tirsdag 10. mars 2009

TERMINDATO FOR KATTUNGEFØDSEL NÆRMER SEG!:)


Det vordende foreldreparet slapper av i sofaen!:)


Den vordende kattemamma med sin drektige mage slapper av!:)


Ja, da skriver vi bare noen få dager før termindato til Blondie!:) Fredag 06.03.2009 var vi på røntgen med Blondie, og vi fikk delvis vite hvor mange kattunger hun har i magen. Hun har i hvert fall en, men sannsynlig to. Det kan tenkes at hun er blitt paret to ganger, og derfor er den kanskje den minste kattungen bli født litt for tidlig. Vi fikk beskjed om å komme tilbake til ny røntgen nå på fredag som kommer (13.03.2009).

Jeg gleder meg som en unge til fødselen, og jeg teller dager. Det er så herlig å kjenne på magen til Blondie, for det bobler under pelsen hennes. Det er så rart å tenke på at i magen til Blondie ligger det små fawnkattunger som snart skal se dagens lys!:) Det er et under hver gang en fødsel skjer. Slik er det både med mennesker og dyr!:)

Blondie er i fin form, men hun blir fort sliten, og legger seg ned for å hvile! Aros steller så godt med Blondie. Han slikker henne, ligger sammen henne, og passer på at hun ar det bra!:) Jeg tror Aros lukter at noe er på gang med Blondie, for han er meget interessert i Blondie samme hvor hun går, og hva hun foretar seg!

Når hunnkatter skal føde, utsonder de den samme lukten som de har når de har løpetid, og det er derfor hannkatter kan finne på å drepe kattungene til en kattemor, nettopp for å pare seg med kattemoren. Når kattungene blir født kommer jeg ikke til å stole på Aros, og Blonide og kattungene skal få lov til å bo i fødekassen på soverommet vårt!

I helgen som kommer skal jeg legge på rent underlag inne i fødekassen og koke sakser i tilfelle vi må hjelpe Blondie å klippe av navlestrengen! Jeg kommer til å oppdatere bloggen min med videoer og bilder fra fødslen når det skjer!:) Så får vi krysse fingre, tær og labber for at fødselen går bra!:)

Svartfot får ikke lov til å komme i nærheten av Blondie. Da hyler hun og slår etter ham, men dette vil garantert bedre seg når kattungene er blitt større. Når hun har sine humørsvingninger mot Svartot, ser jeg på Blondie som en rasehater! Grunnen til denne oppførselen hos Blondie er fordi hun etter fødselen vil komme seg på toppen for å være dronning! Det er jo kattemoren som har kattunger som er dronninger i flokken, og følger alle firfotinger deres lover, så vil alt gå bra i hjemmet!:) Men Blondie er vel kanskje ikke sikker på at Svartfot respekterer henne som sjef, og derfor må hun hyle og slå etter ham. Ellers er Svartfot, Aros og Corvette perlevenner, og Svartfot tar seg mer enn gjerne en lekeøkt med Corvette om kveldene. Da ligger den store bamsen, og lille Corvette og lekesloss som løver. Svartfot gjemmer seg for Corvette, og når hun passerer ham hopper han frem for å ta henne!:) Litt av et syn!:) Vi må sette av ca 30 minutter hver ettermiddag til kos med Svartfot, for da vil han gjerne ligge i fanget for å kose seg.

Lille viltjenta vår Corvette er gode venner med alle 3!:) Hun er så kjælen og überkoset mot oss tofotinger!:) Samme hva Halvard foretar seg skal hun sitte på skulderen til Halvard akkurat som en papegøye!:) Abyssinere er jo kjent for nettopp å like og sitte på skuldrene!:)

Den viltfargete abyssinerhunnkatten vår Ariel Corvette!:)


Svartfot henslengt på kjøkkenbenken!:) Dette har han ikke lov til, men jeg måtte ta et bilde av ham!:) Sjekk stilen han da?

6 kommentarer:

 1. Lykke til med kattefødsel! Morsomt bilde av Svartfot. Klart han må få ligge der. Sikkert god oversikt og allting. ;)

  SvarSlett
 2. Nå er jeg så spent, Hakrilas på om det kommer noen kattunger snart! Du må oppdatere så fort det skjer noe;=)

  SvarSlett
 3. Jeg også venter spent på når kattungefødsel skjer:)) Ikke noe er så herlig som skjønne små kattebabyer:))

  SvarSlett
 4. Følger spent med om det skjer noe nytt hos deg :)

  SvarSlett
 5. Nå er jeg spent. Har det kommet småttiser i hus? Jeg følger spent med på hva som skjer:)

  SvarSlett
 6. Jeg må si jeg følger spent i bloggene dine nå:) Håper det skjer noe snart:)

  SvarSlett