lørdag 10. februar 2007

(N) NORDLÆNINGEN'S ARIEL CORVETTE KOM I GÅR ETTERMIDDAG!

Best jeg tar en grundig kattevask før jeg undersøker hvem jeg er kommet til!


Nå har matmor Toril og matfar Halvard fått en PC-katt til!:)


Godt å få slappe av etter en slitsom flytur!


Aros i utstillingssengen sin på kjøkkenet. Klart hun skal få smake på tørrfóret mitt! Må jo være gentleman!:)Nam, nam! Denne seien var kjempegod!


Kl.18.15 i går ettermiddag landet lille Corvette på Værnes, og Halvard hentet henne med seg hjem. Bilturen hadde gått fredelig for seg, og det var ikke så mye som et pip og mjau fra Corvette i bilen på turen inn til Trondheim.

Må si at dagen gikk enormt sakte i går. Det var usikkert om hun i det hele tatt kunne komme, for det flyet Corvette egentlig skulle sendes med kunne ikke mellomlande i Tromsø, og dermed ble Corvette flyttet over til et Widerøefly til Trondheim.

Det var herlig å se bilen vår komme opp bakken, og stanse foran huset. Vi tok Corvette rett inn på arbeidsrommet vårt slik at hun kunne få slappe av etter reisen. Med en gang Corvette kom ut av reiseburet sitt, så var det halen rett til værs, og gå rundt å snuse på alt som finness inne på arbeidsrommet vårt:) Snakk om en trygg liten sjel! Hun smakte på tørrfóret sitt, begynte å vaske seg før hun la seg ned på pulten til Halvard og sovnet. Det er noe med abyssinere og trygghet når de kommer til et nytt hjem. Tror ikke jeg har opplevd en annen rase som er så trygg som abyssinere!:) Men så lita hun var! Har virkelig Aros og Abyssa vært så små? Hm... Man glemmer fort ja. Aros fikk snart snusen i at det luktet katt fra arbeidsrommet, og han ville inn å hilse på.

Siden Corvette er vant til andre katter der hun kommer fra, fant vi ut at vi skulle presentere Aros for Corvette. Oj, oj, oj! Da var lille Corvette tøff ja! Hun knurret og freste til Aros, og han forstod jo slett ikke hvorfor. Han hadde ikke gjrot noe galt annet enn å se på henne. Etter en stund tok vi Aros ut på stuen igjen, og lot Corvette få slappe av. Da sovnet hun bak PC-skjermen min.


Litt senere på kvelden tok vi Corvette inn på stuen. Snakk om å være trygg! Halen rett til værs, rett bort i matfatet til Aros og Svartfot for å smake på tørrfóret deres, for så å undersøke badet, vaskerom, stue og kjøkken. Aros var jo selvsagt kjempenysgjerrig på hvem denne lille nysgjerrige viltfargete skapningen var, og ville bort å hilse på henne. Corvette knurret og freste til Aros, og han fikk beskjed om å holde seg unna. Aros vek tilbake før han gjorde et nytt forsøk, men her er det Corvett som bestemmer farten på hvordan vennskapet skal utvikles! Hun knurret og freste til Aros. Inne på vaskerommet møtte Corvette huspusen Svartfot. Corvette var jammen tøff også til ham. Hun satte seg ned og knurret og freste til Svartfot, og han satt forskrekket og såg på uten tegn til å angripe. Til slutt kom Svartfot på stuen, der han la seg på en spisestuestol. Han bare lå fredelig og fulgte med denne trygge, og selvsikre "nykommeren" som satte ham på plass. Jammen moro at en liten 3 måneder gammel abyssinerjente kan være så selvsikker og tøff. Det er moro med en sånn personlighet hos henne.

Jammen imponerte Svartfot. Hadde dette skjedd der vi bodde før, hadde han gjemt seg under senga på soverommet for å ungå å møte henne, men nå så lå han bare rolig og avbalansert på en stol, og fulgte med på hva som foregikk.

Aros ville jo selvsagt bort å snuse på Corvette, men da fikk han svar på tiltale med knurr og fres. Corvette stakk elegant under sofaen, og Aros var jo så nysgjerrig at han prøvde å komme seg under sofaen han også.

Da vi skulle legge oss i går kveld, satte vi døren på gløtt inn til stua slik at Corvette kunne føle seg tryggere. Vi hørte at Aros tilnærmet seg Corvette, og vi hørte at Corvette svarte med fres og knurr. Våknet i dag tidlig med at Corvette lå i fotenden min, og Aros lå i fotenden til Halvard.

Da vi våknet var det på igjen med tilnærmingsforsøket fra Aros sin side. Han vil så gjerne bli kjent med Corvette, men Corvette er ikke helt med på det ennå. Hun løper med halen rett til værs og legger seg under sofaen. Kommer Aros for nære, så sier hun fra med et fres, og litt knurr. Ikke så mye som i går:) Godt hun setter grenser for Aros. Tøft! Hun vil jo markere seg, og få sin rolle i katteflokken, og da må hun være tøff slik at Aros får respekt for henne! Det er jo tre måneder mellom Aros og Corvette, og hun merker jo at Aros ikke er helt kjønnsmoden ennå, og at han er kattunge i mye av det han gjør. Dette skjønner jo Corvette. Aros er ikke den som gir seg når det gjelder å følge etter Corvette. Han skal absolutt bort å snuse henne i baken, og Corvete freser og løfter labben sin mot ham. Corvette har latt Svartfot være i fred siden hun freste og knurret til ham i går kveld. Hun skjønner vel at han er eldst i kattefamilien her i huset, og da er det det best å la han være i fred:)

Vi har oppdaget flere ganger siden i går kveld at Corvette legger seg ned på siden, viser magen og underkaster seg Aros, og omvendt. Det er et godt tegn for videre vennskap mellom de to:)

Det blir spennende å følge med vidrer utover dagen! Må si Corvette er nydelig! Hun er så feminin, har en nydelig abolook og ikke minst er hun utrolig elegant! Artig at hun er så selvsikker også! Moro med ei viltfarget abyssiner nå som vi har to fawnfargete.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar