mandag 16. juli 2007

SALTENKATTENS UTSTILLING I BODØ 14.07.07 OG 15.07.07!:)

Aros og Corvette sammen i utstillingsburet sitt:)Corvette er stadig på jakt etter publikum å kose med når hun sitter i utstillingsburet:)Aros koser seg og slapper av i utstillingsburet:)Dommeren sjekker pelsen til Aros.Aros fremme på dommerbordet til dommeren.Corvette fremme på grunnbedømming til dommeren.Corvette i utstillingsburet under panlet for kategori 3.Corvette granskes av dommer Karl Christian Gulseth.Corvette slapper av i utstillingsburet etter en flott innsats i panelet:)Utstillingsburet til Corvette og Aros.


Kom hjem fra Bodø i går ettermiddag, etter to flotte utstillingsdager som Saltenkatten arrangerte:)Vi reiste torsdags ettermiddag kl.18.00 fra Trondheim, og stoppet først på Steinkjer til Anne Marit for å ta med en herlig og skjønn abygutt som heter for Lysander. Han skulle til Synnøve i Lofoten som også skulle være med på utstillingen. Turen med kattene nordover gikk kjempebra. Litt pip var det av og til, men de sov nesten hele veien fram til Bodø. Vi var jo spent på hvordan Aros reagerte på biltur, men han imponerte oss virkerlig nå!:) Ingen sak å ta med ham i bil legnre:)

Vi ankom Bodø kl.07.30 om morgenen fredag 13.07.07, og resepsjonen åpnet kl.08.00. Det var et regnvær uten like!!! Det plaskregnet i Bodø, og det var grått! Hytta vi skulle bo i var ikke helt klargjort ennå da vi kom fram, slik at vi måtte vente. Det ble til at vi parkerte bilen, og satte oss og sove i en og en halv times tid. Kl.11.00 fikk vi nøklene til hytta, men da var Lysander temmelig lei av å sitte i bur! Vi fikk inn sakene våre og kattene i campinghytten. Vi lot Aros og Corvette møte Lysander med en gang, og det gikk helt smertefritt!:) Ikke ett fres en gang fra noen av dem, og Lysander trivdes godt i selskap med Corvette og Aros:) Halvard og jeg la oss for å sove et par timer, men det ble ikke mye soving nei... Alle tre skulle ha kos, og de hoppet opp og ned mellom overkøya der Halvard lå, og nedkøya der jeg lå for å få så mye kos de ville. Til slutt sovnet jeg med Corvette mellom beina, og Aros langs siden. Lysander sovnet i halsgropen til Halvard.

Kl.15.00 kom Anna, Micke og datteren til Anna som heter for Sandra. Halvard og jeg hadde Aros, Corvette og Lysander på vårt soverom, og Anna, Micke og Sandra hadde Bamse, Kerri og Tita på sitt soverom.

Selv om det var gråvær og regn bestemte vi oss for å grille om ettermiddagen, og det var kjempekoselig:)Jeg var i kontakt med hun som skulle ha Lysander, og hun kom med båten inn til Bodø kl.21.30, og vi bestemte oss for at vi skulle komme med Lysander ned på hotellet der hun skulle bo utstillingshelgen.

Kl.22.00 kjørte Halvard og jeg ned på hotellet der vi avleverte Lysander til Synnøve, og abyssinere flest, gikk han ut av reiseburet etter noen få sekunder og begynte å undersøke rommet, og snike seg innpå de andre kattene hennes, og selvsagt med halen rett i været:) Sånn er de aller fleste abyssinere!:) De er så selvsikre og trygge i situasjonen når de kommer til et nytt hjem! Åhhh!!! Lysander kommer til å få det så herlig hos Synnøve, og han er jo så skjønn og fantastisk en kattunge:) Tror han kommer til å komme godt inn i kattflokken hennes ja:)

Halvard og jeg kjørte tilbake til campingplasen, og vi la oss kl.23.00 siden vi skulle opp tidlig dagen etter. Vi sov ikke så veldig godt, fordi det var så varmt inne på rommet, og vi hadde heller ingen luftemuligheter. Jo, da det var et vindu der, men det var slett ikke abyssinersikkert... Det var en vanlig haspe, og det er lett for en abyssiner å komme seg ut det vinduet. Så vi måtte ha vinduene lukket. Da vi våknet om morgenen var vi gjennomvåt av svette

Vi stod opp kl.06.00, og dusjet. Etter dusjen så det ut som om det var svømmebasseng inne på hytta, og det var ikke så rart, fordi sluket var slett ikke det laveste punktet på hytta, men derimot det høyeste. Pytt:) Sånn er det å være på campingtur:)

Kl.06.55 var bilene pakket klare med katter, og vi satte kursen bortover til utstillingshallen som lå like ved campingplassen der vi bodde.

Innsjekkingen gikk greit, og vi fikk plassert kattene i utstillingsburet før vi slappet av og tok det med ro med en kopp kaffe og en røyk.

Aros og Corvette syntes det var helt greit å komme inn i buret, og nå viste Aros skikkelig framskritt:) På tidligere utstillinger har jo Aros krøpet bakom burpynten med en gang de har kommet i utstillingsburet. Nå ville han ha kos og oppmerksomhet, og det første han gjorde var å spise og drikke:)

Kl.10.00 begynte utstillingen. Det var så masse flotte katter å se på, og det er så moro å gå rundt å titte på de flotte kattene i burene:)

Først ut til bedømming av våre var Aros. Han fikk flotte tilbakemeldinger av dommeren, men han trakk litt ned på profilen til Aros, men det var så lite at det utgjør ikke noe i den store sammenhengen. Øreplasseringene var helt fine. Vi fikk høre at Aros kommer til å bli en flott fawnfarget abyssinerhannkatt, og kanskje den fineste som finnes her til lands:) Pelsen han er topp, og han har super farge. Slike kommentarer er morro å få:) Aros ble Champion!:)Endlig denne gangen var det tre fawnkatter, så det ble konkurranse om BIV, og denne var det en fawnkatt fra Harstad som stakk av med, og det var fordi hun var eldre og ferdig i utviklingen enn hva Aros og kullsøsteren til Corvette var. Dommeren sa klart at han ville se Aros tilbake på nomineringen til panelet om ettermiddagen, og vi ventet. Da nomineringen begynte så rotet dommeren noe fryktelig gjennom hele nominasjonen for alle klassene. Det virket rett og slett som om han ikke hadde oversikt hvilke katter han ville se igjen. Da det ble klasen til Aros sin tur kom det opp en katt, og vi spekulerte om hvorfor. Til slutt gikk Anna frem og spurte hvorfor ikke Aros fikk komme frem. Da svarte dommeren. At han tok ikke to hunnkatter i samme farge frem til nominasjon, og Anna fortalte dommeren at Aros ikke var en hunnkatt, men en hannkatt. Da ble dommeren så overrasket, og det var tydelig at han var litt stressa, og hadde gjort en feil der og da. Vi kunne selvsagt ha klaget, men gadd ikke gjøre noe. En må jammen følge med selv!:) Aros viste skikkelig framskritt på dommerbordet, og når Halvard løftet ham i utstillingsposisjon!:) Treningen med ham har virkelig hjulpet:) Nå var 100 labber minsket til 50:) Det var så utrolig moro å se den framgangen til Aros på dommerbordet!:)

Corvette fikk også lovord av dommeren:) Hun har nydelig silkepels, fin farge, fin profil, og fine øreplasseringer og kommer til å bli en flott hunnkatt:) Corvette fikk EX1:) Det var faktisk halvsøsteren til Corvette som ble BIV, og hun er bare fire uker gammel, og danket ut alle voksne. Så var det nominering, og Corvette ble nominert for 3. gang til panel:)

Også den blå abyssinerkastraten til Anna og Micke ble nominert til panel, og Tita (Aros) sin utvalgte:)


I panelet fikk Corvette en stemme, og vinneren som var en britisk korthår fikk to stemmer. Corvette prøvde alt hun kunne å sjarmere assistentene som stod nært buret hennes med å fiske etter dem med labben:)Kerri, den blå abyssinerkastraten til Anna og Micke ble BIS, og det kom jammen som et sjokk på dem. Han avslutter sin utstillingskarriære med skikkelig suksess!:) Han har aldri i sitt liv fått BIS før:)

Utstillingen var ferdig kl.18.30, og vi dro tilbake til campingen. Både tobente og firbente var slitne etter en lang dag, og da smakte det godt med middag:) Vi slappet bare av i hytta om kvelden, og fant ut at vi skulle slå opp teltet til Anna og Micke slik at noen kunne ligge i det om natten for å ungå å bli til en svettepøl om natten. Det ble slik at jeg og datteren til Anna lå i teltet om natten, Halvard la seg på stua slik at Aros og Corvette kunne ha soverommet vårt for seg selv. De fleste av oss sov bedre natt til søndag enn natt til lørdag:)

Søndag 15.07.07 stod vi opp kl.06.30, og ordnet oss i stand til en ny begivenhetsrikdag på utstillingen:) Kl.07.50 kjørte tobente og firbente bortover til utstillingshallen. Vi fikk satt kattene i buret:) Nå forventet jo Halvard og jeg at Aros skulle være stresset, og krype bak burgardinen for å gjemme seg, men nei da!:) Han ville i likhet med Corvette ha oppmerksomhet. Han stod stakk labben ut for å få kos!:) Det første han gjorde var å spise mat, og drikke vann:) Dette lovet godt igjen:) Anna sa det til meg, at det var en helt annen Aros på denne utstillingen enn på Katteklubben Midt-Norge sin utstilling. Mange katter legger jo seg bak burpynten for å slappe av og kose seg når de blir lei, og det gjør Aros også, men det virket som han tålte mer nå på denne utstillingen. Det tror jeg kommer på grunn av burplasseringen Saltenkatten hadde ordnet. Det var bredt mellom burradene, og de var flinke til å passe på at barn ikke sprang mellom radene og forstyrret kattene, og ikke minst den brede radplasseringen førte til at det ble mer ro for kattene. Det er i hvert fall kjempemoro når Aros viste framskritt:)

Først opp av våre kattere var Aros:) Hun gav ham også lovord:) Aros har nydelig farge i pelsen, flott ticking og flott pelskvalitet, øreplasseringene er kjempebra, og han er muskuløs og veldig lovende ung herremann:) Han er ung ennå, men kommer til å skyte ennå mer fart i utviklingen etter at puberteten hans er ferdig. Øreplasseringene er perfekte, og han har et nydelig abylook:) Aros fikk sitt nye cert CACIB!:) På søndag var det kun to fawnfargete abyssinerhunnkatter, og det ble ikke utgitt noe BiV. Derimot ville dommeren nominere Aros til panel, fordi hun fant ingen som var i nærheten av ham, og Aros ble nomnert direkte til panel:) Dette er første gang han blir nominert til panel:) Aros var kjempeflink på utstillingsbordet og nå Halvarda holdt ham i utstillingsposisjon, og han virket mye mer sikker enn på de tidligere utstillingene vi har vært på:)

Corvette var neste katt ut av duoen vår. Dommeren syntes hun var veldig elegant jente på høye bein, hun hadde fin farge og fin ticking i pelsen, fine øreplasseringer, og fin i utviklingen i forhold til alderen:) Dommeren sa at Corvette er en lovende katt med tanke på framtiden, og hun fikk EX 1!:) Corvette ble nominert til panlet om ettermiddagen. Hennes 4. nom i utstillingskarriæren:) Dette er første gangen vi har to katter oppe i panelet på en utstilling:)

Siden Aros kan være en sprellemann når han blir holdt, så snakket vi med en av de voksne assistentene slik at han tok Aros under panelet. Vi var jo veldig spent på hvordan han kom til å reagere på dette, og tok denne panelrunden som en trening for ham:) Da Aros skulle vises frem var han helt rolig når assistenten holdt ham, og han stod på bordet når dommerene skulle se på ham. Klart assistenten måtte holde ham fast, og dette var slett ikke skremmende for Aros. Tror han fikk en positiv opplevelse av å være i panel, og han så ikke noe nervøs ut da vi fikk ham tilbake etterpå. Vi er kjempeglade for at Aros var trygg under panelet!:) Aros sin konkurrent var en bengalhannkatt som var kommet mye lengre i utvikling enn hva Aros har, og den fikk alle stemmene. Aros så ung ut i forhold til bengalhannkatten.

Corvette ble også slått ut av en bengalhunnkatt i panelet, også hun var trygg som hun vanlig under panelet:)

Det er jo først og fremst pga certene vi er på utstilling, og da er NOM til panel en bonus, for det er jo de beste kattene som går videre til panelet, og det er en vinner. Bare å komme til panel er stort, og et stort bonus:)

Den blå abyssinerkastraten til Anna og Micke ble BIS for andre gang, og igjen var Anna og Micke sjokkerte over hva som skjedde:)

Utstillingen var ferdig kl.17.30, og da var det bare å pakke sammen sakene og firbente i bilen. Nå skulle Aros være med Anna og Micke hjem til Svergie på kjærlighetsferie for å pares med Tita. Vi krysser alle fingre og tær for at hun får løpetiden nå! Utstilling pleier å hjelpe på for hunnkatter å komme i løp, og nå håper vi sterkt at Tita kan komme i gang, men hun er sta, og gjør som hun vil.

Halvard og jeg satte kursen sørover, og de første kilometerne satt Corvette og kaldte på Aros. Hun gav seg etter en stund, og sovnet i reiseburet sitt. Vi tok en stopp på Saltfjellet på Polarsirkelen, og fikk tatt bilder der. Det var så nydelig natur og vegetasjon på Saltfjellet, samt nydelig solnedgang.

Halvard og jeg tok inn på hotel i Mosjøen, og det var godt å sove i normal temperatur:) Corvette var helt rolig om natten, og lå sammen oss i sengen:)

Vi stod opp kl.06.30, satte kursen mot Trondheim. På turen sørover tok vi noen stopp for å få oss kaffe, og vi stoppet i Grong til svigermor. Kom hjem til Trondheim kl.15.30. Halvard dro så på jobb en tur etter vi kom hjem.

Corvette gikk og letet etter de andre da vi kom hjem, og det virket som om hun savnet dem ja! Corvette la seg til å sove, og sov helt til Halvard kom hjem med Svartfot og Topsy. Det ble gjensynsglede mellom Corvette, Topsy og Svartfot, men hvor var Aros? Topsy og Svartfot gikk og lette og lette i leiligheten etter ham. De merket jo når en av flokken deres var borte.

Silje som hadde passet dem, hadde badet begge to, og så fin begge var i pelsen. Pelsen til Topsy har en helt annen glans nå, samt den virker kortere:) Tror de har hatt en flott spa-helg hos Silje ja:) De har til og med vært i utebur sammen med hennes katter; en tyrkisk angora, en huskatt og en cornish rex:) Tror at katter som er vant til å ha andre katter rundt seg lettere aksepterer andre katter i flokken sin.

Anna og Micke ringte i går kveld, og turen hjem til Svergie hadde gått veldig bra!:) Aros hadde kommet ut av reiseburet, og gått litt omkring i bilen. Tita hadde også kommet ut av buret, og gått og lagt seg i Aros sitt bur, og Aros gikk og la seg i buret til Tita. De hadde hatt ham på arbeidsrommet sitt natt til i går, og Anna lå sammen med ham. Alt gikk bare bra med Aros. Han gikk kjempefint sammen med kastratene Bamse og Kerri, og de to kongene aksepterte den lille yplingen som kommer og tar deres plass. Aros fikk også lov til å være i uteburet sammen de andre kattene, og der koste han seg:) Tita oppfører seg helt merkelig, og har fått en rar mjauing. Om det er løpetid eller hva det nå er gjenstår å se! Når Kerri freser til gjesten, så går Aros rett forbi ham, og bryr seg ikke det. Han har også markert inne på veggen... En selvsikker ung fawnmann lille Aros gutten ja:) Tror nok han kommer til å trives hos Anna og Micke på kjærlighetsferien sin:)

Nå venter utstilling 08.09 og 09.09.07 i Svergie. Det skal være en aby- & somalispesial lørdag 08.09.07 for å markedsføre rasen for puplikum. Det blir uhøytidelige priser som beste ticking, beste lynne etc. Det blir moro å være med på. Nå har jo Aros begynt på en ny utstillingsklasse, og får han sine to cert i Svergie, så er han Internasjonal Champion. Vi har også meldt på Topsy til utstillingen, men om hun kun blir selskapskatt eller om vi stiller henne er vi usikker på. Jobber vi med pelsen hennes, så kan den blir bedre. Det betyr børsting hver dag frem mot utstillingen. Corvette blir 10 måneder dagen etter utstillingen, og kan ikke ta noen cert, men fordelen til Corvette er at hun er den eldste i juniorklassen.

Kommer til å legge ut flere bilder fra utstillingen under "Utstillinger". Det er bare å gå inn der å se etter hvert.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar