fredag 2. mars 2007

TILVENNINGSPROSESSEN MELLOM KATTENE, OG TOPSY SIN HELSE ETTER OPERASJONEN!


Se hva jeg har klart! Jeg har klart å komme meg opp på kjøkkenskapet for første gang siden vi flyttet inn her:)


Mamma Topsy og Aros koser seg sammen:)


Tilvenningen mellom Corvette og Topsy går så smertefritt at det er for godt til å være sant:) De to første dagene etter Topsy kom hjem fra Oslo prøvde Corvette seg med å knurre til Topsy, men Topsy bare så rart på henne og tenkte: "Du er for lita til å være skummel, og derfor bryr jeg meg ikke om at du knurrer." Corvette mente det ikke så veldig alvorlig, for hun satt enten på baken sin med halen krøllet fint rundt seg, eller så lå hun avslappet på gulvet med labbene krøllet mot kroppen. Så skummel er Corvette...:)

Utover uken har det ikke vært så mye knurring og fresing av Corvette mot Topsy. Det kan være at Corvette har funnet ut at Topsy rett og slett er snill, og ikke er til noen trussel for henne. Slikt merker jo katter utrolig fort. Topsy er jo blitt så rolig etter hun fikk kattunger. Nå ble hun jo også syk, noe som har ført til at hun har vært roligere enn kanskje hun ville ha vært hvis hun hadde vært frisk. De siste dagene har Corvette gått bort til Topsy og snust henne i baken, og Topsy er overhodet ikke sint på Corvette i det hele tatt. Corvette må jo finne ut om Topsy er eldre enn henne, og det finner de ut på den måten ved å snuse hverandre i baken. Topsy er vel sjeleglad for at Aros har fått en lekekammerat å leke med:) Så kan Topsy kose seg og ta det det med ro:) Trodde ikke at det skulle gå så bra denne tilvenningsprosessen:) Det er artig at kvartetten aksepterer hverandre, og finner selskap i hverandre:) Aros er så lykkelig over at mamma Topsy er hjemme igjen. Han er virkelig en gentleman overfor sine to damer i familien. Han går bort til både Corvette og Topsy og slikker dem hvis han finner det for godt:) Begge to nyter det, og syns det er perferfekt med en fawnfarget massør:)

I dag fikk jeg besøk av ei venninne, hennes to barn og ei venninne av datteren hennes. Skal si Aros, Topsy og Corvette koste seg over å få barnebesøk. Topsy skulle ha kos og oppmerksomhet, og Aros og Corvette fikk kjørt seg skikkelig med å leke. De var så utstlitt da de dro hjem. Abyssinere er utrolig fantastiske å sette seg ned på barns nivå når det gjelder å leke med dem. Topsy gikk bort til alle tre barna og fikk kos og klapp, så hun led ingen nød:)

I ettermiddag var Halvard og jeg til veterniæren med Topsy og Svartfot. Svartfot skulle få vaksinen sin, og Topsy skulle ta stingene sine. Veterinæren ble så glad for å se Topsy, og at operasjonen hadde gått så fint!:) Det rørte henne virkelig!:) Stingene ble fjernet, og jeg tror nok det har klødd vanvittig de siste dagene, for Topsy ville så gjerne klø seg selv på halsen der stingene satt, eller at vi skulle klø henne der. Topsy skal bruke skjermen ut i uken her slik at vi skal være 100% sikker på at hun ikke river opp sårene sine igjen. Topsy sa ikke et pip når veterniæren tok stingene hennes! Helt imponerende er den katten!:) Så tålmodig! Topsy ble veid, og nå er hun 2,5 kg!!!!:) Herlig:) Den vekten begynner å ligne på det hun var før:) Vi gir henne masse kylling nå, det er det beste hun vet, men vi må sørge for at hun får masse næring slik at hun har noe å gå på. Hun var 2,1 kg i desember, og nå 2,5 kg!:) Veterinæren syntes Topsy virkelig hadde kommetseg, og hun var kjempeglad for det!:)

Så var det Svartfot. Halvard og jeg hadde et lite veddemål om hvor mye han veide. Jeg tippet 7 kg, og Halvard 5,5 kg, og Svartfot veide 5,6 kg. Han veide 5,5 kg i fjor da vi vaksinerte ham. Han var helt frisk han også, og fikk skryt pga pelsen sin at den var så blank og fint:) Royal Canin barnefór hjelper for å få blank pels:) He, he, he:)


I dag presterte Topsy for første gang siden vi flyttet inn her å komme seg opp øverst på kjøkkenskapene på kjøkkenet! Måtte bare ta et bilde av henne der hun stod med skjermen. Når katter har slik skjerm er det et morsomt syn skal jeg si. Av og til blir ørene klemt bakover inne i skjermen, og de mister totalt retningssans. De vagger fra side til side med hodet, for å få ørene på plass, og rister hele kroppen sin. Hvis sant skal sies er Topsy mye flinkere å gå med skjerm enn hva Aros var da han måtte bruke skjerm i januar.


Fikk telefon fra min venninne (oppdretter til Topsy), at storebroren til Topsy som heter Mao skal på audition på NRK på søndag. Det er fire katter som er plukket ut til en audition for en barnefilm som skal spilles inn, og Mao er plukket ut til å være med på den auditionen:) Mao er sorell av farge. Hvis han får rollen, kan jo jeg skryte av at jeg eier søsteren hans, samt har masse bilder av han. Jeg kan jo lage slike idolkort med bilde av ham, samt labbavtrykkene hans på for å gi til fansen hans:) Meldte selv på Corvette til denne filmen, og fikk e-post tilbake at hadde hun vært eldre, så skulle de ha plukket hun henne:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar