mandag 8. juni 2015

OPPDATERING OM KATTENE OG INNKJØRINGEN AV ELVIS, OG NYE BILDER AV TRIOEN :)

Godpusedronningen Nadina på puta si i sofaen <3 :)


Nadina sitter som en fotomodell på pianoet :) 


Godpuseprinsessa Dixie Rose slapper av på armlenet på sofaen <3 :)  


Dixie Rose vil også gjerne vise seg frem hvor kjempefin hun er :) 


Godpuseprinsen Elvis er bevisst på å vise seg frem når "matte" (matmor på svensk) kommer med fotoapparatet <3 :)


Elvis slapper av på sofaputa :) 



To uker har gått siden Elvis kom hit, og det har gått over all forventning :) Både Dixie og Nadina er kjempesnille med Elvis, men Nadina sier i fra hvis Elvis kommer for brått på, og for nære. Hun holder en labblengdes avstand til denne lille rødreven ;)

Nadina trenger litt mer tid for å bli trygg på Elvis, og hun setter seg i respekt slik at Elvis vet hvem som er sjefen i katteflokken. Tryggere på Elvis er Nadina blitt så absolutt! Hun lar Elvis få lov til å ligge i samme sofa som henne, men hun holder ennå en avstand til ham. Det respekterer Elvis, og det vil medfører at Elvis kommer til å bli akseptert av Nadina når han blir eldre, for han har skjønt hvem som er sjefen. De få gangene Nadina må irettesette Elvis legger han seg ned på rygg med labbene i været, og underkaster seg. Nå er det sjelden at hun freser og knurrer til Elvis, så det er tydelig at hun har akseptert at Elvis er kommet for å bli :) 

Etter den første uka med Elvis i huset, begynte Dixie å bli nysgjerrig på Elvis. Når Elvis holdt på å leke med lekemusene sine på gulvet var Dixie kjempenysgjerrig på hva han holdt på med, og etter Elvis var ferdig med å leke med musen hoppet Dixie like så godt ned på gulvet og begynte å leke hun også. Etter hvert utviklet dette seg til en "jagelek" mellom Dixie og Elvis. Elvis løp foran, og Dixie løp etter Elvis. Nå har Elvis (enn så lenge) fordelen med at han kommer seg under sofaen, og når Dixie løpe etter Elvis gjemte han seg under sofaen. Dixie gikk under spisebordet hvor hun gjemte seg, og der ventet hun på at Elvis kom fram. Når Elvis kom Dixie fram, og løp etter ham :D Hvis Elvis ble litt for brå, sa Dixie i fra til ham.

Den siste uken har Dixie begynt å komme med lokkelyder, på samme måte som når en kattemor lokker på kattungene sine. Jeg trodde først det var løpetiden som var i anmarsj hos Dixie, men det er det ikke, i hvert fall ikke foreløpig. Lyden Dixie kommer med, er en godlyd hvor hun signaliserer at hun ikke er sint på Elvis <3 :) 

Elvis har begynt finne plassene sine her i leiligheten :) Han ligger gjerne i sofaen i nærheten av Dixie og Nadina, og de får han lov til. Den første uken lå han mye inne i transportburet sitt på pleddene sine, men nå vil han heller være i nærheten av de andre :) Det er noen dager siden han sov i transportburet sitt om natten. At Elvis nå vil være i nærheten av Dixie og Nadina, betyr at han er blitt tryggere <3 :) 

Han kommer mer enn gjerne opp i fanget for å få kos, og da maler han lykkelig <3 :) Som regel kommer også Dixie og legger seg i fanget for å få kos samtidig med Elvis. Da er jeg glad for at matmor har to hender, slik at jeg kan kose med dem samtidig :D De siste 2 dagene har Dixie begynt å slikke Elvis. Det er kjempesøtt å se på <3 :) 

Det er kjempeherlig å se hvor kjempefint innkjøringen av Elvis har gått, men det vil fremdeles ta tid. Noen katter trenger lengre tid på å bli trygg på en kattunge som kommer. Nadina er den typen må bli 100% trygg på Elvis, men hun har blitt mye tryggere på Elvis godpusejenta mi <3 :) 

Ikke noe er så rørende å se på sosialiseringen mellom en ny kattunge og de andre kattene i en katteflokk. Når kattungen begynner å bli akseptert av de kattene som bor i huset fra før, utvikler det seg mer og mer kjærlighet mellom de gamle kattene til den lille kattungen <3 :) 

Elvis er blitt mye tryggere på Dixie, for nå har han begynt å bite henne i nakken for å lekesloss med henne. Da ser det ut som to løveunger som holder på. Dixie vet å si fra hvis han går for langt. Dette er en del av sosialiseringen hans i forhold til å utvikle seg som en katt. Dixie lar ham holde på, men når hun har fått nok så sier hun fra. De gangene Dixie sier i fra, underkaster Elvis seg. Han legger seg over på siden, viser buken og har labbene i været. 

Det er kjemperørende å se at Elvis nå har begynt å finne plassen sin i katteflokken <3 :) Jeg sier det med hånden på hjertet at jeg er kjempestolt over at godjentene Nadina og Dixie har akseptert ham, og at de er snille med ham <3 :) 

Hele tiden passer jeg på å kose masse med Nadina og Dixie slik at de vet at jeg elsker dem av hele mitt hjerte <3 :) Det er kjempeviktig å gi de gamle kattene kos og oppmerksomhet, slik at at de ikke føler at Elvis er en erstatning. 

Det er alltid lærerikt å se hvordan en ny kattunge blir sosialisert inn i en allerede innkjørt katteflokk. Katter har ulike personligheter, og det er individuelt hvor lang tid det tar for de aksepterer en nykommer. Innkjøring av nye katter handler om tid og tålmodighet! De kattene som kanskje er litt skeptiske må få ta tiden de trenger. 





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar