fredag 18. januar 2008

TOPSY ER SYK IGJEN:(

Topsy nyter solstrålen fra vinduet på stuebordet vårt:)


Kosejenta vår Topsy, koser seg på kjøleskapet:)


Åhhh! Nå er Topsy skikkelig syk:( Vi kom hjem på tirsdags kveld fra korøvelsen. Vi fant henne ikke noen steder, og lette over alt. Det eneste vi fant var oppkastflekker flere steder. Til slutt fant vi henne i dobbeltsenga vår. Der lå hun og siklet masse! Stakkars Topsy. Onsdag ettermiddag dro Halvard til veterinæren med Topsy. Vi trodde at Topsy hadde fått seg en luftveisinfeksjon, for hun hadde snufset tidligere i uka. Veterinæren satte en antibiotikasprøyte på henne, og vi fikk resept på antibiotika også. I går utover dagen ble tilstanden forverret:( Hun gikk på kattedoet om morgenen og tisset, men gikk og la seg i kurven sin igjen. Der lå hun hele dagen. Vi la merke til at hun begynte å virre fram og tilbake med hodet sitt, pupillene var store, og hun fikk ikke til å stå eller gå. Med en gang tenkte vi: "Dette er tilbakefall med polypenene i mellomøret". Hun har ikke smakt hverken vått eller tørt siden tirsdag. I går kveld ringte vi vakthavende veterinær, og vi fikk komme med Tospy. Hun fikk ligge på veterinæren til observasjon, og for å få væske i seg. Veterinæren gjorde skikkelig klinisk undersøkelse også, og det var ingen tegn på infeksjon eller betennelser. Da er jo svaret ganske enkelt: Polypene!!! Veterinæren satte også en kortisonsprøyte på Topsy for å få ned hevelsen.

I dag tidlig ringte jeg til Norges Veterinærhøgskole for å få snakket med veterinæren som opererte Topsy i februar 2007. Jeg ville ha svar på ct-bildene som ble tatt i september 2007. De viste at øregangene til Topsy var skikkelig fortettet. Hun ordnet det slik at Topsy får ny ct-time nå på mandag. Det betyr at Halvard tar bussen med Topsy til Oslo i morgen slik at venninnen min og familien hennes kan levere henne på mandags morgen. Så skulle veterinæren se grundig på ct-bildene om det er noe som kan gjøres slik at hun blir bra! Lille Topsymor har fortjent så mye bedre. Hun er jo nesten bare 3 år, og det er ingen alder for en katt! Selv forbereder vi oss på at Topsy kanskje må få komme til en bedre plass, og slippe å lide mere. Det er jo også et spørsmål hvor mange ganger skal man operere henne også. Det er jo ingen liten operasjon dette. Alt dette får vi svar på i løpet av tirsdag når veterinæren har sett på ct-bildene! Skulle det vise seg at noe kan gjøres blir gleden desto større!!!! Sånn som nå har hun ikke noe liv når hun virrer med hodet, har store pupiller, og ikke klarer å gå! Kjenner tårene sprenger på her, for jeg elsker Topsymoren vår av hele mitt hjerte! Hun har en spesiell plass i hjertene våre, og det kommer hun alltid til å ha! Ber dere alle om å sende Topsy deres beste lykkeønskninger og tanker om at hun MÅÅÅÅ blir bra!!!

Svartfot og Aros er så kloke. I går var det som om Svartfot skulle trøste Topsy. Han gikk inn på soverommet, hoppet opp i sengen der kurven hennes stod, og la seg foran kattekurven hennes. Akkurat som om han ville trøste henne. Aros gjorde også det, men han slikket Tospy på hodet. Det samme gjorde også Corvette da hun gikk en tur inn på soverommet vårt. Hun gikk bort og slikket Topsy på hodet! De er så kloke alle sammen. Når vi koser med Topsy maler hun, og det virker som om hun beroliger oss at hun har det bra på sin måte.

Jeg ser jo tydelig at Svartfot reagerer nå når Topsy er til veterinæren, for han går fram og tilbake mellom soverommet vårt og stua. Han går og snuser der kattekurven med Topsy stod. Halvard skal hente hjem Tospy nå fra veterinæren, og han reiser vel til Oslo med buss, enten i kveld eller i morgen. Så får vi avvente til svarene på ct-bildene kommer før en avgjørelse blir tatt!

Kattungenen vokser og vokser, og de er bare så herlige nå!:) Corvette koser seg masse med barna sine, og hun elsker dem:) Litt fri barneoppdragelse er nok.... Vi har tre små klatrere som klarer å klatre ut av fødekassen på egen hånd. Corvette har ikke funnet teknikken på å bære dem i nakkeskinnet inn igjen. I dag tidlig var det Melchior som hadde greid kunststykket å klatre over kanten på åpningen, og kommet seg ned på gulvet. Hørte det pep fra kattungerommet, og måtte jo selvsagt se etter hva det var. Jo da, der gikk han med halen rett til værs. Åhh du så fornærmet han var når jeg puttet ham tilbake til fødekassen til de andre. Han prøvde på nytt å klatre, og hang med hodet ut gjennom åpningen.

Vekta øker også på kattungenen. På onsdag 16.01.08 veide Caspar: 310 gram, Balthazar 310 gram, Miss Sophie 253 og Melchior 347. I går torsdag 17.01.08 veide Caspar 319 gram, Balthazar 328 gram, Miss Sophie 264 gram og Melchior 366 gram. Fremdeles lider ingen av disse noen nød! Kommer til å begynne på babygrøt til dem i uka som kommer. Håper bare de lærer seg å bruke kattedoen like fort som de har lært å gå til nå. Det tyder på at denne kvartetten kommer til å bli en aktiv gjeng. De er jo så glade i mennesker, og de er overhodet ikke redde for oss. Alle sammen oppsøker oss når vi tar dem ut av fødekassen slik at de kan boltre seg å gå på gulvet om kvelden før vi legger oss. Corvette går rundt og maler og maler, og lokker på barna sine. Hun er overhodet ikke stressa når det gjelder at barna sine er ute på gulvet. Hun legger seg ned på gulvet og ammer barna sine om de vil ha en slurk melk:)

1 kommentar:

  1. Huff, dette var trist å høre! Dere har virkelig fått mye å stri med i det siste. :( Angående polypper, så kan det av og til være vanskelig å få fjernet hele under operasjonen, det kan sitte igjen en liten bit, som senere vokser seg større til en ny polypp. Men det vet dere sikkert fra før. Krysser fingrene for lille Topsy!

    SvarSlett