onsdag 10. september 2008

HVIL I FRED KJÆRE TOPSYMOR!:( DU VIL ALLTID FORBLI I VÅRE HJERTER!!

Topsy koser seg i gresset (juli 2005)!


Født: 28.03.2005

Død: 10.09.2008

I dag skriver vi en sorgens dag, som vi egentlig siden januar visste måtte komme før eller siden!:( Vår aller første abyssinerhunnkatt (N) Zilumes Topsy er død, 3 1/2 år gammel!:(

Da Topsy ble syk for 2.gang med ørepolypper i januar 2008 trodde vi at vi skulle miste henne, men veterinæren på Norges Veterinærhøgskole valgte å operere Topsy i et siste forsøk for å bli kvitt ørepolyppene for godt!! 17.01.2008 ble hun operert for 2.gang for mellomørepolypp, og denne operasjonen var en mye større operasjon enn den Topsy gjennomgikk i februar 2007! Veterinæren fjernet begge øreveggene til Topsy i det indre øret, men desverre så stoppet hjertet til Topsy, og hun fikk en varig hjerneskade!:( Hjerneskaden som Topsy fikk etter operasjonen i januar i år medførte at Topsy ikke lenger gikk i kattedoen. Vi måtte sette en kattedo (uten sand) nært matfatet hennes, og hun begynte også å tisse og bæsje på gulvet.


Likevel var hun like superkosete og ei supergod pusejente med kjempegodt lynne som hun alltid har vært siden hun var kattungen. Topsy var alltid så harmonisk!

Hjerneskaden stoppet Topsy i det dagligdagse abyssinerlivet som f.eks å hoppe opp i vinduskarmen, på spisebordet og kjøkkenbenken, men Topsy klaget ikke! Hjerneskaden førte til at motorikken til Topsy ble svekket! Hun kom seg opp i sofaen på liggeplassen sin, men ikke lengre. Likevel hadde Topsy en utrolig livsvilje! Det har hun alltid hatt siden hun var liten kattunge! Topsy var som et menneske, for hun skjønte så mye av oss mennesker! Jeg sa mange ganger til henne: "Du har vært et menneske i ditt forrige liv du!"

Topsymor var alltid en utrolig livsglad, hengiven, morsom og livlig katt som fant på så utrolig masse morsomt, og jeg har ikke anelse hvor mange ganger min mann og jeg holdt på å le oss i hjel av hennes påfunn, og turbofart rundt i leiligheten! Det var så mye LOVE i Topsy!:) Vi satt mange ganger med hjertet i halsen, og ikke minst vi lo så tårene spratt av Topsy sine påfunn!:) En frisk og rask abyssiner er jo kjent for å sette hjertet i halsen på sine eiere!:)

15.08.2006 fikk vår kjære Topsy sine to herlige kattunger Aros og Abyssa. Fra det kullet har jo vi tatt vare på Aros, som er like fantastisk som vår kjære Topsy var! Topsy var også en fantastisk kattemamma for sine to små rakkerunger!

I juni i år merket vi at Topsy hadde feber, og hun var også varm på ørene sine. Vi tok vi urinprøve av Topsy, og den viste at Topsy slet med betennelse i hele kroppen, men veterinæren ville ikke sette mer antibiotika på Topsy siden hun fra tidlig alder hadde fått mye av dette (første antibiotikakuren til Topsy var da hun var ca. 4 måneder). Vi tok ny urinprøve av Topsy i juli, og det viste fremdeles betennelse i kroppen. Det var da vi forstod at vi måtte ta den tunge veien til veterinæren med henne!:( De siste ukene spiste og drakk Topsy dårlig, hun sov mye og hadde mindre og mindre avføring og mindre urin. Topsy hadde det ikke godt stakkar!:( Likevel var hun utrolig kosete og god som alltid!Dermed ble dato for å dra den tunge veien til veterinæren bestemt!:(

Topsy var så rolig og avslappet hos veterinæren i dag, og det var som hun forstod at hun nå skulle få slippe å lide mere! Hun bare lå å malte da jeg tok farvel med henne!:( Jeg vet at det var til det beste for Topsy å la henne slippe å lide, og jeg føler nå bare fred og ro i hjertet mitt, for jeg vet at Topsy har det bra!

Savnet etter deg er bare SÅ STORT!!!:( Kloke, snille Topsyjenta vår! Det vil ALLTID forbli et stort tomrom etter deg, vår kjære, snille og gode Topsymor, og ingen kan fylle dette tomrommet!:( Du vil ALLTID få bli i våre i hjerter!

Topsy sammen med barna sine (Aros og Abyssa) i oktober 2006!


REGNBUEBROEN!


Et sted finnes det en bro mellom himmelen og jorden.

På denne siden av himmelen finnes det et helt spesielt sted, Regnbuebroen.

Når et dyr som har stått en av oss spesielt nær til slutt dør, begynner det sin vandring til Regnbuebroen.

Der finnes det bølgende enger og åser hvor våre elskede venner kan løpe og leke sammen.

Det er nok av mat, vann og solskinn der som sørger for at våre venner er varme og fornøyde.

Alle dyr som har vært syke og gamle får tilbake helse og styrke, de som har vært skadet eller lemlestet blir gjort hele og sterke igjen, akkurat slik vi minnes dem i våre drømmer om en forgangs tid.

Dyrene våre er lykkelige og tilfreds, bortsett fra en liten ting: Hver og en av dem savner noen som var svært spesiell for dem, noen de måtte forlate. Alle løper omkring og leker til den dagen kommer da en av dem plutselig stopper og ser mot horisonten...

Blikket er klart og oppmerksomt, den ivrige kroppen begynner å skjelve. Plutstelig løper han bort fra de andre, flyr over det grønne gresset så fort bena kan bære ham, fortere og fortere....

Han får øye på deg, og når du og din spesielle venn møtes, klynger dere til hverandre i usigelig lykke, for aldri mer å skilles.

Overlykkelig slikker han deg over hele ansiktet, hånden din kjærtegner igjen det elskede hodet, og ennå en gang ser du inn i disse trofaste øynene til denne vennen som så lenge har vært borte fra livet ditt, men som aldri forsvant fra hjertet ditt.

Så vandrer du og din spesielle venn sammen over Regnbuebroen….

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar