onsdag 30. januar 2008

GLEDER MEG!!!:) TIL HVA DA? LES DA VEL!!!:)

Tre av kattungene koser seg i kattesengen. Balthazar (nærmest) i
en ukiropraktorisk sovestilling:)


Corvette koser seg sammen barna sine:)


Caspar 5 uker gammel!:)


Caspar er en skikkelig kosegutt, og han elsker mennesker:)


Balthazar 5 uker gammel!:)


Balthazar er utrolig opptatt av mennesker, og han fotfølger oss hvor hen vi går:)


Miss Sophie 5 uker gammel!:)


Som eneste hunnkatt i søskenflokken vet Miss Sophie hvordan hun kan sloss om maten med brødrene sine, og hun er allerde blitt utrolig elegant!:)


Melchior 5 uker gammel:)


Melchior (også kaldt matvraket) er den største av kattungene, og han er altetende!:) Elsker mennesker, og fotfølger oss hvor hen vi går:)


Aslappet sovestilling med lysestaken som hodepute:)


Så skriver vi onsdag 30.01.2008, og jammen er vi ikke ferdig med januar snart! Hvor har dagene blitt av??? De har bare fløyet av gårde!

I helgen som var deltok jeg på Norges Korforbund sin årlige Januarkonferanse for tilltisvalgte og dirigenter i kor. Det var en fantastisk flott helg, men masse flotte foredragsholdere + kurs for oss dirigenter:) En slik helg gir vitamininnsprøytning på det nye året både for tillitsvalgte og oss dirigenter i korene!:) Ble jo kjent med noen av mine dirigentkollegaer, og det å hente tips og erfaring fra hvordan andre kor gjør det er utrolig bra:)

Det er en stund siden jeg har skrevet. Må vel oppdatere hvordan det går med vår kjære lille Topsy! Hun fikk komme ut fra veterinærhøgskolen fredag 25.01.2008!! Hun har vært litt sjaber etter hun kom ut med dårlig balanse, og dårlig matlyst, men oppdretterne hennes forteller at balansen blir bedre og bedre, og på mandag 28.01.2008 fikk jeg gladmelding om at Topsy spiste selv! Siden har hun spist og drukket vann selv. Balansen er blitt bedre, men hun faller av og til hvis hun har det travelt, og det har jo alltid en abyssiner...:) På lørdag 02.02.2008 reiser Halvard og jeg til Oslo for å hente hjem vår kjære lille Topsy! Nå HÅPER og krysser jeg fingre og tær for at hun kommer seg, og blir bra. Lille Topsy er en fighter, og det viser hun gang på gang! Oppdretteren til Topsy sier at Topsy har vist enorm bedring siden operasjonen forrige tirsdag!:) Åhhh jeg gleder meg til å hente henne hjem. Så får vi ta en dag av gangen for å se om hun i det hele tatt blir 100% frisk igjen! Veterinæren mente dette kom til å ta tid!

En annen liten overraskelse også!!:) På søndag før vi reiser hjem skal vi hente hjem en fawnhunnkatt som blir ett år nå i februar:) Hun heter (N) Temp Cat's Blondie:) Hun kommer fra et oppdrett i Osloområdet!:) Vi er blitt godt kjent med dem på utstillinger vi har vært på, og de er kjempehyggelige!:)

Blondie kan gå til Aros. En av kattungene etter Aros og Corvette kan også passe til Blondie, og en kattunge etter Aros og Blondie kan passe til Corvette. Nå får vi med ett flere muligheter når det gjelder avl! Har meldt henne på utstillingen i Trønderkatten. Måtte jo dessverre trekke Topsy. Siden Topsy er sydd, kan hun ikke bli med på utstillingen, for hun mangler pels ved ørene sine. Dermed fikk Blondie plassen til Topsy:) Blondie har ett cert i åpen klasse 9, og kan bli Champion på Trønderkatten sin utstilling:)

Julebarna til Corvette vokser enormt fort, og i går ble de 5 uker gamle. Vi gir dem barnegrøt med en ts. med youghurt naturell i, og blander i litt tørrfór. De er blitt så flinke til å spise!:) Vi våter opp tørróret også i en skål, og Melchior og Caspar har funnet ut at tørrór er minst like godt som babygrøt:) Så nå holder vi på med dotrening til gjengen. I går hadde Melchior en ut av seg selv opplevelse der han gjorde fra seg, men han skjønte ikke hva det var, og han mjauset. Måtte sette ham opp i kattetoalettet flere ganger. Det samme skjedde med Caspar i dag. Han bare måtte gjøre fra seg, og som han mjauet! Tror jeg satte ham i kattedoen 8 ganger, men han hoppet ut, og skulle ikke gjøre fra seg der! De lærer vel etter hvert vil jeg tro. De har lagt på seg flott den siste uken. I går var Caspar 540 gram, Balthazar 300 gram, Miss Sophie 399 gram og Melchior 563 gram:)

Ellers har alle sammen et fantastisk temperament!:) De er så glade i mennsker, og ikke minst tillitsfulle!:) Absolutt ingen skriker når vi holder dem! Hvis Halvard og jeg har vært borte en kveld, og kommer hjem, så kommer de løpende mot oss med halen rett i været. Corvette er jo bare også utrolig tillitsfull og glad i alle mennesker, og det smitter selvsagt også over på kattungene. Corvette var så selskapssyk nå før helgen, og skrapte på døren for å få komme ut av kattungerommet. Resultatet var at hun ville at kattungene skulle få gå fritt som seg selv. Nå har vi begynt å la døren til kattungerommet (vaskerommet) stå åpent slik at kattungene og Corvette kan gå fritt inn på stua hvis de vil, og det syns de er kjempespennende! Etter noen få turer på stuen lærte de seg at kjøleskapet var en plass med god mat inne i, uten kanskje å vite hva som er der. De har sett at Svartfot, Aros og Corvette går i tog etter oss og piper og mjauer når det er mattid. Så det er vel ikke lenge før vi har ennå fire småtroll pipende i hælene på oss:)

Aros får også lov til å være på kattungerommet nå sammen med Corvette og barna sine, men av og til så får Corvette sin rødstrømpefakter, og da jager hun Aros ut! Aros slikker også barna sine av og til, og han koser seg sammen med kattungene. Han har også lekt litt med dem, for når de går løs på halen til Aros er ikke han sen å be om å være med på en lek:) Kattungene elsker å erte mamma Corvette. Hun har til tider mer enn nok å henge fingrene i!:) Dersom hun skal vaske en kattunge, og den ikke vil, så stikker den av, og Corvette må løpe etter for å ta den. Når hun da får fatt i ham får den seg en skikkelig lekse om å oppføre seg pent! Værhårene på alle fire er så godt som nedtygd....

Svartfot bryr seg ikke om kattungene. De er for små for ham. Her om dagen kom en av kattungene bort til ham, og Svartfot løftet bare labben for å slå, men han stoppet, og det var akkurat som om han tenkte: "Ja, han er så liten at jeg gidder ikke å slå ham.". I helgen ville Svartfot inn på kattungerommet (vaskerommet) for å sette seg i vinduet slik som han pleier. Kattungene lå i kattesengen og sov. Svartfot gikk bort til gjengen og så på dem. Først freste han en gang. Ingen reaksjon, så freste han en gang til. Heller ingen reaksjon da heller. Til slutt hoppet han opp på kommoden, og opp i vinduet!:) Trodde aldri at Svartfot skulle være så sikker når vi fikk kattunger. Han var jo livredd Aros og Abyssa da de var kattunger, og han brummet og knurret til dem bare han så dem. Nå bryr han seg ikke om det i det hele tatt! Den huskatten har virkelig forandret seg, og blitt en del av flokken!:)

1 kommentar: