fredag 17. november 2006

GJENFORENING- OG TILVENNINGSPROSESSEN:Tørr jeg dette da? Aros nærmer seg pleddet til Svartfot....

Han ser litt stor og skummel ut, men sikkert ikke farlig...:)Aros og Svartfot slapper av sammen:)
Vi jobber og jobber med å få abyssinerduoen Aros og Topsy til å bli vant med Svartfot, og omvendt... Det går kjempefint fra Topsy og Aros sin side, men Svartfot er noe usikker på de to "villkaninene" som løper frem og tilbake i en turbofart. Han prøver seg med å frese og knurre til dem, men det går bedre og bedre for hver dag:) Jeg vil nok tro garantert at dette vil gå seg til etter hvert, men vi må ha tålmodighet.
Fremdeles lar vi dørene stå åpne (på dagtid) mellom soverommet og stuen slik at Aros og Topsy kan gå som de vil inn og ut til Svartfot. Da har jo Svartfot muligheten til å komme inn på stuen hvis han ønsker det. Når Svartfot skal spise lukker vi døren, slik at han får spise maten i fred..... Aros har nemmelig funnet ut at det står den matskål med tørrfór der inne, og han var så frimodig at han spiste opp fisken til Svartfot.... Den abyssinergutten er ikke redd for noen ting han:)
Når Aros og Topsy kommer inn på soverommet til Svartfot så angriper Svartfot ikke. Han vil jo ikke katt fortred han:) Svartfot følger Den katten er bare så snill og god! Han tolererer så mye som jeg aldri har sett hos en huskatt før. Tror også det er godt for Topsy at Aros kan bli venner med Svartfot, fordi det letter jo litt for Topsy sin del. Når det er sagt, så er Topsy kjempeflink og ikke minst utrolig tålmodig med Aros! Hun leker masse med ham, og ikke minst hun vasker ham. De elsker å leke med en lekeball vi har, og om kveldene er det den fotballkampen her på stuen, eller så leker de "Sisten".
Når vi åpner dørene inn til soverommet, piler Aros ut på soverommet til Svartfot. Der skal han undersøke alt som finnes før han slår seg til ro. I dag var det første dagen jeg oppdaget at de lå sammen i dobbelsenga og sover. Vel.... Det var med en labblengdes avstand mellom dem da...., men likevel et stort framskritt! Jeg ble jammen glad da jeg så det, slik at jeg måtte forevige øyeblikket:)
Dersom Svartfot går ut, blir Aros så lei seg at han virkelig mjauer sårt. Da står han på to langs døren og mjauer. Han vil gjerne være venner med Svartfot. Tror nok at Svartfot synes det er godt med selskap på soverommet.
Ellers er Aros blitt så utrolig knyttet til Halvard og meg. Han elsker å få sitte på skuldrene våre, eller ligge i fanget vårt for å få kos. Da maler han lykkelig og slapper av:) Når Halvard eller jeg går ut en tur, står han ved døren og mjauer fortvilt etter oss. Aros er jammen en godgutt han:) Jeg har vel nevnt det før i bloggen min, at Aros rett og slett prater med oss når han mjauer.
I går kveld fikk vi besøk av en kamerat av Halvard. Han hadde med barna sine (Arild på 2 år, og Silje på 6 år). De har ikke vært på besøk til oss siden før Abyssa flyttet. Da var det Abyssa som kom med halen rett til værs for å få oppmerksomhet og kos, men nå var det Aros som gikk rett i mot Silje og ville bli kost med. Det var moro:)
Fikk e-post av de som kjøpte Abyssa. Hun har funnet seg kjempegodt til rette hos familien sin:) Hun spiser kjempebra, og har faktisk vokst litt den siste uken! Abyssa leker masse med barna i familien sin. Hun er heller ikke redd for andre barn. Forrige helg fikk barna besøk av en kamerat, og Abyssa hoppet opp i fanget hans. Det var vel for å tigge bolle med brunost på.... De forteller at hun elsker skapdører og skap, selv om de har barnesikret de mest utsatte skapene så får skapene gjennomgå. Høres ut som en annen kjent abyssiner for uten å nevne navn....:) Kan vel tyde på at Abyssa er i slekt med sin kjære mor ja:)
Ellers så trener vi Aros til å gå med sele, og det går kjempebra:) Det gjør han ingen ting å gå med den på seg. Vi skulle prøve den selen vi kjøpte til Aros og Abyssa da de var yngre, men den passet selvsagt ikke, så vi trener ham med Topsy sin sele.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar