mandag 18. september 2006

Er det noen som har en treseters til overs? Følte det slik i går ettermiddag og kveld da Topsy, Aros, og Abyssa lå søtt sammen i treseteren vår:) Det hele startet med at Abyssa begynte å klatre opp sofaen for å komme seg opp. Til slutt klarte hun det:) Sofaen var noe nytt og spennende for henne. Hun hoppet og spratt omkring. Etterhvert begynte hun å balansere på putene på sofaryggen. Selv satt jeg med hjertet i halsen, men kom jo på at det er katter det er snakk om, og de lander jo alltid på beina igjen hvis de faller ned. Jo da, Abyssa falt ned en gang, og hun beviste at teorien min var riktig. Nytter ikke å hindre dem, for hvis kattene er hjemme alene må de likevel klare å komme seg opp og ned fra sofaen på egen hånd.

Etter en stund prøvde også Aros å komme seg opp i sofaen til lillesøster, også han fant klatreteknikken fort. Vel oppe i sofaen begynte "bøllene" og sloss med hverandre før de la seg ned og sovnet søtt:) Topsy fant ut at hun også skulle opp i sofaen for å følge med hva barna hennes gjorde. Hun la seg like så godt til rette og begynte å amme Aros og Abyssa. Til slutt sovnet de alle tre, og sov en god stund utover kvelden. Så ble Halvard og jeg forflyttet til toseteren.... Hva gjør vi ikke for disse dyrene? Jeg oppdaget at noen har hatt et aldri så lite uhell i sofaen, for det var mistenkelig bløtt der.... Fant ut at jeg kunne legge ut Tena Lady tisselaken som vi bruker i reiseburet til Topsy og Svartfot i tilfelle de gjør fra seg der. Det tisselakenet la jeg i både toseteren og treseteren.

Nå må vi vel øke matmengden til Abyssa. Hun hadde gått ned to gram på et døgn. Hun veide 536 gram 16. september, men i går veide hun 534 gram. Aros legger jevnt og trutt på seg. Han veide 616 gram i går kveld (17. september).

Vi gir dem velling hver kveld, og de er blitt bra flinke til å spise fra fatet, og de spiser bra også. Ser ut som om Topsy ikke har så mye melk igjen i pattene sine nå. Det går ikke så bra når vi prøver dem på oppbløtt tørrfór. Neste uke skal vi prøve å gi dem kjøttdeig. Det er mye proteiner i kjøttdeigen som er bra for kattunger. Det kan nå være tilfeldig også at Abyssa gikk ned to gram. Begge er mer aktive nå, og da trenger de også mer næring. Jeg er ikke bekymret, for jeg ser at de er friske og raske. Tror også Abyssa klarte å gjøre fra seg i kattedoen til Topsy i går. Hun var på oppdagelsesferd i kattedoen, og drev og snuste. Noen minutter senere ser vi en bitteliten klump som ligger der, og den var ikke Topsy sin.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar