fredag 23. januar 2009

OPPDATERING AV LIVET MED KATTEKVARTETTEN VÅR!:)

Svartfot huspus har landet etter sin flotte 8.plass som Årets Trønderkatt, og husse (matfar på svensk) og matte (matmor på svensk) er kjempestolte av godbamsen vår!:) Ekstra morsomt var det med denne 8.plassen, fordi Svartfot begynte med sin utstillingskariære i 2007!:) Svartfot blir mer og mer trygg for hver dag som går, og så og si hver kveld kommer han opp i fanget vårt for å få kos av oss tobente! Der kan han ligge lenge og bare kose seg!:) Han er den som er mest utspekulert av de fire, for det er han som stort sett begynner med å stirre opp abyssinerne våre til å begynne med herjing og lek!:)

Ellers har småjentene hatt årets første løpetid. Det var Blondie som begynte med sin løpetid 11.01.2009. Hun hadde løpetiden til 16.01.2009. Når Blondie har løpetid, går hun rundt med en lyd som en telefon! Aros på sin side var kjempelykkelig over at en av elskerinnene hans fikk løpetid!:) Det er jo ingen krise om Aros og Blondie paret seg nå, men det er jo ikke tanken i denne omgang. Jeg har funnet en nydelig hannkatt til Blondie som jeg skal låne på henne. Jeg vet Aros og Blondie forsøkte å pare seg to ganger, men jeg tviler på at det ble noe resultat! Ble det noe av paringen, vil det komme bare fawnfargete kattunger siden både Aros og Blondie er fawnfarget! Fawn er en vanskelig farge å få til. Aros har en varm fawnfarge og fin ticking, og Blondie har en fin ticking, men er noe kaldere i fargen. Flere abyssineroppdrettere sier at kombinasjonen Aros og Blondie kommer til å bli kjempebra!:)

Da Blondie var ferdig med sin løpetid fikk hun et par dager der hun var skikkelig "bitch" mot stakkars huspusen Svartfot. Hun jaget ham opp på kråskapet, hylte og slo etter ham. Skjønner ikke hvorfor stakkars Svartfot skulle få gjennomgå av blondinen vår? Han hadde ikke gjort en mus fortred! Blondie hadde flere raptuser med denne oppførselen sin, og da særlig mot Svartfot. I slike tilfeller lønner det seg å se på TV Norge... Vi gjorde som Nanny på "SOS Barnevakten" gjør: Timeout i noen minutter! Katter skjønner meget godt at de har gjort noe galt. Etter timeouten var Blondie som et lam! Blondie kunne også gå løs på Corvette, og det virket for meg som om Blondie ville på toppen for å bli dronning. Jeg aner ikke. Det er bare tanker som slo meg der og da. Flere ganger i det siste har vi sett at Blondie tukter Corvette. Hun holder henne nede og vasker henne. Corvette på sin side gjør ingen motstand.

Når Blondie begynte med hylingen sin mot Svartfot, så vi 3 andre katter bukkrype til nærmeste gjemmested, for å skygge banen fortest mulig for den hormonelle frøkena! De to dagene hormonene til Blondie stod på som verst, ville Svartfot være med oss på soverommet om natten, og det fikk han. Det er ikke lett å sove når en 6 1/2 kg klump kommer og legger seg på bryskassa... Prøv det selv sier jeg bare!:)

Nå er denne hormonelle raptusen over, og Blondie er seg selv igjen!:) Hun er i likhet med de andre 3 utrolig glad i kos, hun er nysgjerrig, og skal være der det skjer når det skjer. Det virker for oss som de andre har respekt for Blondie, og det er godt å se, for nå tar hun igjen hvis hun føler seg urettferdig behandlet! Det gjorde hun ikke før. Det er jo slik i katteverden, som hos oss mennesker, at de som er yngst i flokk vil prøve å komme seg opp og fram for å få respekt av de andre!:)

18.01.2009 overtok Corvette sin løpetid etter spontanaborten, men Aros virker ikke så veldig interessert nå i Corvette. Det kan være at hun ikke løper 100%. Da er det godt at kastraten Svartfot kan være vikar...:) Det er et komisk syn når Svartfot stiller seg over Corvette i pariangsposisjon, biter henne i nakken, men der stopper det også, fordi han ikke skjønner hva mer han skal gjøre!:)

Jeg skulle virkelig ønske at Corvette og Aros hadde fått paret seg nå i løpet av januar - mars. Da kan vi sette en ny p-sprøyte på Aros for å unngå at han begynner å spraye når våren kommer. Til å være fertil hannkatt er ikke Aros så stresset som mange fertile hannaktter er. Det virker som om han går i dvale når det er mørketid, men våkner til liv når våren og sommeren er her. Vi skal kastrere Aros før sommeren, og jeg sitter og ser på utstillingskalenderen til NRR for å se på hvilke utstillinger som kan passe å være med på før sommeren 2009!:)

2 kommentarer:

  1. Du forteller så mye morsomt om kattene deres, og det er artig å historiene du forteller om dem;) Jeg ser for meg Svartfot;)

    SvarSlett
  2. Tusen takk!:)Jeg må jo oppdatere kattebloggen når det er gått en stund. Av og til er det mye å fortelle, og av til lite. Derfor kan det gå en stund før jeg oppdaterer. Kan liksom ikke gjenta meg selv heller!:)

    SvarSlett