onsdag 6. februar 2008

KATTUNGENE 6 UKER, TOPSY ER KOMMET HJEM, OG EN NY BLONDINE I HUSET!:)

Vår nye blondinen (N) Temp Cat's Blondie (blir ett år 10.02.2008)


Etter en dag med masse utforsking i nytt hus og hjem, var det på tide med en liten kattevask:)


Aros og Blondie ble fort kjempegode venner!:)


Blondie slapper av på pleddet i sofaen:)


Storebror Caspar 6 uker, og 688 gram!:)


Storebror nr. 2 Balthazar 6 uker, og 630 gram!:)


Eneste høna i kurven, Miss Sophie 6 uker, og 490 gram!:)


Lillebror Melchior 6 uker, og 700 gram!:)


Da skriver vi onsdag 06.02.2008! I helgen skulle vi hente hjem Topsy fra Oslo, men det ble sånn at Halvard reiste nedover lørdags formiddag, og kom hjem søndags kveld. Han hentet Topsy hos oppdretterne sine, og han overnattet til venninnen min og familien hennes. Søndag formiddag på hjemtur kjørte han innom oppdrettererne til vår nye fawnabyssiner hunnkatt og hentet henne. Så da hadde Halvard med seg to blondiner hjem:) Halvard ankom Trondhiem kl.20.45 søndag kveld, og jeg må si jeg var spent på hvordan Topsy var i form ja!

Åhhh!!:( Hun var så tynn. Veier nesten kun bare 2 kg. Det er jo ingenting til en voksen abyssiner. Det var så herlig å se igjen jenta mi!:) Aros og Svartfot ble kjempeglade over å se Topsy igjen, og de stod lenge snute til snute med henne. Corvette var litt mer reservert og knurret til henne, men hun reagerte på skjermen Topsy har på seg, for i går bedret fresingen og knurringen seg. Framgangen er at Topsy nå spiser mat selv. Vi forer henne med AD Hills spesialfór, og vi gir henne flere små porsjoner utover dagen. Hun er sikkert sår i halsen etter operasjonen. Balansen er noe bedre, men ikke på langt nær bra. Dette vil ta lang tid om hun i hele tatt blir bra noen gang. Dette må vi se an en periode. Det er jo ikke sikkert hun blir bra heller. Topsy maler høyt når hun får kos, og det var tydelig hun var glad for å komme hjem til oss og de andre:) Topsy brydde seg ikke noen ting om kattungene som var på stua, og heller ikke at Blondie var med hjem:) Må si at Topsy er reudusert ja, men trøsten er midt opp i det hele at hun har matlyst som en ulv! I dag gikk hun i kattetoalettet for første gang etter hun kom hjem, og gjorde fra seg. Hun mistet balansen flere ganger, men jenta der lar seg ikke stoppe for det. Må si jeg er spent på hvordan dette går! Er jo mentalt forberedt på at vi må ta henne dersom ingen bedring er skjedd om et par måneder, men igjen så må vi tenke på hennes beste, og se bort fra vår smerte! Vi har gjort det som gjøres skal, og vi tok den her siste operasjonen på henne nå, og mer kan vi ikke gjøre, annet enn å se det an litt. Vi skal innom vår veterinær på fredag for å høre om stingene til Topsy kan tas. Så får vi rådføre oss med ham.

Mottakelsen til Blondie var også kjempebra for Aros og Svartfot. Begge to gikk bort til henne og snuste henne, og Aros tenkte: "Jippi!:) En dame jeg kan pare meg med!", og prøvde seg på henne, men da fikk hun beskjed hvor skapet skulle stå! Corvette freste og knurret til Blondie også. Corvette har jo kattunger, og må vise hvem som er dronning av de to. Det er den uten kattunger som forblir under på rangstigen. Den dagen Blondie får kattunger er det hennes tur til å være dronning! Blondie brydde seg heller ikke om kattungene. Hun gikk og la seg under sofaen den første natten, og Aros lå under sofaen sammen med henne. På mandags morgen kom hun fram, og da var hun überkos!:) Ser jammen ut som vi har fått oss ei kosejente til!:) Blondie har brukt dagene på å bli kjent i leiligheten vår, hver krik og krok er sjekket til minste detalj nå, og hun har brukt tid på å bli kjent med oss tofotinger!:) Bare i løpet av mandag til i går kveld ble hun mer og mer sikker på både Halvard og meg!:) Hun har vært i kattedoen også flere ganger. Det er så godt å se at de andre aksepterer henne!:) Litt kniving blir det vel mellom Corvette og Blondie, men det virket som om Blondie var den typen som ikke ville krangle. Blondie har vært utrolig kosete i dag også, og utrolig nysgjerrig. Tenk på hvor masse nye lukter det er her for henne! Den jenta der tegner til å bli ei selvstendig ung blondine som kommer til å bli godt likt av Aros og Corvette på sikt:)

Kattungene vokser. De vil gjerne være på stua hele dagen, men før vi lar dem være på stua må de lære seg å bruke kattetoalettet 100%. De har hatt et par uhell to ganger. Dessuten er det flere farer for dem her på stua enn på kattungerommet. På stua kan de gnage av en ledning, de kan finne på å gjemme seg bak bokreolen slik at vi ikke finner dem etc. Så derfor er det sikrere at de er på kattungerommet om natten. Om ettermiddagen/kvelden tar vi dem på stuen slik at de får sprunget fra seg og brukt opp litt energi! Corvette roer seg mere ned på kattungerommet, og hun får gitt dem mer melk også når de er der inne. Når de først er på stua er de blitt så flinke til å komme seg opp i sofaen. Det går på 1-2-3 det, og vips så er de oppe i sofaen!:) For en fart de har også. Her er det ikke snakk om å gå pent, men spurte er tingen nå!:) Så er det så spennende å jage halen til mamma Corvette og de andre kattene, men da skal jeg hilse å si at mamma Corvette tar dem fatt, hvis ikke gjenger klarer å komme seg unna da....:) Aros får også lov til å være pappa til sine "englebarn" nå. Han slikker dem og vasker dem, og han er bare så skjønn med dem den gutten!:) Svartfot har også akseptert småttisene til Aros og Corvette. Han syns nok de er litt små ennå ja, men han setter dem på plass dersom de tukler med halen hans. Svartfot ser jo helt ut til å ta etter abyssinerene. For nå har han begynt å ligge oppe på kjøkkenskapet, og der har han kun lagt en gang før, og det var like etter vi flyttet inn der i forbindelse med at Halvard tok fram sentralstøvsugeren. Den katten tror nå at han er en abyssiner. Ingen tvil om det!

I går kveld da vi slapp Corvette og barna på stua, gikk det over all forventning bra! Et par ganger hylte Corvette til Blondie, men Blondie bare gikk, og brydde seg ikke om kattungene. Selvsagt var jo gjengen til Corvette nysgjerrig på å gjøre seg kjent med Blondie og Topsy. Topsy bare freste en gang, så bare så hun på dem, og tenkte at disse der er for små til å være noen trussel. Et par av kattungene fikk også lov til å dele på matfatet sammen med farmor Topsy:)

I natt gjorde vi det slik at Halvard hadde Topsy på soverommet alene, og jeg lå på stua, pga Blondie sin trygghet. Det gikk kjempebra. Vi må jo passe på Topsy om natten, fordi hun får ikke til å klatre opp på sofae eller sengen for så å hoppe ned igjen pga balansen. Balansen er jo så dårlig, og faller hun ned kan hun slå seg slik situasjonen er nå. Derfor er det bedre at hun får ligge sammen med Halvard i sengen, så får jeg være en støtte for Blondie.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar