søndag 25. november 2007

CORVETTE ER DREKTIG!:) UKE 5 AV DREKTIGHETSPERIODEN!:)

Loverboy Aros:)


Topsy har god utsikt oppe på kjøleskapet:)


Topsy sin utvalgte "loverboy" (N) Ororinas Gandalv:)Foto: Anne Marit Jerpstad


Topsy i oppvaskmaskinen. Det er viktig at ikke det blir noe kattevask på koppene:)


Svartfot på kjøleskapet:)


Corvette sin drektige mage. Hun går inn i sin 5. uke i drektighetsperioden sin:)


Corvette koser seg i fødekassen sin:)


Nå er det lenge siden jeg har skrevet. Ville være 100% sikker på nyheten om at Corvette er drektig!!!!:) Hun har termin julaften, og er nå på vei inn i sin 5 uke denne uken som kommer:) I forhold til Topsy sin drektighet vistes det mye bedre på Corvette da hun var 3 uker på vei. Pattene var rosa ja, og hun har lagt på seg. Vanligvis veier Corvette 2,5 kg, og da vi veide henne på onsdag var hun 3 kg!:) Magen vises også godt på henne. Onsdag 21.11.07 var vi til veterinæren. Corvette ble øyenlyst uten anmerkninger, shippet og vaksinert. Veterniæren kjente på magen hennes, og han kjente i hvert fall tre kattunger om ikke flere! Fortalte ham at mor og mormor til Corvette hadde vanskelig fødsel, og veternæren ville ta en ultralyd på Corvette før jul, for er ikke kattungene kommet til 27.12.2007 vil han ta keisersnitt. Det er jo så mange helligdager også, det er jo kjedelig hvis noe galt skulle skje. De har jo vakthavende veterinær i julen, men han ønsker likevel å ta dem med keisersnitt. Jeg er såååååå spent, og jeg gleder meg UTROLIG til kattungene kommer. Nesten slik at jeg skulle forlenget adventskalenderen min med noen dager ekstra frem til Corvette føder:) Corvette er i kjempefin form, men hun sover en del også om dagene. Hun går ikke i veien for å leke litt med Topsy, Aros og Svartfot heller når hun føler for det. Ikke minst er KOS av oss tofotinger veeeeeldig viktig!:) Hun er så kosete, og maler så lykkelig når hun får kvalitetstid med oss tofoinger. I tillegg er hun utrolig glad i å ligge på skuldrene til Halvard. Hun nyter også livet når Aros vasker henne:) Corvette er skikkelig luksusdyr:)

I dag ordnet vi til fødekassen til Corvette, og den falt i smak ja! Hun har lagt i fødekassen to ganger i ettermiddag/kveld, og ligger der og sover nå også:) Aros var også en tur innom for å ta en titt på fødekassen der han ble født for litt over ett år siden:)

Nå har vi forsikret alle kattene, og vi har tatt keisersnittforsikring på Corvette. Da blir det ikke så dyrt dersom hun må ta keisersnitt.

Det at Corvette er drektig betyr at vi reiser til Oslo på utstilling med Aros og Topsy. Dersom Topsy får løpetiden sin, så er planen å kjøre henne innover til Steinkjer slik at hun kan pares med (N) Ororinas Gandalv. Vi kuttet p-pillene til Topsy for to uker siden, så vi krysser fingrene for at elskeren på Steinkjer slipper å vente for lenge på Topsy:) MEN: Den som venter på noe godt venter ikke forgjeves:) Det er jo også den mørkeste årstiden nå, og kaldt ute, så det er jo ikke sikkert at hun får løpetiden sin før etter jul igjen, men vi håper jo at hun får den nå om ikke så lenge da. Topsy er også bare så kosete mot oss tofotinger. Hun maler høyt, stanger hodet sitt mot haka vår, og hvis vi klør henne kun med en hånd, så stanger hun den hånden vi ikke bruker slik at vi kan kose med begge hendene. En hånd å kose med, er ikke nok. Topsy er hele tiden i kjempegodt humør, og har halen sin rett i været. Har vel sett Topsy irritert to ganger. En gang på Aros, og en gang på Corvette. Da freste hun, og slo med labben sin.

Aros er blitt mye roligere enn han var i september/oktober. Han virker som om han har gått i gjennom en personlighetsforandring nå etter han har fått paret seg. Det hender av og til at han sprayer inne, men ikke så mye som han gjorde. Det var nesten alt for plagsomt med Aros sin spraying i september/oktober, og som han maste om å få gå ut! Han satt jo og hylte ved døren for å få gå tur i sela si. Dessuten kunne han spraye i trass. Hvis vi sa "nei" til ham, så sprayet han i trass. Nå er han mye mer medgjørlig, og så harmonisk han virker! Kosekatt har han alltid vært, og er det fortsatt! Av og til ønsker han å gå ut nå også, men så var det den snøen da... "Pappa! Ta vekk snøen, for den er kald!" Først så står han ved ytterdøren og maler som bare det. Når vi tar på ham båndet maler han ennå mer. Så åpner vi døren, og Aros stikker hodet ut før han snur i bråfart for å komme seg inn igjen. Det er den uteturen han har nå når det er vinter. Er vel litt sesongbetont katt som liker sommer og godt vær som sin matmor:)

Svartfot er blitt mer og mer livlig katt, og ikke minst kosete. Han kommer ikke på fanget vårt, men koser seg og maler når vi klør ham. Har har perioder på dagen der han VIL leke med abyene våre, og da blir han nesten fornærmet hvis ikke de vil leke med ham. Når Svartfot er i lekehumør, løper han etter abyene, krøller matten, leker med "karinamusen", leker med lekeballen, og gjemmer seg slik at han kan hoppe på den første abyssineren som kommer forbi:) Da hopper Svartfot sidelengs på frie stive føtter etter den abyssineren som da passerer ham. Fast takst er det når Aros ligger og sover at Svartfot hopper opp til ham, stiller seg over ham i paringsposisjon, biter ham i nakkeskinnet, og løpfter ham med seg på gulvet. Aros er like rolig, og gidder ikke bry seg en gang. Når Svartfot slipper taket, løper Aros fort vekk. Svartfot er utrolig avhenging av abyene våre. Ligger abytrioen på vakserommet og sover, er Svartfot alltid i nærheten av dem. De er en sammensveiset kvartett alle fire, og vi har heldigvis ingen konfrontasjoner mellom dem. Det har til dags dato aldri været noen slossing her blant kattene. Topsy er dronning her i huset, for hopper hun opp på kjøleskapet, bokreolen eller kjøkkenskapet er det ingen som hopper opp dit hun sitter. Der får Topsy sitte helt i fred:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar