lørdag 25. februar 2012

BILDER AV KATTUNGENE 3 MÅNEDER GAMMEL OG SISTE NYTT OM KATTUNGENE!:)

(N) Hakrilas Decenta  3 måneder gammel!:)

Decenta er ei kosejente, og hun maler lykkelig når hun får kos av oss!:)

Kosepusen Decenta var den første som nylig greide å hoppe opp på kjøkkenbenken. Jeg har sagt hele tiden at dette kullet var var sene til å finne ut hvordan de skulle greie å komme seg på kjøkkenbenken, men jeg trekker tilbake alt jeg har sagt!:) 

(N) Hakrilas Dixie Rose 3 måneder gammel!:) Vi skal beholde Dixie selv!:) 

Lilletrollet kaller vi Dixie til daglig. Hun er den som kan springfart for så å hoppe på føttene våre når hun skal leke!:) 

Kosenavnet til Dixie Rose er Lilletrollet!:)

(N) Hakrilas Dario Dioz 3 måneder gammel!:)

Dario Dioz er den største hannkatten i av alle kattungene, og han er en kosegutt som liker å  ligge i armkroken (når han har tid) for å slappe av!:) 

Dario Dioz slapper av i kurvstolen!:) 

(N) Hakrilas Demitriz 3 måneder gammel!:) 

Demitriz er også en kosegutt som kan ligge i armkroken når han vil kose, hvis han har tid da...:)

"Hva har du der matmor?" Demitriz lurer på hvorfor det kommer et så skarpt lys!:) 

Dixie Rose mener at søster Decenta trenger å vaske seg litt ved ørene!:)

Mamma Nadina og Decenta!:) 

Mamma Nadina slapper av sammen med sønnen sin Demitriz!:)

Mamma Nadina og datteren Dixie Rose slapper av i sofaen!:)

TV-slaven Dixie Rose følger med på snow board VM!:)

Abyssinere elsker bananer, og kattungene våre er intet unntak. Her er det Decenta som prøver seg på å tigge til seg en bit banan fra matfar!:)

Kattungene er nå blitt 3 måneder gammel, og jeg synes det var som i går at de ble født!:) På tre måneder har de lært så masse. Utviklingen til en kattunge skjer jo nesten fra dag til dag i begynnelsen og fra uke til uke når de blir eldre. Jeg føler meg så priviligert som får ha kattungene hos meg de 3 første månedene. Det er kjempekoselig å se hvordan kattungene har utviklet seg fra små kattunger til trygge, lekne og sosiale kattunger. De tre første månedene legges det viktigste grunnlaget for alle kattunger. Selvsagt er kattemammaen det absolutt viktigste for kattungene de 3 første månedene, men også omgang med mennesker er kjempeviktig! Gjennom omgang med mennesker lærer kattungene seg til å bli sosiale og tillitsfulle til å omgås mennesker. De skal lære å bli håndtert slik at de tåler det når de flytter. Målet mitt for oppdrettet er sunne, friske, trygge, lekne og sosiale kattunger. Jeg kjemper for at huskatteiere også skal forstå at å gi bort en huskatt i en alder av 8 uker er alt for ung! Flere har forsket på at kattunger som tas for tidlig fra kattemødrene sine fort kan bli utrygge og engstelige kattunger. Vi fikk Svartfot huspus da han var 8 uker gammel, og han vært mye mere redd og engstelig enn abyssinerkattungene våre som har vært sammen med mammaen sin frem til de har vært 12 - 14 uker. Det har jeg fått beviset på flere ganger. Da kattungene i dette kullet, og selvsagt tidligere kull jeg har hatt var 8 uker, var de ikke modne for å flytte. Kattemamma Nadina var kjempeavhengige av ungene sine, og hun ammet dem og vasket dem da de var 8 uker gammel. Nadina er ennå ikke lei kattungene sine, og hun steller fortsatt med dem, oppdrar dem og leker med dem!:) Det er kjempegodt å se!:) Som oppdretter har jeg fått forespørsel fra kjøpere om de kan få kattungen når de er 8 uker, men svaret mitt er klart "nei"! 

Alle kattungene er kjempesosiale, tillitsfulle og lekne, og de oppsøker de som kommer på besøk, og de som kommer på besøk til oss faller pladask for hjerteknuserne våre!:)

I dag flyttet Decenta til sitt nye hjem. De som har kjøpt henne kom fra Nordmøre for å hente henne. Det er vemodig når en katt forlater redet, men jeg har vært kjempeheldig å få ha dem her i 3 måneder siden de ble født!:) Vi har håndtert dem slik at de skal bli tillitsfulle og sosiale til mennesker. De 3 første månedne å ha kattunger legges grunnlaget for kattens videre atferd. Decenta kommer til en kattelskende familie som har to katter fra før og barn. Hun kommer til å få et kjempetopp hjem, og jeg tror hun kommer til å bli familiens bortskjemte hjerteknuser!:)

Dario Dioz er den største hannkatten i kullet, og han er mye mere utviklet ett sine søsken. Han har et kjempeherlig gemytt, er leken, han er sosial, han elsker å få kos, hvis han har tid da mellom lekeøktene sine...:) Dario Dioz elsker når vi tenner opp i ovnen. Da legger han seg bak ovnen og koser seg. Dario Dioz er vel den av kattungene som ikke helt er avvent med mamma Nadinas pupp, for så snart hun er i nærheten suger han seg fast som en blodigle i håp om å få en liten tår med melk. Nadina har ikke så mye melk igjen, men nå er vel ammingen mere som kos for kattungene!:) Dario Dioz er altetende, og han er ikke kresen. Han er ekspert på å tigge ved matbordet når vi spiser middag. Jeg har mistet antallet på hvor mange ganger vi tar ham ned fra bordet når han frimodig hopper opp. Dario Dioz er en kjempemorsom katt med superherlig gemytt!:) Han elsker å leke med abyssinerhannkatten vår Aros, men blir lei seg når Aros ikke orker å leke mere. 

Demitriz er den minste hannkatten i flokken i størrelse. Han er lik sin pappa Rosario når det gjelder type. Demitriz har også et kjempeherlig gemytt, han er leken, hengiven, og kryper gjerne opp i fanget for å få kos når han vil slappe av. Demitriz er den i kattungeflokken som er tøffest i å oppsøke nye situasjoner. Han tar ikke fem flate øre for å erte Aros og Svartfot, men tenker ikke over at de er mye større enn ham i størrelse. Demitriz er den som er mest avhengig av Dixie Rose. De to har de siste ukene holdt mye sammen. 

Så har vi lilletrollet Dixie Rose. Hun skal jeg beholde selv. Dixie er den minste hunnkatten. Hun er ei oppfinnsom lita farkhøne. Hvis hun er i lekehumør og vi tilfeldigvis går forbi henne kommer hun løpende og hopper på føttene våre, og klatrer som en palmeklatrer opp leggene våre. Dixie Rose er ikke redd for noe eller noen som helst, og hun går rett på uten å tenke over hva konsekvensen kan bli. Hun har også et kjempeherlig gemytt, og er sosial og leken. Er det noe hun er tøff på, så er det høyder. Hun var den første av søsknene sine som fant ut at det gikk an å komme seg på toppen av bokhyllen vår. Dixie Rose elsker også å ligge i armkroken og på fanget når hun vil ha kos!:)

Det merkes at en kattunge har reist, men for å gjøre det smidig og fint for Nadina flytter en og en kattunge. Nadina har lokket litt på Decenta, og hun merker at en kattunge mangler. Katter kan å telle, og Nadina kan telle til fire. Nå ligger Nadina og Dario Dioz i kurvstolen, og Dario Dioz koseammer på mamma. 

Vi har begynt oppkjøringen til Trønderkatten sin utstilling 31.03 - 01.04.2012, og mange påmeldinger har kommet inn. I år er det jeg som har ansvar for påmeldingene, og det er en kjempespennedne og krevende jobb!:) Fremover blir det full fokus mot utstillingen. Selv skal jeg ha med Svartfot, Aros, Dixie Rose, Demitriz og jeg håper på at Dario Dioz kan være med på utstillingen. Skal stille kull på utstillingen, og det gleder jeg med kjempemasse til!:) Det er kjempemorsomt å stille kull!:) Jeg har lovt Carina som skal være fórvert for Dario Dioz å betale togbillett tur/retur til Trondheim slik at Dario Dioz får være med på utstillingen, og hun skal få bo til oss under utstillingshelgen.
10 kommentarer:

 1. Herregud så fine bilder av kattungene;)) Artig å lese om hvordan de er. Jeg husker godt når vi fikk lillmor fra dere. Den spenningen i å vente på det nye familiemedlemmet er verdt hele spenningen. Jeg husker det som om det var i går da vi fikk vår lillesnuppa. Det var en utrolig spennedne dag;)

  Når får du vite om du kommer med på utstillingen i Oslo? Jeg har så lyst til å komme og se på utstillingen hvis du kommer ned hit. Det blir ikke til at vi melder på snuppa vår i år. Vi reiser hjem til Trøndelag på mandag for gubben har vakt den helgen. Det kommer flere utstillinger;))

  Du får ha en fin søndag snuppa mi;))

  Stoooor klem fra Ofmariel

  SvarSlett
  Svar
  1. Ofmariel: Tusen takk for det Ofmarielvennen! Det er en kjempestor opplevelse å gå vente i spenning på at en kattunge skal komme. Jeg har følt akkurat den samme spenningen jeg også når jeg har ventet på nye katter, og ikke minst kull!:)

   Jeg kom dessverre ikke med på utstillingen i Oslo, for jeg var litt for sent å melde på!:( Det gjør ikke så mye, for 31.03 - 01.04.2012 blir det utstilling i Trondheim. Synd ikke dere melder på lillesnuppa deres, men det kommer en utstilling til i august i Trondheim.

   Gleder meg kjempemasse til å treffe deg i påsken!:) Ønsker deg en kjempefin fredagskveld Ofmarielvennen!:)

   Stor klem fra Toril

   Slett
 2. Naw,såå sötta/Nospussar från oss!

  SvarSlett
  Svar
  1. Annmi: Tusen takk for det! Ønsker deg en kjempefin fredagskveld!:) Kram från Toril och kattene

   Slett
 3. Svar
  1. Short poems: Thank you very much! Have a nice Friday evening, and nice weekend!:)

   Slett
 4. Morro å lese om personlighetene deres! Jeg gleder meg sååååå til å treffe dem :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Carina Josefine: Tusen takk for det! De har hver sin kjempeherlige personlighet!:) Jeg gleder meg kjempemasse til å treffe deg når du kommer neste fredag, og du kan glede deg kjempemasse til å treffe Dario Dioz!:) Han er en kjempeherlig godgutt!:)

   Ønsker deg en kjempefin fredagskveld!:)

   Dario Dioz sier "purr, purr, purr"

   Slett
 5. Blir glad av å lese om trollene:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Anne M: Tusen takk for det! Det var kjempekoselig at du synes!:) Ønsker deg en kjempefin fredagskveld!:)

   Slett