mandag 25. juni 2007

VELLYKKET UTSTILLINGSHELG OVER!:)

Ja, så var ennå en utstillingshelg over. Litt vemodig selv om man blir kjempesliten av laaaaange utstillingsdager. Mest ille er det nok den første kvelden, for da er man som regel tidlig oppe for å rekke veterinærkontroll, få opp burpynten, og for å område seg hvor dommerne holder til, når kattene skal opp til bedømming, se etter kjentfolk osv.

Det var Anna og jeg som dro utover tidlig lørdags morgen med kattetrioen Aros, Corvette og Svartfot. Veterinærkontrollen gled veldig effektivt og raskt, og vi fikk begynt å montere burpynten før vi satte kattene i buret. Alle tre slo seg raskt til ro i burene sine, og slappet av. Svartfot huspus husket tydeligvis hvordan det var på en utstilling, for han gjode ikke det minste tegn til å protestere. Etter vi hadde satt kattene i buret, så var det å begynne med litt pelsstell som børsting, og å få vekk løspels. Svartfot stod og trampet i kattesanden med forlabbene av ren nytelse.

Aller først oppe til bedømmelse var Corvette. Hun ble bedømt av dommer Carl Preiss fra Østerrike. Han syntes Corvette var utrolig nydelig og skjønn, og forelsket seg totalt i henne. Hun fikk sitt EX1 bevis:) Det var flere viltfargete abyssinere med, og Carl Preiss tok en utvelgelse blant alle ungdyrene mot hverandre. Der ble Corvette valgt ut videre til å konkurrere med de voksne abyssinerne om BIV'en. Den tittelen tok hun ikke, men hun ble valgt ut til nominasjon, og der ble hun NOM til panel:) Det var bare så moro:)En NOM er jo kjempestort, og ikke minst trening for Corvette.

Så var det Aros sin tur til bedømming, også han fikk enormt til skryt av dommeren. Alt var EX1 på Aros også:) Moro:) Siden det sjelden er nonen konkurrenter i fargeklassen til Aros kom han opp til nominering. Det sto mellom Aros og en katt til om å bli nominert til panel, og det var den andre katten som ble nominert. Aros fikk sitt første cert på vei til å bli Champion:)

Egentlig skulle Micke (mannen til Anna) og Halvard på fisketur på lørdag, men de hadde mer lyst til å komme på utstillingen siden Corvette ble NOM.

Svartfot fikk også kjempeflott sktyt av dommeren. Det var dommer Henry Hornell som bedømte ham. Han fikk høre at han hadde fin kroppsbygning, hodet var fint, øynene var søte, exelent ticking, kort og sterk hale, exelent presentert og kind og mute som totalinntrykk:) Svartfot ble nr.3 på lørdag, og det er jeg utrolig fornøyd med:) Han røytet en del, fordi han har så tjukk pels, og det var kun det som trakk ned bedømmelsen til Svartfot. Svartfot oppførte seg eksemplarisk når han var fremme til bedømmelse! Ikke ble han sint, ikke freser han og ikke er han livredd:) Tenk huspusen Svartfot som er fire år syns utstillinger er helt i orden å være med på!!!! Det hadde jeg ikke trodd for over ett år siden. Syns det er så viktig å få vist frem at huskatter er en likeverdig rase som rasekattene. Det handler om at de som har huskatter selv kan se at en huskatt ikke bare trenger å være utekatt, men også kan være med på ustilling:)

Micke og Halvard kom slik at de fikk med seg panelet. Corvette overrasket meg ikke i panelet, fordi hun var så selvsikker lita frøken som hun alltid har vært. Da hun ble satt inne i buret sitt, freste hun først til katten i naboburet før hun prøvde å trekke til seg oppmerksomheten fra assistentene som gikk forbi ved å ta labben ut gjennom sprinklene på buret. Hun var som en verdensvant dronning som virkelig skulle vise seg fram for folk. Ikke alle katter reagerer sånn! Corvette ble slått av en nydelig burumeser som hadde kommet et godt stykke videre i utvikling. Halvard og jeg var utrolig fornøyd med NOM vi fikk på lørdag:) Den kommer jeg til å leve lenge på:)

På lørdag kveld var kattetrioen slitne, og alle tre sov, og sov hele kvelden. Aros var så sliten at han ikke klarte å holde øynene åpne en gang. Da vi kom hjem var Tita (katten til Anna og Micke) kjempeglade for å se igjen Aros. Også kosepusen Topsy var kjempeglade for å se igjen gjengen sin:)

Søndag morgen 24.06.07 var det ny dag, og nye muligheter:) Det var Anna og jeg som dro inn til Dorahallen med trioen Aros, Svartfot og Corvette. Da slapp vi heldigvis veterinærkontroll.

Igjen roet alle tre seg i buret fort. Det første Svartfot gjorde var å spise tørrfór.
Corvette skulle opp til dommer Anne Gro Edstrøm til bedømming. Corvette fikk utrolig flott bedømmelse også av denne dommeren. Som type er hun lovende og fin størrelse, hun har et godt uttrykk, halen var perfekt (og den fineste av alle de viltfargete abyssinerne som deltok), hun er snill og god, tickingen er ex1, og total inntrykket ble et hjerte:)

I kampen om BIV ble Corvette slått av en voksen viltfarget abyssiner, men hun ble plukket ut til nominasjon. Der var hun den eneste Anne Grod Edstrøm hadde plukket ut, fordi hun fant ingen andre ungdyr i nærheten av Corvette:) Så Corvette ble NOM igjen:)

Aros ble bedømt av Anne Veland, og den bedømmelsen vil jeg sitere nå:
Type: Super stor, sterk og maskulin. Lovende flott mann!
Hode: EX bredde, i harmoni med lengde, myke fine lijner.
Øyne: EX form.
Pels: Super kvalitet, super ticking og EX vakker i kontrastene.
Hale: Fin form.
Kondisjon: Fin fom.
Totalinntrykk: Super prestasjon.
Ennå var Aros som en sprellemann når vi prøver å løfte ham i utstillingsposisjon, og prøver alt for å ungå den stillingen. Skulle tro han hadde 100 labber der og da, men Anne Veland sa at dette var typisk for den alderen Aros er i nå. Han er nylig blitt kjønnsmoden, og kroppen henger ikke med hodet, og han vil mye heller finne seg ei dame. Hun spurte oss om vi tenkte å pare ham. Vi svarte selvfølgelig ja, og hun sa det MÅTTE vi gjøre:) Anne Veland sa hun kom til å nominere ham direkte opp til panel, for ingen andre var i nærheten av Aros av de andre hannkattene i kategori 3 hun hadde sett på, og lurte på om vi ville ha ham opp til panelet. I og med det han er sterk som en bjørn, og spreller verre enn en mark, så sa vi nei til det. Vi må trene ham ennå mer, slik at han skjønner at det er vi som bestemmer over utstillingsløfting.

Så var det Svartfot sin tur:)Han ble bedømt av Raimond Sætre, og en mer morsom dommer har jeg sjelden vært bort i.
Jeg vil sitere dommerskjemaet hans nå:
Type: Høybent i streke maskuline propotioner.
Hode: Lang rett profil med markert snute parti.
Øyne: Herlig "MACHO" LOOK med et hjerte bak.
Ører: Høye og store.
Pels: WOW, vakker fargefordeling. Tett og kraftig.
Hale: Elegant, noe kort.
Kondisjon: Ex presentert. Røyter noe i dag.
Totalinntrykk: Herlig temperament.

Da han valgte ut de tre som han syntes var best av huskattene sa Raimond om Svartfot: "Og den "hesten" i buret der bak". Hmmmm...... Vi skal nok kvesse hjørnetennene på Svartfot vi til Trønderkattens utstilling neste år....:)
Svartfot ble igjen nr. 3, og rykker stadig fremover i køen:)Tror jeg sjelden har ledd så mye som jeg gjorde av den bedømmelsen Svartfot fikk:)

Så var turen kommet til panel, og igjen var Corvette en av våre som skulle kjempe om kampen om BIS'n.
Igjen taklet Corvette dette med å bli satt i et bur utrolig flott. Hun viste seg fram, prøvde alt hun kunne for å få fatt i oppmerksomheten til assistentene, og da den assistenten som skulle vise frem Corvette under panelet stilte seg foran buret hennes, stakk hun labben ut gjennom sprinklene, for å få kontakt med ham. Corvette ble slått av den burumeseren som vant dagen før!

To dager med NOM hadde jeg aldri turt å drømme om. Det er et stort bonus, og så får man ta evt. BIS som ennå en bonus hvis det måtte komme:) Selv er jeg så utrolig fornøyd og kjempeglad etter de to utstillingsdagene, for vi har fått kjempeflott bedømmelse av både Aros, Corvette og Svartfot. Det at Svartfot taklet to utstillingsdager på rad, beviser at han har stor psyke, og liker å være med på dette:)

Aros har også gjort store fremskritt på utstillingene. Han ligger ikke lengre og skjelver, men slapper av og sover. Han kryper gjerne bak burgardina for å sove, så kommer han frem når han vil spise, og for å få kos. Likvel må vi jobbe hardt med ham fremover nå slik at han skjønner at det å bli holdt i utstillingsposisjon ikke er farlig.

14.07 og 15.07.07 skal vi til Bodø på utstilling, og frem til da er det jobbing med Aros, for blir Aros mer trygg på å holdes i utstillingsposisjon, så kan Aros bli en BIS-katt sa Anne Veland til oss:)

Etter utstillingen reise Anna og Micke hjem til Svergie, og de tok Tita med seg hjem slik at hun kan komme seg i gang med en løptid før Aros kommer nordover til Umeå. Det er den beste løsningen nå. Aros gikk og lette og lette etter Tita da han kom hjem. Han gikk og sang til henne, og lokket på henne.

Akkurat nå ligger alle tre utstillingskattene og sover. De er tydeligvis slitne etter helgen. Topsy har fått sin daglige formiddagsdose med kos, og er svært så lykkelig:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar