torsdag 14. februar 2008

KATTUNGENE 7 UKER, OG DE ANDRE KATTENE VÅRE!:)

Caspar 7 uker gammel!:) Han veier nå 780 gram:)


Balthazar 7 uker gammel!:) Han veier nå 705 gram:)


Miss Sophie 7 uker gammel!:) Hun veier nå 582 gram:)


Melchior 7 uker gammel!:) Han veier nå 805 gram:)


Farmor Topsy koser seg i sofaen sammen med Melchior, Caspar og Balthazar:)


Den nye blondinen vår Blonde:)


Stolt pappa Aros:)

Ja, nå er kattungene blitt 7 uker gamle, og nå er de utrolig aktive, og så herlige små personligheter!:) Absolutt alle sammen er bare så trygge på mennesker, og elsker å være sammen oss tofotinger:) Vi slipper dem ut fra kattungerommet om ettermiddagen/kvelden når vi begge er hjemme. Da er det full fart på kattungene hele kvelden. Skjønner bare ikke hvor de henter all energien fra??? Eller lider de av en hvis bokstavkombinasjon??? De hopper rett opp i sofaen som om de aldri skulle ha gjort noe annet i sitt liv. Det nye som de har funnet ut nå, er å komme seg inn i TV-bordet. Tror vi må gjøre noe der for å stenge av det hullet som de kommer seg inn i. Alle sammen går på do, og alle sammen spiser de tørrfór og mat. De er altslukende akkurat som sin mor Corvette og far Aros. Alle kattungene synes det er så morsomt med de andre kattene i huset. Farmor Topsy er de bare så snille mot, og de legger seg ofte tett intill henne. Det er akkurat som om de skjønner at hun er syk, for med de andre kattene herjer de mer. Corvette leker masse med barna sine. Favorittleken til Corvette og englebarna er: "Kom og ta meg leken":) Alle kattungene har utviklet en flott øreplassering, og varm og fin pelsfarge.

Nå er jeg egentlig ganske lut lei veterinærer... Hvorfor? Først så er Corvette, deretter Topsy, så Svartfot med øyekatar, og nå i går Balthazar. Vi hørte et brak på tirsdag, og tenkte ikke noe mer over det. Hørte en kattunge pep til, men så ser vi plutselig at Balthazar halter. Han holder høyre forlabb i været når han går. Kattunger består jo av brusk, og det er jo utrolig sjelden at de skader seg. I går morgest hadde Balthuzen skfitet labb. Da holdt han venstre forlabb i været. Ja, ja tenkte vi. Det var bare å ta ham med en tur til veterinæren. Han hadde da stuket begge forlabbene sine. Han fikk smertestillende sprøyte før vi dro hjem. Utover ettermiddagen hadde han tydelig kommet seg betraktelig!:) Ikke rart at sånt skjer. De er jo høyt og lavt da, og skal klatre på alt som finnes!

Ellers går alt bra med de andre kattene. Corvette er ikke så veldig begeistret for nykommeren Blondie, men det vil bedre seg etter at kattungene er flyttet! Instinktet hennes tilsier jo at andre hunnkatter er farlige for kattungene hennes. Dessuten vil dette jevne seg ut når Blondie får kattunger. Da vil hun være øverst på tronen. Blondie er ikke vant til kattunger, og er litt småredd dem ennå. Hun synes det er absolutt tryggest å se på dem på avstand, gjerne opp på mikrobølgeovnen der ikke småttisene kommer opp ennå. Så det vi gjør nå når Corvette og kattungene er på stua, er å ta Blondie inn på soverommet vårt. Det syns hun er helt greit, for da får hun ligge i senga vår!:) Etter en stund tar vi Corvette og kattungene tilbake på kattungerommet, åpner inn til soverommet vårt slik at de andre kan gå ut og inn som de vil. Corvette er bare så kosete mot oss tobente, og hun blir mer og mer kosete!:) Hun er bare så utrolig stolt over kattungene sine!:) Corvette er bare ei superherlig katt!:) Hun er überkos også:) Av og til får hun en raptus der hun blir rasende på Topsy og Blondie, men da får hun timeout, og nå har hun lært seg at hvis hun oppfører seg dumt til Blondie og Topsy så får hun time out. Da går hun selv inn på badet. De lærer fort skal jeg si:) Innimellom når hun ikke har den raptusen, så er Corvette veldig snill mot Topsy. Hun slikker henne, og hun bryr seg om henne:) Sånt rører meg i hjertet!:)

Blondie er bare jammen en kosekatt hun også!:) Der vi er, er Blondie:) Hun er så snill med Topsy, og hun hopper opp og slikker Topsy hvis hun føler for det. Det er akkurat som om hun også skjønner at Topsy er syk!:) Når jeg sitter ved PC'n og jobber må jeg lagre alt jeg skriver med en gang, for plutselig kommer det en überkosete fawnfarget abyssiner som vil ha kos, og det med en gang. Hvis ikke er tastaturet perfekt plass å gå på. Ikke morsom når hun kommer bort i taste som medfører at PC'n går i dvale.... Ellers er hun utrolig nysgjerrig, og hun er blitt så trygg på de knappe to ukene hun har bodd her!:) Blondie er kjempeglad i Aros og Svartfot også, og veldig avhengig av dem.

Lille Topsymor er fremdeles preget av operasjonen. Hun hadde noen dager hvor hun tisset utenfor kassen (på gulvet), men etter å ha snakket med veterinæren fant vi ut at vi skulle kutte ut kortisontablettene hennes, for det kunne være tablettene som førte til at hun ikke gikk i kattedoen og tisset. Etter vi kuttet dem har hun gått i kattedoen og tisset, men vi må se det an ennå en stund for å være sikker på om det går riktig vei! Hun spiser godt, men i dag virker hun slapp igjen, og ville ikke spise noe fra morgenen av. Topsy er også bare så kosete som hun alltid har vært, og hun nyter livet når hun får ligge i fanget vårt for å få kos!:) Da går motoren for fullt, og hun er bare i den syvende himmel!:) Hun har fått lagt i senga vår om natten, men de to siste nettene har hun selv ønsket å sove på stua sammen Svartfot og Aros. Vi håper hun kommer seg nå, men selvsagt er vi mentalt forberedt på at vi må la henne slippe å lide noe mere nå:( Det viktigste for oss er at Topsy skal ha det bra!!! Åh lille Topsy bli bra!!!! Vi har heldigvis et godt samarbeid med veterinæren vår som ville se Topsy i løpet av mars igjen, for å ta en ny status på henne. Her tar vi en dag av gangen. Topsy klarer å komme seg opp i sofaen, og hun har funnet teknikken på å bruke labbene sine for å komme seg opp. Når vi fjernet skjermen hennes virket det som om en stor byrde ble fjernet i hvert fall. Topsy ble som en helt annen katt, også så kjempeglad hun ble!:)

Aros er lykkelig over å ha fått seg en ny blondine i huset, og han varter henne opp. Kan vel kanskje bli litt vel slitsom for Blondie noen ganger, men Blondie vet å si fra! Ellers er Aros en stolt far til sine små rakkerunger:) Han vasker dem, slikker dem og leker med dem. Aros også bryr seg om mamma Topsy som er syk. Han vil stadig bort til henne for å slikke henne litt for å se etter om han har det bra:) Lille kloke Arosgutten vår er bare så fantastisk! Han er jo bare så snill mot alle katter, og vil ikke gjøre noen vondt!:) Han er også i likhet med Corvette, Blondie og Topsy überkos mot oss tofotinger!

Svartfot blir bare mer og mer kjælen for hver dag som går! Den huskatten storkoser seg i samvær med abyene våre, og i ser forandring fra dag til dag som han blomstrer. Tenker bare på hvordan han var da vi bodde der vi bodde før! Han nektet å komme på stua for å være sammen oss, og skulle bare ligge i senga vår på soverommet vårt. Nå ligger han kun på soverommet en kort tid før han vil ut til de andre kattene igjen, og vil han på soverommet ønsker han gjerne at Aros eller Blondie skal være der sammen ham også. Nå ligger han sammen med Topsy i sofaen, og han føler jo på seg at hun er syk. Når det gjelder kattungene, er Svartfot mye tryggere enn jeg trodde han kom til å bli. Han har faktisk også prøvd seg på å løpe etter en av kattungene for å leke litt med dem. Blir kattungene litt for voldsom i leken sin hopper han bare opp i vinduskarmen og setter seg. Der vet han at de ikke kommer opp. I hvert fall inne ennå før de oppdager at de kan komme seg opp på stolen, for så å komme seg på spisebordet. Vi kan vel si at Svartfot er en moden mann. En ting er i hvert fall sikkert, og det er at han har blitt mye tryggere av å være innekatt enn som utekatt!

Vi har sentralstøvsuger her hos oss. Før i dag var Blondie under sofaen, og kom tilfeldig bort i luken om starter støvsugeren. Svartfot lå foran sofaen og slappet av, men skal hilse å si at det forsvant to raketter ut på stuegulvet da den startet! En sort og hvit rakett og en fawnfarget rakett. Jeg måtte stoppe sentralstøvsugeren. Etterpå lå både Svartfot og Blondie og tittet inn under sofaen for å se hva som skjedde!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar