torsdag 18. desember 2008

ADELKATTENS JULEUTSTILLING DESEMBER 2008!:)

Aros i utstillingsburet!:)


Aros slapper av i utstllingsburet!:)


Svartfot i utstillingsburet!:)


Svartfot slapper av i utstillingsburet sitt!:)


Jeg reiste sammen to venninner i katteklubben på utstillingen!:) De to hadd med seg Tyrkisk Angora. Her er Arezzo i utstillingsburet!:)


Aros til bedømming hos dommer Marie Westerlund!:)


Lørdag 13.12.08 mistet Aros sitt CACE-cert pga av at halen hans var fet, men fikk sitt 6. CACE-cert på søndag 14.12.2008!:)Han fikk flotte kritikker av dommerne begge dager!:)


Svartfot til bedømming hos dommeren!:)


Huspusen vår på dommerbordet!:) Svartfot ble NOM (dommerens beste) til panelet begge dagene på utstillingen!:)


Lazy slapper av i stolen sin før bedømmelsen hos dommeren!:)


May Britt med huspusen Lazy i nominasjonen til panelet!:)


Utstillingsburet til Aros og Svartfot!:)


Svartfot med NOM-premien sin i utstillingsburet!:)


Kattene på plass i burene sine før panelet!:)


Kattene på plass i utstillingsburet før panelet skulle starte!:)


Assistenten passer godt på Svartfot i panelet på utstillingen!:) Svartfot ble nr.2 både 13.12 - 14.12.2008!:)


Aros slapper av i utstillingsburet etter en lang dag på utstilling!:)


Svartfot slapper av i utstillingsburet etter en lang dag på utstilling!:)


Tidlig om morgenen 12.12.2008 satte Silje, Jeanette og jeg, 3 voksne katter og 4 kattunger kursen mot Østlandet, nærmere bestemt Gardermoen. Vi skulle delta på Adelkatten sin juleutstilling på Råholt på Dal i Letlohallen!:) Med 7 katter i bilen trodde vi at det skulle bli mye snakking på kattenen, men av hele 7 katter var det kun en katt som protesterte hele veien, med unntak av små oppladingspauser for å komme til hektene igjen! Resten var stille!

Vi kom til hotellet der vi skulle bo kl.17.00 om ettermiddagen, og vi bodde på Quality Hotell Gardermoen. Etter å ha sjekket inn på hotellrommet slappet vi av før vi gikk og spiste. Selv hadde jeg med meg Svartfot og Aros, og de var overlykkelige over å komme på et hotellrom igjen!:) De snuste, undersøkte og markrete rommet som sitt teritorium for helgen!:) Silje og Jeanette delte rom sammen, og også deres katter gikk kjempebra sammen!:) Jeanette, Silje og jeg gikk for å få oss en matbit litt senere om kvelden, og det ble en tidlig kveld i seng for min del.

13.12.2008 kl.05.00 ringte vekkerklokka, og stuptrøtt som bare det fant jeg veien til dusjen. Ordnet meg i stand, og fikk Svartfot og Aros inn i transportburene sine! Kl.06.30 kjørte vi bort til Letlohallen hvor utstillingen skulle foregå. Vi kom dit ca.kl.06.50.

Aller ført var det veterinærkontroll og innsjekking. Så ordnet vi i stand utstillingsburene til kattene, og satte kattene inn i burene. Så var det tid for å slappe av, ta en kopp kaffe og en røyk før utstillingen kunne starte!

Det var ca.600 katter med på den utstillingen, og først opp til bedømming var Aros. Jeg var litt fortvilt, fordi halen til Aros slett ikke så bra ut, og hadde tenkt å trekke ham, men jeg ønsket å få en bedømmelse av ham. Dommeren trakk desverre CACE-certet fra Aros nettopp pga fet hale, og jeg fikk tips til hvordan halen kunne bli bedre til dagen etter. Dommeren likte Aros kjempegodt, og hun var så lei seg for at halen hans var så fet, for hun syntes Aros var en kjempenydelig abyssinerhannkatt!:) Som hovedbedømmelse på Aros fikk jeg: Mycket vacker katt!:) Etter bedømmelsen kom jeg i kontakt med dommerens venninne som tok på pudder på halen til Aros, og utover dagen ble halen bedre. Kjøpte sjampo og en balsam til Aros for å bruke på ham.

Den neste av kattene opp til bedømming var huspusen Svartfot!:) Svartfot koste seg på dommerbordet, la seg ned, slappet av, og gjorde et kjempegodt inntrykk på dommeren som dømte ham. Dommeren skrøt av pelsen, gemyttet og skrev som totalinntrykket at Svartfot var en cool katt!:) Svartfot ble NOM (dommerens beste), og kom til panelet senere på ettermiddagen!:) Der ble han slått av en staselig huspusfrøken på 17 år!:)

Utstillingen ble ferdig kl.19.30, og vi var kjempeslitne etter en lang dag. Vi kom tilbake til hotellet kl.20.00. Silje hjalp meg å bade Aros. Førs avfettet vi halen hans med et middel jeg fikk låne av venninnen til dommeren. Dette måtte Aros gå med ca i 15 minutter. Så var det bading og sjamponering av pelsen til Aros. Pelsen ble kjempebra!:)

Var kjempesliten om kvelden, og jeg sluknet dønn kl.22.15. Sov til kl.06.00 14.12.2008. Stod opp, dusjet og ordnet meg i stand. Fikk kattene i transportburene sine, og vi satte kursen mot Letlohallen på Dal for nok en utstillingsdag!:)

Ny dag og nye muligheter. Aros var først opp til bedømming, og han fikk en flott bedømming!:) Dommeren skrøt av peslen, av typen, av øyne, ører og hale, og totalinntrykket var at Aros var en nydelig abyssinerhannkatt med varm og fin farge!:) I nominasjonen om panelet tapte Aros mot en nydelig britisk korthår.

Aros er blitt mye flinkere på dommerbordet nå, og er tryggere i utstillingssituasjonen!:) Han står og maler når vi koser med ham!:)

Så var det Svartfot sin tur til å få sin bedømming!:) Dommeren elsket pelsen og fargen i pelsen til Svartfot, hun elsket de nydelige øynene hans, elsket temperatmentet til Svartfot og hun skrev at han var en herlig katt!:) Svartfot ble igjen NOM (dommerens beste) til panelet om ettermiddagen!:) Gjett om matmor var stolt!:) Svartfot er bare så flink på utstillingsbordet. Han står og masserer med labbene, maler og koser seg!:) Skulle tro han hadde drevet med utstilling hele livet, og ikke bare i 1 år!:)

Svartfot kom på 2.plass i panelet, og måtte se seg slått av huspushunnkatten som ble årets Scandinavian Winner i 2008!:)

Utstillingen var ferdig kl.17.30, og da var det bare å pakke sammen sakene våre, få det ut i bilen, og sette kursen tilbake til hotellet. Silje, Jeanette og jeg fant ut at vi ble over på hotellet til mandag 15.12.2008, fordi vi orket ikke å kjøre hjem til Trondheim om natten!:)

Da vi kom tilbake til hotellrommet var både jeg og kattene slitne. Det var godt å legge seg ned på senga og slappe av en stund. Litt ut på kvelden gikk vi bort på bensinstasjonen for å få oss noe mat, fordi vi var sultne. Jeg kom meg i seng kl.22.00, og sovnet med en gang jeg la hodet på hodeputen!:)

15.12.2008 sto jeg opp kl.06.00, ordnet meg i stand, pakket sakene og fikk Aros og Svartfot inn i transportburene sine. Silje, Jeanette og jeg kjørte fra hotellet kl.08.00, og vi kom hjem til Trondheim kl.16.00. Turen gikk kjempebra, og det var godt å komme hjem.

Vel hjemme igjen ble Svartfot og Aros tatt kjempegodt i mot av småjentene (Corvette og Blondie) som tydelig hadde savnet gutta mens de var borte i helgen, for det ble skikkelig gjensynsglede mellom kattekvartetten!:)

Er bare kjempefornøyd med utstillingshelga på Dal, og gleder meg allerede til Trønderkatten sin utstilling i april!:) Aros har nå 5 cert igjen før han er EC (Europa Champion)!:) Litt rart å tenke på at første avlshannkatten vår snart er EC!:) Litt vemodig samtidig også! Aros har blitt flinkere og flinkere på utstillingene, og det gleder jeg meg over!:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar