onsdag 20. februar 2008

LUT LEI VETERINÆR!! KATTUNGENE 8 UKER GAMLE!:)

Caspar 8 uker gammel!:) Han veier nå 836 gram:)


Balthazar 8 uker gammel!:) Han veier nå 782 gram:)


Miss Sophie 8 uker gammel!:) Hun veier nå 552 gram:)


Melchior 8 uker gammel!:) Han veier nå 880 gram:)


Pappa Aros slapper av sammen med to av barna sine Balthazar og Melchior:)


Mamma Corvette slapper av på pleddet sammen med Melchior:)


Da er kattungene blitt 8 uker gamle! Hjelpe meg som ukene flyr!! Første uken av april er de leveringsklare alle sammen, og jeg synes faktisk ikke det er lenge siden vi satt på kattungerommet og tok i mot småttisene som nå er så morsomme!:) Absolutt alt skal utforskes! I går var det en av kattungene som prøvde å komme seg inn i kjøleskapet. Vi må virkelig passe på, for det er fort gjort at de smetter inn på et rom der de ikke skal. Nå har alle sammen oppdaget at kjøleskap = fisk og god mat! Nå står ikke bare 5 katter og hyler etter mat om kvelden, men 9....:) Når vi har kattungene på stua om ettermiddagen og kvelden går de alle sammen utrolig bra sammen med de andre kattene, og vi ser at de blir mer og mer sosialisert for hver dag som går. Har aldri opplevd maken til gjeng som er så tillitsfulle til mennesker. Aros og Abyssa var også utrolig sosiale av seg, men de var bare to styk, og det er en stor forskjell på to kattunger i et kull og 3 eller 4 kattunger. Kattungene leker, sloss med hverandre, erter de andre kattene, leker med lekemus, vil ha kos fra oss tobente, og ikke minst det å stikke fra mamma Corvette er kjempemoro:) Blondie er nok den som er litt skeptisk på kattungene ennå, men nå tørr hun å være på gulvet når kattungene er der, og det er moro å se:) Kommer de litt for nær Svartfot, eller blir litt brutal mot ham, så løfter han labben for å markere at nok er nok, og det forstår de. Da finner de på noe annet i stedet:) Corvette viser ingen tendenser til å være lei av gjengen sin. Av og til er hun det, men det er utrolig sjeldent. Hun koser seg, sammen med barna sine, oppdrar dem og leker med dem. Her om dagen da vi lekte med kattungene med en pinne med fjær på, så kom Corvette dukkende opp fra intet, og hun stakk av med leken:)

Topsy har blitt mye bedre når det gjelder å gå!:) Det gleder oss enormt!:) Litt problemer har hun med balansen, men ikke i den grad som hun hadde etter hun kom hjem! Har jo hørt fra folk som har opplevd det samme at jeg må være forberedt på at hun ikke blir 100%, for det kan ha skjedd skade på balanseorganene grunnet disse polyppene, men nå er det tydelig for oss at hun lider ikke!:) Topsy spiser utrolig godt, hun går i kattedoen, hun sover, og hun får masse kos fra oss:) Kattedoen måtte vi sette litt nærmere maten slik at hun kan finne den med en gang når hun må på do. Etter det fungerte det fint med å gå i kattekassen igjen. Hun har fått lagt på seg igjen, og hun er ikke så innhul som hun var da hun kom hjem fra Oslo etter operasjonen. En katt som lider vil ikke spise, drar seg bort og vil ikke gå i kattedoen. Ingen av tingene der gjør Topsy! Bare på den siste uken har gangen til Topsy blitt mye bedre enn den var forrige uke! Topsy kommer seg opp i sofaen med å klatre opp når hun vil legge seg på pleddet sitt. Den frøkena der er en fighter ja! Hun vet å komme seg fram! Tar likevel en dag av gangen i frykt for tilbakefall! Likevel gleder vi oss enormt over den framgangen hun har gjort den siste uka! Lille Topsymoren min!:) Noen fler kull på Topsy blir det ikke selv om disse polyppene ikke er arvelige, men å gå gjennom et svangerskap for Topsy er for risikofylt! Topsy skal bare få være 100% kosepus, og den oppgaven klarer hun på en utmerket måte!:) Om det blir noen flere utstillinger på Topsy får vi se på. I så fall blir det bare i nærområdet vårt. Nå er vårt aller størte ønske for Topsy at hun skal kose seg masse, og ha det bra!

De andre kattene er så snille med Topsy. Det gjelder for Svartfot, Corvette, Blondie og Aros. Svartfot, Blondie, Aros og Corvette kan stjele maten til hverandre, men det hender aldri at de stjeler maten til Topsy! Hun får spise sin i fred! Corvette, Blondie og Aros hopper ofte opp for å slikke henne, og Svartfot legger seg ved siden av henne i sofaen. Han viser det på sin måte.

Er også lut lei ALT som har med veterinær å gjøre. I løpet av januar/februar har 5 av kattene våre vært til veterinær. Først var det Corvette, så Topsy, deretter Svartfot, så Balthus pga labben og nå på mandag Aros. Topsy skal jo ennå en stund ha antibiotika etter operasjonen, Svartfot må vi dryppe med øyendråper pga øyekatarr, og nå må vi gi Aros flytende antibiotika. Vi har lagt merke til at han har på en måte brekt seg. Av og til stakk han labben inn i munnen, og det virket som om han ville kaste opp. Dette har han holdt på med en uke. På mandag tok vi med Aros til veterinæren. De mått bedøve ham for å få til å undersøke ham. Vi trodde det var tennene eller noe som hadde satt seg fast i halsen, men det var en kraftig urinveisinfeksjon han hadde, så Aros var rett og slett kvalm han stakkar. De sa det på veterinærkontoret at nå håpet de at de så oss igjen for vaksinasjon av kattungene våre, og ikke syke katter! Er så enig der!:)

Nå er det under en måned igjen til utstilling i Trønderkatten (katteklubben min)!:) Jeg gleder meg som en unge til utstillingen!:) På Trønderkatten sin utstilling skal vi ha med Svartfot, Aros og Blondie:) Siste helgen i mars skal vi på utstilling til Umeå i Sverige, og der stiller vi med Aros og kattungene. Synd ikke venneparet vårt kom med på utstillingen noen av dagene, men de sa de får tid til å hjelpe oss i stedet:) Kan tenkes vi trenger litt hjelp til bæring av kullet:) Blir nå spennende å reise med gjengen så langt da. Lærer de seg ikke å kjøre bil etter turen til Umeå, så gjør de det aldri!:)

Sitter nå og ser ut stuevinduet, og ser at solen jammen er kommet høyere på himmelen nå:) Åhh!! Det er så enormt nydelig!:) Tenk at vi går mot vår igjen da!:) Likevel vet jeg at vi kommer til å få en ny runde med snø i mars/april. Typisk vær her i Trøndelag:)

For dere som vil se flere bilder av kattene, er det bare å gi inn på hjemmesiden for oppdrettet: http://www.hakrilas.no/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar