lørdag 6. oktober 2007

OKTOBER MÅNED OG HØST!

Svartfot koser seg i vinduskarmen:)


Topsy på kjøkkenvifta:)


Arosgutten vår som er blitt pappa!:)


Corvette slapper av på puffen:)


Det er en stund siden jeg har skrevet nå, men det har heller ikke skjedd så mye med pelskvartetten her hjemme. Det eneste var at vi merket at Aros var slapp, og ikke var helt i form forrige helg. Han lå for det meste i kattekurven og sov, samt at han ikke ville stå på foten sin. Vi skjønte jo fort at det var noe med labben, og antok at Svartfot var synderen til dett, for Svartfot skal dominere Aros. Det er jo fordi at Svartfot vil at Aros skal skjønne at onkel Svartfot er sjefen av de to. Aros lar seg dominere han, og tar ikke igjen. Hørte Aros pep til en gang, men tenkte ikke over det før vi så han ble slapp forrige fredag og lørdag. Halvard tok Aros med ut en tur i sele forrige søndag 30.09.07, men da Aros kom inn satt han og skalv fordi han frøs. Hele katten ristet.

Mandag 01.10.07 var vi til veterniæren med Aros, og han oppdaget at Aros hadde to bittskader i labben sin (en under poten, og en litt lenger opp på leggen). Vi fikk resept på antibiotika for å gi Aros, og vi fikk velge om vi ville ha flytende eller tabletter, og vi valgte tabletter. Det er ikke så vanlig at dyreeiere vil ha tabletter, for de vil heller ha flytende, men vår erfaring i hvert fall med Topsy er at det er enklere å gi henne tabletter, også med Aros. Halvard løfter Aros, og jeg putter tabletten langt bak i svelget hans, og det er ikke noe problem med det! Det er akkurat som om de skjønner at tablettene hjelper dem, for de merker jo også at de blir bedre.

Aros er blitt mye friskere nå! Torsdags morgen startet han å synge sine "kjærlighetsarier" kl.06.00!!!! Så han er frisk nå.... Ingen tvil om den saken!:)

Svartfot tar lille fawngutten fatt flere ganger om dagen. På torsdags kveld kom han slepende med Aros i nakkeskinnet fra badet og inn på stua, og Aros gjorde ingen motstand! Tenk å være så tålmodig??? En annen katt hadde kanskje overhodet ikke godtatt å bli dratt med slik i nakkeskinnet. Aros er jo litt over 4 kg, så det må jo være tungt for huspusen å dra ham med seg slik. Der er ikke morsomt å se at dyrene lider når de er slappe, og Aros hadde tydelig vondt i labben sin forrige helg. Halvard tok ham med ut en dag, og når han kom inn igjen satt han og skalv som bare det. For det meste lå han og slappet av i kattekurven sin, og så rolig pleier ikke Aros å være.... I hvert fall ikke som fertil hannkatt....

Fast rutine hver morgen er Svartfot som er i abyssinerhumør!:) Han hopper, herjer, løper etter, og leker med Aros og Corvette. Når han er i det humøret der, så spiller det ingen rolle om abyssineren heter Topsy, Aros eller Corvette. Da skal det lekes!:) Da er Svartfot så ivirig at han går besjerk på gulvmattene, og krøller dem sammen. Så legger han seg på lur bak TV'n eller bak oven, og kommer det da en abyssiner forbi, så er det bare å passe seg....:)

Corvette er KOSETE!!:) Hun har sitt faste rituale med kos 15 - 20 minutter om morgenen, midt på dagen, om ettermiddagen og om kvelden. Da går hun rundt og kosemjauer som jeg kaller det. Hun er inn i en periode hvor hun gnir seg inntill alt som heter for møbler, så jeg håper jo at løpetiden kan starte for "lillemor"!!! Det virker sånn. I dag har Aros gått og snust henne i baken fler ganger, og fulgt etter henne, og spørsmålet er jo om han merker noe som vi ikke merker? Håper virkelig det!

Nå er Aros i form igjen til sine daglige uteturer. Den katten er som en hund. Han elsker å gå i bånd, og det er høydepunktet på dagen å få komme ut i frisk luft. Ikke når det regner!!! Aros er også utrolig hengiven og kosete!:) Får han ikke kos blir han så lei seg.

Får Corvette kos av Halvard skal vi være sikker på at hun kommer og oppsøker meg for å få kos. Det skjedde i dag tidlig. Halvard koste med Corvette, og Topsy gikk bort til meg med en gang for å få kos. Hun kom og la seg under dyna mi i armkroken, og malte så lykkelig:) Dette skjer flere ganger. Hvis Halvard sitter med Corvette i fanget, så skal vi være sikker på at Topsy også kommer opp i fanget mitt for å få kos.

Kattungene til Tita og Aros vokser. Det viser seg nå at det er ei fawnjente, en fawngutt og en sorelljente!:) Gå gjerne inn på Anna Källström sin hjemmeside for å ta en titt! Adressen er: http://www.skimmerdals.se/

Bildene jeg har lagt ut ovenfor er tatt med min nye mobiltelefon. Måtte bare prøve å ta bilder av kattene med kameraet:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar