fredag 16. mai 2014

A-KULLET (N) HAKRILAS AROS OG (N) HAKRILAS ABYSSA FYLLER 6 ÅR I DAG 15.08.2012!:)

SC/GIP (N) Hakrilas Aros og IP (N) Hakrilas Abyssa fyller 6 år i dag 15.08.2012! :) Begge to er kjempeflotte abyssinerkatter! :)


Det er rart å tenke på at det er 6 år siden det første kullet (A-kullet) i (N) Hakrilas Abyssineroppdrett kom til verden! :) Hvor er årene blitt av?  Husker det var kjempespennedne og med skrekkblandet fryd å være med på en kattungefødsel, for verken min mann eller jeg visste noe om hva vi gikk til. Derfor var det godt å ha min gode abyssinervenninne Anne Marit Jerpstad: http://ororina.blogspot.com tilgjengelig på telefonen! :) Jeg tror telefonen til tider var litt rødglødende mellom Steinkjer og Trondheim den kvelden! :)

Egentlig skulle det være 3 kattunger i kullet. Den første kattungen (en blå abyssinerhannkatt) ble født med baken først, og det er helt normalt til katter, men setefødsel på snei til en førstegangsfødende hunnkatt trenger ikke å være så bra kombinasjon! Den første kattungen satt bom fast, og den døde under fødselen!  :( Nr.2 var abyssinerhannkatten vår Aros. Han kom riktig vei, og vel en time senere ble lillesøster Abyssa født! :) Like etter kattungene er født noterer jeg alltid fødselsvekten på kattungen, og jeg har lagt inn fødselsvekten og vektøkningsskjmaet for alle mine kull på PC'n. Aros og Abyssa var 90 gram de ble født, og begge to var noen skikkelig matvrak! :) Etter fødselen satt vi lenge ved fødekassen og så på en kjempelykkelig og nybakt kattemamma som stelte sine to små! :) Det ble tatt noen bilder den kvelden ja, og i ukene og månedene som fulgte! :)

Da vi så at det kom en fawnfarget abyssinerhannkatt fant vi ut at den skulle vi beholde. Aros har i likhet med sin mor et kjempeflott gemytt. Han har alltid vært, og er fortsatt en kosegutt som elsker å få kos og oppmerksomhet! :) Aros ble kastrert i august 2009. Han har flere kattunger etter seg (2 i Trondheim, 1 i Frankrike, 3 i Sverige og 4 i Finnland). Aros er og blir et matvrak. Alt som vi spiser tror han at han kan spise, men akk så fornærmet han blir når det er mat han ikke liker. Hver gang noen av oss går på kjøkkenet kommer han pilende etter oss, hopper opp på toppen av kjøleskapet, og fra utsiktsposten sin følger han nøye med på hva vi foretar oss. Det kan jo være at det faller en ørliten smakebit på gulvet! :) Aros er bestevenn med huspusen vår Svartfot. De to er avhengige av hverandre. Det er Aros sin fortjeneste at Svartfot ble trygg på andre katter. Svartfot likte slett ikke at Aros og Abyssa ble født, og han fikk lov til bo på soverommet vårt frem til Abyssa flyttet.  Han var kjempegode venner med Topsy (mor til Aros og Abyssa).

Da Abyssa flyttet måtte vi prøve å få Svartfot til å bli vant med Aros. Vi lot døren fra stuen til soverommet stå åpen slik at Aros fritt kunne gå inn til Svartfot på soverommet. Aros var ikke tung å be, for det var jo en katt til der som han ikke kjente.

Jeg husker første gangen da Aros gikk inn til Svartfot. Nei takk! Det likte ikke huspusen vår! Svartfot brummet som en løve, og valgte minste motstandsvei med å gå ut en tur, og Aros ble kjempelei seg. Når Svartfot kom inn gikk han rett på soverommet vårt igjen. Han ville ikke på stuen sammen oss. Hver gang Aros gikk inn til ham brummet Svartfot som en løve, og var redd den lille kattungen! Nå er voksne kastrathannkatter redd for kattunger, for en kattunge betyr en sint og beskyttende kattemamma hakk i hæl. Vi gav oss ikke med tilvenningsfasen! Hver ettermiddag når min kjære mann og jeg var hjemme, satte vi opp døren til soverommet slik at Aros fikk gå inn til Svartfot.

Etter ca en uke skjedde det noe merkelig. Plutselig kommer Aros inn på stuen. Han stopper opp i døråpningen og ser seg bak mot soverommet. Hakk i hæl kom Svartfot inn på stuen. Han gikk rett bort til der matskålene stod, og begynte freidig å forsyne seg med kattungefór, og fra den dagen har Aros og Svartfot vært bestevenner! :)

"Jeg er ikke farlig, for jeg vil bare være venner med deg"! :) Aros i sitt iherdige forsøk på å bli venner med Svartfot huspus. (Bildet tatt november 2006)


Bilde tatt desember 2006, og Svartfot deler mer enn gjerne pleddet sitt til Aros! :)


Aros er akkurat lik sin kjære mamma Topsy. Han vil være venner med alle katter, og han unngår konflikter med andre katter! :) Jeg kan med hånden på hjertet si at Aros er en fredsmegler! :)
Abyssa bor sammen med en familie som har to barn. Da Abyssa var omtrent året gammel gikk til anskaffelse av en abyssinerhannkatt til, og på en utstilling de var på endte det med at de kjøte seg en russisk blå. Jeg har alltid sagt det. En katt blir til to, to blir til 3 osv..... :) Abyssa er også kastrat, og hun får være ute. De som eier henne bor stille og rolig til, og Abyssa kommer ofte kjempestolt på døren med dagens fangst som består av: småfugler, mus og til og med frosk. Til glede for Abyssa, men ikke fullt så gjensidig for familiens tobente! :)


Gratulerer så mye med 6 års dagen Aros og Abyssa! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar