrelse, ex kroppsstørrelse og elegange ben
Hode: Harmonisk, fin høyde og profil
Øyne: Ex plassert, og størrelse og glans
Ører: Kunne vært litt større
Pels: Ex fawn, fin og kort pels med korrekt ticking
Hale: Ex lengde
Kondition: Ex
Totalinntrykk: Søt, men litt sjenert jente:)

Topsy fikk også sitt 3. CACIB cert, og ble også IC:) Da var matmor og matfar lykkelige da!:) Det var jo 10 måneder siden sist hun var på utstilling, fordi hun ble jo syk helgen etter siste utstilling.

Corvette fikk følgende bedømming på søndag:
Type: Ex elegant og muskuløs jente
Hode: Ex profil og høyde
Øyne: Aby-look som møter deg
Ører: Harmonisk og ex plassert
Pels: Ex skinnende pelskvalitet, ticking og farge
Hale: Ex lengde
Kondition: Super
Totalinntrykk: En nydelig jente

Corvette fikk Ex 1 nok en gang på bedømmelsen sin:)

Av Anna og Mickes katter ble Kerri EP (Europa premier), og Bamse ble denne gang Best In Show for kastrater:)

Da Aros skulle til panel konkurrerte han mot en bengal, en cornish rex, og kattungen til Tita som nå er voksen. Cornish Rex fikk to stemmer, bengalkatten en stemme, og Aros og den sorellabyssineren ingen. Likevel er vi utrolig fornøyd! Bare det å bli nominert til panel er jo en belønning i seg selv, for da er jo katten blant de beste katten på utstillingen:) Det som også er så herlig er at Aros virkelig er blitt tryggere i utstillingssammenhent:) De to siste utstillingene han har vært på har han lagt framme i buret og kost seg, og han virker mye mer avslappet i buret, og også på dommerbordet. Husker første utstillingen han var med på i desember i fjor. Da var han kjemperedd, og la seg bak Topsy for å skjule seg, og fant ut at han skulle kravle bak burgardina, ellers så har han lagt seg under senga si i buret. Nå lå han så fint sammen Corvette framme i buret og tok livet helt med ro. Godt å se ham nå:) Klart å kravle seg bak burgardinen er jo normalt. Det er jo mange katter som gjør det. Der får de ro og fred, for det er jo masse lyder for kattene på en utstilling. Ikke spreller han så mye heller når han blir tatt ut av buret når han skal frem til dommeren, og vi har funnet teknikken på hvordan han kan være rolig på dommerbordet:) Dessuten er Aros eldre også, og har funnet ut at utstilling er ganske ok å være med på. I panelet oppførte Aros seg kjempeflott!:) Han var rolig og trygg, og hadde ikke 18 labber og 100 klør.

Topsy hadde kanskje glemt litt av utstillingslivet, men hun måtte ha vært syk da hun var på utstilling sist, og derfor litt engstelig av seg. Det virket som om det løsnet for Topsy på søndagen, for dommeren tok seg tid til å prate med henne, og klappe henne, og dermed virket det som hun følte seg trygg igjen, og ble nysgjerrig på dommeren. Klart katter føler jo også hvordan dommeren er mot dem, og er det en dommer som snakker med katten, så vil også katten bli trygg:) Det var så herlig å se Topsy på utstillingen på søndag!:) Er så utrolig glad for at Aros og Topsy nå er IC!!:)

Utstillingen ble ferdig kl.17.00 på søndag, og Halvard og jeg ble med Anna og Micke tilbake til Umeå der vi overnattet til mandag 10.09.07. Vi kom til Umeå kl.21.30 om kvelden. Om kvelden slappet vi av, tok det med ro og fordøyde alle inntrykkene fra utstillingen. Det var godt å krype til køys på søndags kveld, og få en god natts søvn.

Mandag 10.09.07 stod Halvard og jeg opp kl.08.30. Vi kokte oss kaffe og slappet av, og vi åpnet vinduet til utegården og lot Corvette og Aros få gå ut og inn der en stund. Utegård ja!!:) Det var spennende for vår lille viltjente!:) Og gjett om det var mye å utforske i utegården også??? Corvette hadde nesten ikke tid til å komme inn igjen. Lille viltfrøkena vår var ikke snauere enn at hun jaget inn Bamse fra utegården da han kom ut til henne. Vi ser en sorellfarget aby som et lyn inn fra utegården. Så prøver Kerri seg, også han fikk beskjed om å forsvinne inn igjen, for Corvette skulle ha utegården for seg selv hun. Tita snek seg ut, og lå på en høyde ute i utegården. Aros fikk lov til å komme ut til henne.

Kl.11.30 satte Halvard og jeg kursen for moderlandet, og Trondheim. Vi kom hjem kl.19.30 om kvelden. Det har gått så flott med kattene på denne turen, og de har vært så flinke i reiseburene sine! Også Topsy da som ble så bilsyk da hun var lita. Etter vi gikk over til det store reiseburet, har det ikke skjedd noen uhell:) Corvette er også kjempeflink. Når vi putter henne inn i transportburet sitt, så legger hun seg ned, og sover hele veien, og vi hører ikke et pip fra henne:) Aros er litt mer urolig de første milene, men roer seg ned etter hvert i buret han også.

Har hatt noen flotte og herlige dager i Svergie:) Vi har fått sett masse fin natur, fine høstfarger og ikke minst vi har hat knallfint vær hele helgen:)

1 kommentar:

  1. Congratulations of Corvette, Aros and Topsy show result and special hug to Aros and Topsy for theyr IC titles!!!

    SvarSlett