torsdag 17. august 2006

Dag 2!


Nå er Abyssa og Aros blitt nesten to døgn, og de vokser jo så utrolig fort. Halvard merker det særlig når han kommer hjem fra jobben om ettermiddagene:) Som sagt de spiser, sover, spiser og sover, og Topsy er en herlig mamma. Når hun blir lei ammingen, rumpevask og pelsstell, hopper hun ut av kassen og tar seg en tur inn på stuen for å se om alt står bra til med oss tobente:) Og jeg som trodde at kattemamma lå 24 timer i døgnet i fødekassen sammen de små! Skjønner nå at kattemamma må ut og røre på seg. Kom jo ikke på at en nybakt kattemamma også kan få melkespreng... Vel, litt fersk i faget ennå kan man trygt si:)
Det var ikke noe morsomt syn som møtte Halvard og meg i dag tidlig:( Nei, både Abyssa og Aros lever i god behold:) Topsy derimot, virket kjempeslapp. Hun var tett i brystet, og tungpustet. Vi har nok merket at hun har vært litt tett et par dager, men tenkte ikke mer over det. Hun har spist dårlig de to siste dagne, men vi tenkte at dette kom av at hun var litt sliten etter fødselen. Før hun fødte spiste hun som en hest for å si det mildt. Når ikke Topsy vil ha sei, tørrfór eller kjøttdeig med eggeplomme i er galt. Hun spiste ørlite i går, men det var minimalt. I tillegg kom det fersk blod fra skjeden hennes. I dag tidlig spiste hun heller ikke. Topsy var varm og klarte rett og slett ikke amme Aros og Abyssa i liggende stilling. Det gjorde hun ikke i går ettermiddag og kveld heller, men vi tenkte liksom ikke mer over det.
Jeg kontaktet veterinæren, og fikk komme med en gang med Topsy. Selvsagt måtte jeg ha med Abyssa og Aros sammen med Topsy i fødekurven. Fødekassen er kjempetung, og den hadde jeg ikke klart å bære alene med mine håndledd. Halvard var på jobb, og han kunne ikke ta fri for å bli med. Vi fikk ordent det slik at ei venninne av oss kjørte meg til veterinærkontoret. Hun var også behjelpelig med å frakte fødekassen. Debut for Aros og Abyssa for å kjøre bil....
Det viste seg at Topsy hadde over 39 i feber. Veterinæren tok ultralyd av Topsy for å se om det kunne være rester igjen av morkake. Livmoren var litt hoven, og det tyder på at Topsy har en liten livmorbetennelse. Som en følge av livmorbetennelsen har hun også fått en luftveisinfeksjon. Topsy fikk en atibiotikasprøyte hos veterinæren, og en resept på antibiotika som hun skal en gang om dagen. Veterinæren beroliget meg at Aros og Abyssa ikke vil få noe mén av antibiotikaen som Topsy får. Det er betryggende å vite.
Topsy virker nå i kveld noe lettere. I ettermiddag har hun fått til å ligge og amme Aros og Abyssa. Det er så godt å se. Når hun nå begynner med antibiotikakuren i morgen vil det nok rette mer på seg! I ettermiddag har hun faktisk drukket vann av springet på badet igjen:) Det er et godt tegn:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar