onsdag 7. januar 2009

Huspusen vår Svartfot!:)

Kjempefine Svartfot huspusgutten :)


Svartfot kulern på pianoet, og slik lå han da han var kattunge også!:)


Svartfot slapper av på serveringsbrettet på kjøkkenskapet i leiligheten vi bodde før!:)


Gjett om jeg er litt stolt nå da??:) Fikk en telefon i går kveld om at Svartfot huspus lå blandt de 10 beste kattene i klubben min for å bli Årets Trønderkatt 2008!:) Vet ennå ikke hvilken plassering, men det får jeg vite om to uker! Er så stolt av "bamsen" vår!:)

Svartfot blilr jo 6 år 12.september, og han begynte å få bli med på utstillinger i 2007. Første utstillingen han var med på var han med en dag. Jeg ville se om han likte seg. Det gjorde han. Dermed bestemte vi oss for at han skulle få bli med to dager på neste utstilling som også var i Trondheim, og Svartfot storkoste seg!:) Etter den utstillingen ble han bare tryggere og tryggere på seg selv, og han er så kul på dommerbordet. Han står og tramper med forlabbene (melkemasserer slik kattunger gjør når de masserer kattemammen sin for å få melk), og maler. Han elsker å få bli med oss når vi reiser på utstillinger, og bare vi kommer inn på campinghytte eller et hotellrom har han det som plommen i egget!:)

Tror nok vi beskyttet ham litt vel mye etter vår første abyssiner kom i hus. Svartfot var jo da engstelig, for han hadde jo levd alene med oss, og nå skulle han dele oppmerksomheten med ei superkosete abyssinerfrøken! Han ble mer engstelig da Topsy skulle ha sitt første kull, og gikk og la seg i senga vår på soverommet. Der fikk han også maten sin. Han nektet å komme inn på stua, fordi han var livredd kattungene (Aros og Abyssa).

Så flyttet Abyssa til sitt nye hjem, og vi valgte bevisst å la Aros og Svartfot møte hverandre. Svartfot ville ikke ha noe med Aros å gjøre i begynnelsen, men Aros gav seg ikke. Han ville være sammen sin nye kompis, og Aros la seg sammen med Svartfot i senga. Så fikk Aros lov til å ligge på pleddet sammen Svartfot. Det gikk vel ca 1 1/2 uke før underet skjedde. Halvard og jeg satt og så på TV'n. Aros var på soverommet til Svartfot. Så ser vi Aros komme inn på stua, men han stopper opp i døråpningen for å se seg tilbake. Hakk i hel kom Svartfot også!:) Det var vendepunket til Svartfot. Etter det begynte også Svartfot å spise mat på kjøkkenet sammen Topsy og Aros, og han begynte å forandre personlighet fra en engstelig huspus til en trygg og harmonisk huspus!:) Svartfot og Aros utviklet et utrolig godt vennskap!:) De var rett og slett avhengig av hverandre! Dette skjedde i 2006.

I februar 2007 flyttet vi til en ny leilighet, og Svartfot fortsatte utviklingen til å bli ennå mer tryggere på seg selv!:) Han begynte å ta etter abyssinernes oppførsel, og prøvde seg på det de gjorde!:) Vi var spent på hvordan Svartfot kom til å reagere da vi skulle få ei ny lita abyssinerfrøken. Hun kom til oss 09.02.2007, og det gikk over all forventning. I stedet for å gjemme seg under senga, gikk Svartfot frem og snuste på henne. Dermed var det hilsningsritualet over!:) Da Corvette fikk sitt første kull 1.juledag 2007 var vi kjempespent på hvordan Svartfot kom til å reagere på kattungene. Første møtet med villbassene var fres, for deretter å komme seg i sikkerhet på spisebordet, for der kunne ikke småtassene komme seg opp (enn så lenge). Etter hvert som kattungene vokste til begynte Svartfot å leke iherdig med kattungene, og det gikk ikke en dag uten at Svartfot var innvolvert i en lekestund med en av kattungene. Det var tydelig at Svartfot savnet kattungene da de flyttet i løpet av mars/april 2008. Gleden ble da stor da vi passet Caspar (den ene av kattungene til Corvette og Aros) i juli. Svartfot og Caspar fant fort tonen, og de lekte masse sammen hver dag!

Før når vi fikk besøk av venner med barn sprang Svartfot fort under senga, fordi han rett og slett ikke likte barn. Enten hadde han blitt skremt da han var utekatt. Nå når vi får besøk av venner med barn, så får barna lov til å klappe og kose med ham, og han maler. Vil han ha mere kos bruker han labben for å pikke bort i armen til den som koser med ham!:)

Det har vært en herlig utvikling på huspusen vår, og derfor er det ekstra moro at Svartfot nå ligger blant de 10 kattene i klubben min for Årets Trønderkatt 2008!:) Gjett om matmor er stolt? JA!:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar