onsdag 27. juni 2007

OPPDATERING OM KATTENE SOM VAR MED PÅ KKMN SIN UTSTILLING FORRIGE HELG!

Trioen Svartfot, Aros og Corvette som var med på utstillingen i helgen har fått ladet opp batteriene sine igjen, og er i full vigør igjen:) Aros savner nå Tita, som er reist hjem til Sverige. Han går og kaller på henne, og lokke på henne, og jeg kan se så skuffet han blir når han ikke finner henne på skapet eller på vaskemaskinen. Ikke lett å være tenåring, og ha kjærlighetssorg:(

Aros sprayer inne, men vi har fått tak i et desinfeksjonsmiddel for å sprye på etter han har vært der. Denne sprayen medfører at han ikke går på de plassene der vi har vasket med den sprayen. Vi tar Aros ut i selen sin om kveldene, og du verden som han koser seg da!:) Da stopper han opp, og maler lykkelig, samt at tistelbusken får gjennomgå av Aros spraying. Hvorvidt den lever til neste vår er vanseklig å spå...:)
Aros er som en villkanin når han får komme ut å gå tur. En hund vet retningen hvor den skal gå, men Aros er lite målbevisst hvor han vil gå. Plutselig oppdager han en homle som han vil spise på, og vips over på andre siden, for der er det jammen meg også et innsekt.

Svartfot syns det fremdeles er kjempemoro å leke med Aros og Corvette, og den som er i nærheten av Svartfot når han er i lekehumør, den får gjennomgå der og da:) Han har en lekerunde om morgenen, en litt ut på formiddagen, og om kvelden. Han er så utrolig herlig den huskatten vår:) Snakk om å bli totalt forandret bare på nesten ett år:) Herlig:) Så vet jo Svartfot at Aros, Topsy og Corvette ikke vil ham noe vondt. Svartfot behandler jentene mye mer forsiktig enn hva han gjør med Aros når de to leker,og har Aros vært litt for hard med Corvette når de to leker, så kommer Svartfot og tar Aros fatt:) Godt for Corvette og Topsy å ha onkel Svartfot i huset:)

Hvordan får vi Topsy til å slutte å stjele mat??? Det er det store spørsmålet vi stiller oss. Her en dag hadde vi besøk av Halvard sine nevøer. De sitter og spiser brødskive med Namdalsgomme på. I det Halvard kommer ut fra badet, så sitter den ene av tvillingene å måper, og gjett hvem som stod ved tallerkenen hans og spiste brødskive med gomme på??? Jo, Topsy! Vi må passe maten vår godt. Snur vi oss bort i to sekunder, så er frøken Zilumes Topsy der, og stjeler maten. Vi pleier å ha en liten sprøyte med vann som vi sprøyter på henne når hun prøver seg, men lærer hun??? Nope! Hun er nå så herlig også da! Om ettermiddagene og kveldene når vi sitter i sofaen og slapper, så kommer Topsy for å legge seg i fanget til en av oss, og der kan hun bli liggende i mange timer for å få kos. Nå har vi begynt å få av henne litt løspels, for pelsen har vært dårlig på henne når hun har vært syk. Etter noen få runder med napping av pelsen, begynner den nå å skinne igjen. Hun er så lykkelig når hun får ligge i fanget for å få kos! Da maler hun, og storkoser seg:) Topsy er nå 100% kosepus også ja:)

Corvette er nå også en skikkelig kosejente når hun ikke er opptatt med å leke med ballen eller lekemusen. Da maler hun også kjempehøyt, og du verden som hun koser seg. Den nye aktiviteten hennes nå, er å hoppe opp på dørbladet på badedøren vår. Hun er jo så spretten den litjfrøkena vår! Hvis vi sitter på WC, så kommer hun i fanget vår, og vips før vi vet ordet av det er hun oppe på dørbladet. Corvette er blitt nesten like stor som Topsy nå, og det er jammen ikke mye som skiller de to i størrelse, ennå Topsy er fullvoksen.

Nå venter utstilling i Bodø for tur 14.07.07 og 15.07.07. Fikk sms fra Anna(oppdretteren til Tita og kjæresten til Aros) at de hadde meldt seg på utstillingen i Bodø! Fristen er jo forlenget til 01.07.07! Håper virkelig de får plass på utstillingen! Det blir moro hvis de også får plass:)

Vi jobber og trener Aros med løfting i utstillingsposisjon, og han er flink her hjemme, så det gjelder bare å få ham trygg nok til at han er like flink på utstillinger også. Aros er jo så trygg en abygutt. Når vi er ute, går/løper han med halen rett i været, og bryr seg ikke om "kråkeskremmerskuddene", gressklippere, barneskrik m.m. i nabolaget hos oss. Så vi har en ting å gjøre: Trene, trene, trene. Etter vi har holdt ham i utstillingsposisjon, får Aros seg en godbit som belønning. Har jo hørt om folk som har trent en god stund med kattene sine, og så har det plutselig løsnet for katten. Aros er jo så trygg og flink på dommerbordet, men han må vite at det er vi som bestemmer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar