onsdag 17. september 2008

SAVNER DEG KJÆRE TOPSYMOR!!!:( DET SVIR I HJERTET AV SAVNET OVER DEG!!!:(

Vi fant ofte Topsy og Svartfot i denne stolen sammen!


Topsy på lysarmaturet! Der elsket hun å ligge!


Topsy elsket å sitte på skulderen til matfar!


Topsy og Yngve (foreldrene til vår fawnhannkatt Aros). Bildet ble tatt i juni 2006 da Yngve var i Trondheim for å pare seg med Topsy!


I dag er det en uke siden du vår kjære Topsymor døde fra oss litt over 3 år gammel!:( 3 år er ingen alder!:( Savnet etter deg er bare helt ufattelig, og det svir i hjertene våre over at du er borte!:( De andre kattene savner deg utrolig masse, og de går og leter etter deg! Når de ser at vi er lei oss, kommer de bort til oss, stanger oss med hodet, og trøster oss! Da står de og masserer oss med framlabbene og maler! Vi vet at du har det bra der du er nå, og nå slipper du flere turer til veterinæren, sprøytestikk og medisiner! De kaller det stedet du er for: "De evige jaktmarkeder" eller "Regnbuebroen"!

Da du ble syk i desember 2006, og i januar 2008 klaget du ALDRI! Det var akkurat som om du prøvde å si til oss at du var fornøyd bare du hadde oss rundt deg! Det ble mange tårer for matmor da du ble syk, men jeg tror ikke du ville at vi skulle se deg som en syk katt, og derfor behandlet vi deg som de andre kattene! Til og med da vi skjønte at du hadde fått en hjerneskade grunnet den siste operasjonen din i januar 2008 var du den den herlige Topsyjenta vår du alltid har vært! Motorikken din var dårligere enn hos en frisk katt, men du greide deg i dagliglivet! Du kom deg opp på liggeplassen din på pleddet i sofaen, og aksepterte situasjoen din!:) Likevel var du en lykkelig katt som ikke klaget!

Vi fikk en kjempefin sommer sammen, kjære Topsymor, og du storkoste deg da vi tok deg ut på gresset i katteselen!:) Vi ville gjøre sommeren, og de siste ukene du hadde igjen å leve til et godt minne for oss alle! Tror nok du selv følte på kroppen din at det gikk mot slutten for deg, og ennå så klaget du ikke! Du måtte ha det vondt kjære Topsyvennen vår!:(

Savner å høre tasselyden fra labbene dine på stua når du gikk rundt og rundt i ring (mot klokka), og savner å ha deg liggende i fanget om ettermiddagen og kvelden da du lå der og malte så lykkelig!

Du var jo vår første abyssiner, og vi hadde lest om hvordan abyssinere var og er i lynnet sitt, og vi fikk oss mang en god latter når du satte i gang med dine tulleøkter!:) Glemmer aldri da du kom hjem til oss for første gang (17.06.2005). Da vi slapp deg løs på stua hadde du halen din rett i været, og det tydet på at du sa: "Her er jeg hjemme!" Glemmer ikke den første gange da du oppdaget Svartfot som lå på armlenet på skinnstolen og slappet av. Du sprang rett i mot ham, og fanget halen hans med forlabbene dine!:) Glemmer heller ikke da du sprang som en velodrom rundt på stua. Du startet på kjøkkenet, over ryggen på treseteren, så over på toseteren, så ned på gulvet, tilbake på kjøkkenet for så å ta en en ny runde! Tror det var tre ganger du tok den fartsleken din, og den siste gangen krasjet du i oven, og borte vekk var du etterpå!:) Hva med alle gangene jeg har sittet med hjertet i halsen når du balanserte på nipshylla mi med pyntegjenstander? Det var ikke bare en gang! Glemmer heller ikke da vi hadde en sjokoladeskål stående på bordet. Dette var like etter vi fikk deg. Matfar og matmor skulle gjøre noe annet, og før vi rakk å tenke stod du med hodet i sjokoladeskålen og koste deg med sjokolade! Etterpå lærte vi oss fort å dekke over sjokoladeskålen hvis det stod sjokolade framme på bordet! Du hadde også for vane å hoppe opp på vasken for å drikke, og ofte hoppet du videre på tørketrommelen, over på lysarmaturet over vasken, for deretter å komme deg over på dusjkabinettet. Der spankulerte du fram og tilbake! Når vi stod i dusjen var du nesten hver gang oppe på dusjkabinettet og spankulerte fram og tilbake! Du kjære Topsy lærte oss at abyssinere ikke kunne ordene "nei", "fy" og "ikke"! Vi måtte ta deg ned fra kjøkkenbenken 10 ganger før du da kanskje skjønte tegningen! Vi lærte oss fort at matrester etter middagen o.l måtte vi dekke over, eller gjemme bort med en gang. Hvis vi lot matrester stå framme, så var det en fawnfarget frøken som snek seg temmelig lydløs opp på benken for å snike til seg noe av middagen vår!:) Det kunne vært skrevet en lang bok om alt det vi fikk oppleve med deg, kjære Topsymor!

15.08.2006 ble du fødte du to herlige kattunger. Du fikk den viltfargete abyssinerhunnkatten Abyssa, og fawnhankatten Aros!:) Du kjære Topsymor elsket kattungene dine, og stelte så godt med dem!:) To dager etter fødselen ble du syk med luftveisinfeksjon og høy feber. Du var så tett at du klarte ikke å ligge og amme, men satt i fødekassen og ammet Aros og Abyssa. Melk måtte jo barna dine ha samme hvor syk du var selv, og det sier enormt mye om hvor god og kjærlig kattemor du var! Siden vi fikk en fawnfarget hannkatt, valgte vi å beholde Aros selv! Han er jo 1/2 deg, og har arvet ditt herlige lynne og godhet 100%!:)

Det er alle de utrolige flotte, morsomme og herlige minnene av deg, kjære Topsymor som vi tar vare på, og gjemmer i hjertene våre!:) Der vil de alltid være til evig tid! Matfar og jeg snakket om det her en kveld at vi har sett deg sint KUN en gang! Det sier mye om ditt herlige lynne!:) Det var da Aros snek seg til en melkeskvett av deg da du ble syk i desember 2006! Da hadde Aros blitt avvent med å amme. Du freste mot ham, og det var utrolig bra at du sa i fra til ham! Du rakk også å bli IC (internasjonal champion), og det er vi så utrolig stolt av!:) Du og Aros ble IC samme dag på samme utstilling!:)

Du har blitt farmor til 12 barnebarn (4 i Finland, 5 i Trondhiem og 3 i Sverige)!:) Det er så ufattelig godt å se at du lever videre gjennom barnebarna dine, og at dine herlige gener og gemytt har gått videre i avl!:) Det er en stor trøst for oss nå! Likevel er det INGEN som kan erstatte deg, for du hadde bare en fantastisk, flott og super personlighet!:) Du var full av "LOVE" til alle sammen!! Det er jeg glad for at vi fikk oppleve!:) Tre år med "LOVE" og kjærlighet fra deg vil alltid forbli i våre hjerter!!!

HVIL I FRED KJÆRE TOPSYMOR!!! DU VIL ALLTID FORBLI I VÅRE HJERTER!!!

Topsy elsket å sitte på PC - skjermen vår på arbeidsbordet!


Topsy på sin faste plass i sofaen vår!

2 kommentarer:

  1. Å, så trist å lese om Topsy. Hun var jo så ung. Men der hun er nå har hun det nok bra.

    SvarSlett
  2. Ja, det er trist at hun er borte, og nå sitter hun på en gresstue på de evige jaktmarkeder og ser ned på oss! Trøsten vår er at hun slipper å lide mere!

    SvarSlett