søndag 10. september 2006

Nå er har det jammen begynt å bli liv i fødekassen:) Aros og Abyssa blir flinkere og flinkere til å gå nå. Abyssa har jo gått en ukes tid, men når Aros først oppdaget hvordan han skulle få labbene sine under kroppen ble det fart i den kroppen også:) Det å få komme opp fra fødekassen ut på badegulvet er dagens høydepunkt for duoen. Bare vi nå kommer inn på badet står begge på to, strekker seg så lange de er, og prøver å klatre ut av fødekassen. Det klarer de ikke ennå. Vi tenkte å flytte dem over til en kattehule vi har når de er blitt mer sikre på å gå. De har i hvert fall oppdaget kattedoen som står like ved fødekassen. Aros krabbet like så godt opp i kattedoen, og der la han seg like så godt ned for å slappe av.

På fredag kveld oppdaget Aros og Abyssa at det fantes et rom til like ved badet; nemmelig kjøkkenet. Det var noe nytt og spennende for dem. Skal si de gikk rundt og snuste. Topsy var så flink at hun la seg på de plassene der hun vet de kan snike seg vekk, som f.eks. bak kjøleskapet. Det var en fornærmet duo som måtte tilbake til fødekassen igjen den kvelden....

Vekten har også økt jevnt til begge to, selv om Abyssa har vært litt mer varierende med ca. annen hver dag med en vektøkning på 7 - 9 gram. Likevel veide Aros i går kveld 479 gram, og Abyssa 437. Det virker som om Topsy har mer enn nok melk, men nå er det på tide at de får prøve å venne seg til mat. I går kveld laget vi babygrøt, med kattungemelk (Royal Canin) og en ts. med youghurt naturell som vi laget som en velling. Vi satte det fram på et tefat. Topsy fikk spise slik at de kunne se hvordan hun gjorde det. Vi tok litt velling på fingeren, og begge slikket faktisk vellingen av fingeren. Tror de syntes det var spennende. Vi skal forsøke å gi dem velling i kveld også. Kanskje de oppdager at det går an å spise fra fatet om ikke så alt for lenge. Slekter de på sin mor, blir de altetende i matveien:)

I dag hadde vi besøk av min mor, og vi tok Aros og Abyssa inn på stuen. De fikk prøve å gå på vegg til vegg teppet vårt. Der var det mye bedre feste for labbene enn på badegulvet og kjøkkengulvet, og skal hilse å si det var to som fikk farten betraktelig opp når de kom dit:) Abyssa nærmest småjogget bortover gulvet, og Aros prøvde han også:)

De er virkelig blitt tøffe nå ja begge to. Da min mor skulle legge sammen en plastpose, freste Abyssa, og pelsen løftet seg på kroppen hennes. Den lyden var ny for henne. Ellers så leker de sammen i fødekassen. Det ser ut som to løvebarn som holder på. De biter hverandre, ligger over hverandre, fanger halene til hverandre og forsøker å løpe etter hverandre. Er det noe rart at Topsy har begynt å legge seg utenfor fødekassen når hun ikke ammer? Nei! Vi mistenker en av duoen å ha bitt Topsy i øret. Hun har hatt en liten kul der de siste dagene. Den har begynt å gå vekk igjen.

Nå har Abyssa sin framtid blitt sikret. Hun blir Byåsing hun også:) En familie med barn skal kjøpe henne, og det var en kjempelykkelig familie som mottok det glade budskap i dag:) De kommer i slutten av uken for å treffe Abyssa:) Kan tenke meg ukene og månedene går sakte for familien nå frem til Abyssa er leveringsklar. Husker bare selv da vi skulle få Topsy, og fra den dagen vi ringte for å få Svartfot frem til vi hentet ham. Nå må jeg sende mail til Charlotta som eier Yngve. Hun skal også fylle ut noen felt om Yngve, samt jeg skal fylle ut opplysninger om Topsy før jeg kan sende de inn til klubben min. Dette må gjøres innen kattungene er tre måneder gamle, for da blir det billigere. Vi tenker jo på å være med på utstilling på Dahl i desember med Aros og Topsy, og da vil jeg gjerne ha alle papirene klare på kattungene i god tid. Begge skal jo også få ormekur, vaksineres, få helseattest og shippes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar