tirsdag 15. august 2006

(N) HAKRILAS! (Født 15.08.06)Lille Abyssa i matfars hånd:)
Abyssa noen sekunder gammel:)
Lille Aros i matfars hånd:)
Lille Aros ved mammas pupp:)

Fødselen er overstått! (N) Hakrilas er kommet til verden:) Utover ettermiddagen ble Topsy mer og mer urolig. Hun mjauet og ville ha oppmerksomhet. Tydelig var det noe hun ville. Topsy gikk flere ganger inn i basthuset sitt og la seg, men noe var på gang:) Kl. 19.20 begynte de første veene, og veene kom tett. Den første kattungen kom baklengs, og det var en utrolig tøff og tung fødsel Topsy hadde! Tusen takk til Anne Marit og Charlotta som hele tiden var behjelpelig på telefonen for hva vi måtte gjøre! Vi prøvde alt for å få kattungen ut, men den stod bom fast. Kl.20.10 var ennå ikke kattungen kommet ut, og vi valgte å ta med Topsy i fødekassen til vakthavende veterinær for å få hjelp, men livet til den første kattungen stod dessverre ikke til å redde:( Lille blå veide 85 g. Veterinæren kjente på Topsy, og han sa det var flere i magen hennes. Vi reiste fra dyreklinikken og hjem med Topsy. Litt skjelven over hva som ventet oss etter en dramatisk start.

Vel hjemme på badet i fødekassen begynte nye veer kl.20.50, og kl.21.30 kom lille "fawngutten" til verden, og denne gang riktig vei:) Han veide 90 g. Den lykkelige mor stelte og slikket ham ren og tørr, og han fikk sitt første melkemåltid. Lille Aros som han heter fant puppen til mamma først. Han fikk en time alene sammen mamma før Topsy fikk en ny runde med veer:)

Så kl.22.31 kom lille Abyssa til verden, også hun kom baklengs, men det var mye lettere å få ut henne:) Foreløpig ser hun viltfarget ut. Hun er helt mørk på oversiden og brun under fotsålene sine. Så det blir spennende å se om det er viltfarget Abyssa er:) I ammetåken glemte Topsy å slikke hinnen av Abyssa, slik at matfar måtte gripe inn for å få fjernet hinnen og morkaken, og fikk lagt Abyssa til rette slik at mamma Topsy fikk gjøre henne ren. Ikke lett å få med seg alt, særlig når det er første gang hun føder:) Abyssa veide også 90 gram da hun ble født som sin kjære bror:)
Klokka er nå 00.10, og Abyssa og Aros ligger og drikker melk. Det har de to gjort nesten hele siden. Hvis de skal ligge slik i hele natt, blir pattene til Topsy tomme før det blir morgen:) Godt hun har flere patter å velge mellom:)
Det er nesten slik at jeg ikke klarer å legge meg nå. Har mest lyst til å sitte å se i fødekassen der den lykkelige trio ligge; Topsy, Aros og Abyssa:)

2 kommentarer:

  1. Gratulerer med to flotte unger. Abyssa ser veldig viltfarga ut på bildene ja :-) Skal bli spennende å følge dem videre i livet.

    SvarSlett
  2. Flotte navn forresten :-) Aros passer veldig godt til en fawngutt og Abyssa er jo skreddersydd for ei viltjente :-D

    SvarSlett