mandag 27. juli 2015

NADINA FIKK NY GIPSBANDSAJSE TIL VETERINÆREN 22.07.2015 :)

Det har gått to uker siden min eldste abyssinerhunnkatt var til veterinæren hvor hun fikk påvist to brudd i labben sin. Ennå er Nadina tålmodig, og maken til mer tålmodig katt enn Nadina skal du lete lenge etter.

Nadina godtar gipsbandasjen, og hun har ikke prøvd å få den av seg. Enn så lenge er det 2-1 i veterinæren sin favør :) 

Hun godtar at hun må være i hundeburet, og det tror jeg kommer av at hun kjenner at hun blir hemmet pga gipsbandasjen sin. Gipsbandasjen gjør at hun har dårligere balanse, og det kan føre til at hun ramler. Når Elvis og Dixie har sine lekeøkter kan de fort finne på å komme bort i Nadina, men i hundeburet er hun trygg. 

Nadina greier nå å stå på labben sin når hun skal spise, og hun fungerer bra med gipsbandasjen på seg. Det er for Nadina sin sikkerhet at hun får være i hundeburet så lenge hun har på seg gipsbandasjen. Veterinæren var helt enig, og syntes hundeburet jeg har fått lånt var kjempefint og stort :) 

Nadina må ha gipsbandasje på seg i ca.6 uker.

Veterinæren fortalte meg litt om hvordan bruddene til Nadina var. Nadina har jo brukket to bein i labben, det ytterste beinet og det ene beinet i midten. Det er de to beinene i midten av labben som er kritiske å brekke for en katt, for det er der de får tyngden og støtene når de hopper og lander på labben. Nadina i sitt ytterste bein måtte veterinæren få tilbake i posisjon. Det beinet vil være litt ut av posisjon, men det vil ikke gjøre Nadina noe. Ytterste beinet er det ikke så farlig å brekke på en katt.

Heldigvis var bruddet på den midterste labben ikke kommet ut av posisjon, men hvis det hadde det, måtte Nadina ha operert. På alle røntgenbildene de har tatt ligger beinet akkurat slik det skal :) 

Om en uke skal Nadina ta nye røntgenbilder for å se om det har begynt å danne seg ei hinne over beinet. Den hinnen som nå skal dannes er en ny brusk. Til slutt vil det dannes nytt beinvev, og da er bruddet leget! 

Vi passer på at hun får komme ut av hundeburet flere ganger om dagen, og da koser Nadina seg <3 :) 

Elvis og Dixie er kjempesnille mot Nadina. Det går ofte bort til buret hennes, og ser inn til henne. Av og til hender det at de legger seg ned ved buret for å være i nærheten av Nadina <3 :) Godpusene Elvis og Dixie <3 :) 

Tok noen bilder hos veterinæren slik at dere kan få se :)


Nadina på undersøkelselsbenken hos veterinæren 22.07.2015 <3 :) 


Først la veterinæren gasbind utenpå beinet hvor Nadina har brukket beinene. Så la han gasbind oppover hele labben hennes som beskyttelse.


Etterfulgt av mer gasbind og bandasje. Det er for å unngå trykkskader som lett kan oppstå av gipsbandasjen. 


Til slutt legges selve gipsen som er en elastisk gips. NB! No chew! Det står så på gipsen :) 
Nadina hos veterinæren 22.07.2015 hvor hun får ny gipsbandasje på labben sin <3


Nadina har i hvert fall matlyst, og hun spiser som en hest. Det et kjempegodt tegn, og et tegn på at hun ikke lider noen nød, og hun mistrives ikke <3 :) 

Jeg gleder meg til hun får av gipsbandasjen sin, og det skal bli kjempegodt for Nadina å få bevege seg fritt omkring igjen :) 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar