fredag 28. desember 2007

JULEBARNA ER KOMMET!!!!:)

Corvette sin førstefødte sønn, Caspar noen sekunder gammel:)


Caspar viste seg tidlig å være en skikkelig matvrak:)


Stoebror Caspar veide 106 g da han kom til verden.


Baltazar noen sekunder gammel:)


Baltazar veide 110 g. da han kom til verden:)


Baltazar drikker melk for første gang sammen storebror Caspar:)


Baltazar og Caspar får melk av mamma Corvette:)


Lillesøster Miss Sophie veide 83 g. da hun ble født!:)


Caspar, Baltazar og Miss Sophie ved mammas pupp


Lille Melchior ble forløst med keisersnitt kl.04.30. Her er alle kattungene etter vi kom hjem fra veterinæren. Melchior veide 110 g. da han ble født.


Aros hilser på sine barn for første gang, og han er en stolt pappa:)

Så skriver vi 4.juledag, og ting har skjedd!:) Corvette fikk kattunger. 4 skjønne viltfargete kattunger kom til verden. 1.juledag og 2.juledag. Deres fødselsdag blir 25.12.2007.

Corvette var jo utrolig klengete hele 1.juledag, og hun var ennå mer klengete og kosete enn hva hun ellers pleier å være! Etter Halvard og jeg hadde spist middag så vi på TV'n, og dermed forsvinner Corvette inn på vaskerommet der fødekassen stod, og legger seg der. Ut hopper selvsagt Svartfot. Av og til mjauet hun litt ynkelig, og vi så at pusten gikk fort! Utover ettermiddagen og kvelden ser vi at hun slikker seg, og slikker seg, og vi ser sammentrekningene. Da var det bare å hente vekt, saks for å klippe av navlestrengen, fotoapparat, god madrass til å sitte på, drikke, nr. til vakthavende veterinær og telefonen. Riene kom med jevne mellomrom, og kl.22.35 så lille Caspar dagens lys:) Han var 106 g da han ble født. Kl.23.45 kom Baltazar dagens lys, og han var 112 gram da han ble født. Vi merket nesten ikke rier i det hele tatt før Corvette skrek litt, og der ser vi nr.3 på vei ut baklengs. Kl.01.01 kom lille Miss Sophie til verden. Hun veide 83 gram da hun så dagens lys. Vi visste det var en til inne i magen til Corvette, og ventet i litt over en time. Noen sammentrekninger hadde hun, men ikke så sterke. Vi skjønte fort at veene hennes hadde gitt seg, og ringte vakthavende veterniær. To ganger måtte jeg ringe ham før han forstod at vi ville ha hjelp! I hvert fall til en veerforsterkersprøyte! Kl.03.00 dro vi av gårde på dyreklinikken som hadde vakt, og veterinæren tok røntgen av Corvette. Den gjenværende kattungen hadde ikke kommet fram i fødselskanalen en gang. Han lå på siden av fødselskanalen, og ved slike tilfeller går det ikke an å sette veerforsterkersprøyter. Corvette måtte ta keisersnitt! Kl.04.30 kom lille Melchior til verden. Jeg satt og passet kattungene, mens Halvard var med som veterinærassistent for å ta i mot kattungen. Det var ikke så mye håp for Melchior, for han var livløs da han kom ut, men Halvard jobbet liv i ham, og han fikk en sprøyte for å få åndedrettsorganene i gang. Etter hvert ble det liv i krabaten, og han kunne legges sammen sine andre tre storesøsken! Corvette holdt også på å våkne, og hun var utrolig forvirret stakkar! Hun virret med hodet, og var helt forvirret. Vel hjemme igjen satte vi fødekassen med Corvette og kattungene på vaskerommet. Nå måtte vi holde vakt, for de timene fra hun våkner til hun var edru igjen er de kritiske timene for evt å spise opp kattungene!

Halvard og jeg måtte også få Melchior til å drikke. Corvette hadde vondt da hun våknet, og ville overhodet ikke ligge stille for å amme. Hun pep sårt da vi la en kattunge til pattene hennes. En og en kattunge gikk bra, men det varte ikke mange minuttene før hun pep igjen. Etter en stund blir Corvette veldig urolig. Hun tar tak i en kattunge, bærer den bort til døra ut til stua, for så å bære den på plass i fødekassen. Likedan med neste kattunge, og sånn gjorde hun med alle fire. Da roet hun seg. Det så jo så utrolig brutalt ut. Corvette ville også inn på stua for å hilse på Aros, Svartfot og Topsy. Vi tok ikke sjansen på det i det hele tatt. Da klokka var 08.30 måtte vi gi Melchior morsmelkerstatning, for at han skulle få i seg litt melk. Corvette ble mer og mer edru i løpet av dagen, og hun greide å amme lengre og lengre. Ut på ettermiddagen lå hun lenge å ammet smånurkene sine. Vi lot Corvette få møte de tre andre, og det ble skikkelig gjensynsglede mellom dem. Vi lot Aros få hilse på kattungene, og han var bare så snill med dem. Han tittet inn i fødekassen, og det virket som om han var kjempestolt! Han sprang frem og tilbake mellom stua og vaskerommet, og lå på gulvet og passet på småttisene! Corvette var i storform, og spiste godt. Siden dette gikk bra, lot vi alle kattene være sammen på sammen uten å stenge for døren inn på vaskerommet til Corvette. Vi trodde at dette kom til å gå bra. I dag tidlig da vi stod opp var Corvette rasende på Aros. Hun jaget ham rundt i leiligheten og skulle banke ham. Han hadde nok fått litt bank i natt også ja... Fordi han hadde noen flekker på siden. Corvette var også rasende på Topsy! Topsy sprang og gjemte seg under sofaen. Svartfot var den eneste som fikk unslippe Corvette sin vrede. Nå har vi stengt døren til vaskerommet slik at hun kan kose seg med barna sine, og roe seg ned der. Morsinstinktet har våknet i viltfrøkena vår ja! Nå ligger Svartfot og Aros på pleddet på soverommet. I begynnelsen nå kommer vi til å stenge døren inn til vaskerommet når Corvette er der sammen barna sine. Så får Aros, Svartfot og Topsy være på stua. Dersom Corvette vil på stua så får de andre tre være på soverommet. Vitsen er jo at de tre andre får en plass å oppholde seg. Dette vil jo rette på seg etter hvert som barna blir større, men nå er Corvette 100% mamma, og det er kunn kattungene som teller for henne nå!

Hun er skikkelig mamma også, og som hun maler når hun ligger i fødekassen!:) Det er jo sånn meditasjon å sitte foran fødekassen, og se en lykkelig kattemamma med sine små!:)

Jeg er kjempeglad for at vi fikk 4 sunne friske kattunger!:) De tre vise menn og en dame!:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar