søndag 24. september 2006

ABYSSA'S REAKSJON PÅ ETT ELLER ANNET OG DET FØRSTE FISKEMÅLTIDET:)
De to røverne Aros og Abyssa er jammen noen banditter begge to:) I natt la jeg meg på stuen, fordi jeg ikke fikk sove. Etter en stund kjenner jeg noe som går på dynen min. Litt lettere enn Topsy.... Det var Abyssa. Hun la seg til rette på føttene mine. Så etter en stund kommer også Aros. Han ville bare leke med Abyssa, og prøvde seg på å få hennes oppmerksomhet. Da det ikke nyttet hoppet han like så god ned. I dag tidlig da vekkerklokka ringte våknet jeg med å se inn i to par abyssinerøyne som så på meg:) Finnes det en bedre måte å våkne opp på? Tvilsomt:) Aros og Abyssa lå sammen på siden av føttene mine inn mot sofaen, og storkoste seg. Mamma Topsy lå i stolen og sov. Vanligvis er det hun som pleier å ligge opp på meg hvis jeg ligger på stuen, men denne gangen var det bandittene som hadde tatt hedersplassen:)
Bokhyllen der permer med noter står, er en populær soveplass for bandittene. Der kan de ligge i timesvis å sove:)
I ettermiddag skjedde det noe helt merkelig! Halvard og jeg satt og så på DVD-film. Topsy nyser rett mot Abyssa, og dermed ble Abyssa så sint! Pelsen reiste seg, halen stod som en flaskekost, hun krummet ryggen, freste, spyttet, hylte som en stukken gris og knurret som en løve! Jo mer hun hylte, jo mer knurret hun. Dette pågikk i hvert fall 1 time før Abyssa roet seg ned. Så ekkelt det var! Jeg ble kjemperedd for om Abyssa hadde gjort seg noe. Jeg fikk ringt et par andre abyssinereiere som har kattunger, og de kunne trygt berolige meg med at dette slett ikke er uvanlig. Hun ene fortalte at hun opplevde noe liknende i fjor med A-kullet sitt, og ble kjempebekymret selv at hun kontaktet noen andre som hun kjente. Topsy og Aros ble helt satt ut. Selvsagt ville mamma bort å sjekke om Abyssa hadde det bra, men Topsy måtte ikke prøve seg å komme nær henne. Vi kunne klart se på Topsy at hun var bekymret, og at hun ikke skjønte hva som skjedde. Aros prøvde seg også å gå fram mot lillesøster, men ble møtt på akkurat samme måte med løveknurr, spytt og fres. Kanskje det er som i mennekseverden at de er i en alder der de kan bli skremt av det minste? Vi vet jo at babyen når de er noen måneder gamle at de blir redd for ulike lyder etc. Familieidyllen ble heldigvis gjenopprettet etter en times tid, heldigvis.
I ettermiddag fikk vi besøk av min manns bror, Roger, hans kone Jill og barna deres; tvillingene Martin og Sindre på 5 år. Nå utsetter vi Aros og Abyssa for barn med vilje, fordi Abyssa skal jo til en familie med barn. Hverken Aros eller Abyssa er redde for barn, og det er kjempegodt. Martin og Sindre syntes det var stas å få holde dem, og de lekte med kattungene med en lekevimpel som vi har. Den synes Abyssa er kjempemorsom:) De fikk også lov til å sitte med kattungene i fanget. Topsy la seg like så godt til rette i sofaen og ammet sine små selv om det var folk på besøk til oss:) Det er også viktig at Aros og Abyssa lærer å bli håndtert av ulike folk, nettopp med tanker på utstillinger.
Ellers har jeg bestillt flybillett for Halvard, meg, Aros og Topsy til Oslo 08.12.2006. Den helgen er det juleutstilling på Adelskatten, og der skal jeg melde på Aros og Topsy to dager. Topsy mangler jo et cert. nå, så er hun Champion, og det skal bli gøy med en bedømmelse av Aros også.
Skal sende inn papirene på å få stamtavle nå over helgen. Beløpet er allerede ført over.
Ellers så har Aros og Abyssa smakt sei for første gang i sitt liv i dag:) Det skal jeg si smakte godt ja:) De kastet seg over fatet med liv og lyst, og stod med framlabbene sine opp i fatet slik at Topsy ikke skulle få ta det:) Vi skal prøve dem på litt forskjellig nå, slik at de ikke skal bli kresen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar