mandag 11. desember 2006

ADELKATTENS JUELUTSTILLING PÅ DAL 09.12 OG 10.12.06!Topsy fremme på bedømmelse til dommeren.

Topsy i armkroken til matfar.


Aros i armkroken til matfar etter bedømmelsen.


Aros og Topsy i utstillingsburet.

Aros er nysgjerrig på livet på en utstilling, mens Topsy tar livet helt med ro.


Best at mamma får en grundig rundvask.

Ja, så er en laaaaang utstillingshelg over:) Fredag kveld satte vi oss på flytet ned til Gardermoen med Aros og Tospsy i en reisebag. De hadde fått noe beroligende på forhånd for at turen skulle gå bra. Litt mjauing fra Aros var det på tur utover til Værnes, men ikke et pip på flyet. Topsy som har hatt det med å gjøre fra seg i reisebagen hver eneste gang hun har reist med bil og fly gikk det også kjempebra med:) Tror dette var det eneste rette vi gjorde. Det handler om at hun fikk en postiv holdning til det å fly igjen. Sist gang hun fløy kastet hun opp og gjorde fra seg i buret. I hele helgen har det gått flott med Topsy i transporburet!:) Vi ble jo hentet med buss lørdag morgen, kjørt tilbake til hotellet om ettermiddagen, hentet på hotellet på søndagsmorgen, og kjørt til flyplassen om kvelden. Vi var jo kjempespente på forhånd på hvordan det ville gå med Topsy, men hun overasket virkelig!:) Det kan være hun føler seg tryggere med Aros i samme bur?

Kom fram til hotellet ca.kl.22.00. Da var det to abyssinere som hadde halen rett til værs, og gikk rundt og snuste på alle utenkelige kroker på hotellrommet. De skulle jo bare sette igjen lukten sin:) Halvard og jeg hadde forberedt oss på en søvnløs natt med en urlig duo, men Aros og Topsy fant seg fort til rette på hotellrommet. De spiste og gjorde fra seg i kattedoen sin.

Lørdag morgen ble vi hentet på hotelle kl.06.30 og kjørt bort til Leitlohallen hvor utstillingen skulle gå av stabelen. Vi var 5 stk fra vårt hotell som ble med bussen. Da vi kom frem var det veterinærsjekk, og vi var heldige og slapp en ulidelig lang kø. Adelkatten hadde ordnet en flott ordning på veterniærkontrollen, og det var nok veterinærer på plass.
Så var det å rigge i stand utstillingsburet før utstillingen kunne begynne. Burpynten som Anne Marit hadde vært så snill å sy for meg var så lekker!!!:) Fargene passet til Aros og Topsy. Arost og Topsy fant seg fort til rette i buret:) De spiste tørrfór og drakk vann.

Halvard gikk assistent for en annen dommer som Aros og Topsy skulle til, men jeg fikk hjelp av May Britt som var så snill og hjalp meg med Aros og Topsy da de skulle opp. Jeg la merke til at Aros var litt engstelig over all viraken uroen på katteutstillingen. Dette var jo en treningsrunde for Aros. Merket også at Topsy hadde glemt utstillingssituasjonen på de 9 månedene hun ikke har vært med, for hun var ikke helt samarbeidsvillig. Klart, de merker også at jeg er litt uttygg når det gjelder å løfte dem og holde dem i en utstillingssituasjon. Kanskje jeg ikke er bestemt nok? Slike små ting merker de fort.

May Britt som selv har abyssinere og en huskatt var snill og hjalp meg med Aros. Han er en skikkelig sprellemann den gutten, og han har 100 labber kjennes det ut som. Topsy fikk sitt siste cac cert, og ble Champion på lørdag:) Hun ble ikke nominert. Dommeren påpekte at Topsy er en elegant, slank abyssinerjente som har en nydelig abylook. Ørene er litt vel høytplassert, hun har litt lang pels, men fin, lun og varm ticking på pelsen sin. Vi vet at vi må være mye nøyere på pelsstellet når det gjelder Topsy. Dommeren skrev at Topsy var en nydelig abyjente:)

På Aros sin bedømming fikk jeg høre at han hadde den fineste pelskvalitetetn av de tre fawnfargete abyssinerene som deltok. Han er en tøff og lovende abygutt som dommeren skrev på dommerskjemaet:) Aros fikk EX 1 på lørdag. Gjett om matmor er stolt av abyssinerduoen da? Ja!:) Aros kom til nominasjonen til å komme til panelet sammen med en burumeser, og dommeren valgte Aros:) Hun hadde sett at Aros var ny i utstillingssituasjonen, men anbefalte at jeg stod over panelet, og lot Aros hvile i buret sitt for ikke å gjøre ham uttrygg, og det var det rette av henne å anbefale. Klart det er moro å komme til panel, men det er ikke absolutt en nødvendighet og et must når man skal trene en kattunge til å takle utstillinger! Da må man tenke på kattens beste! Det kommer flere utstillinger mener jeg!

Etter Aros og Topsy hadde vært framme til bedømming så fikk de en godbit i buret som de kastet seg over med nebb og klør. Synes det er viktig å belønne dem når de har vært oppe til bedømming. De skal forbinde en utstilling med noe positivt!

Halvard gikk assistent, og han gjorde en flott jobb. Han fikk masse skryt av dommeren han var hos, og også andre katteeiere på måten han opptrådde med kattene på. Halvard er så rolig og trygg, og da blir også kattene trygge.

Utstillingen på lørdag var så forsinkiet, og den var ikke ferdig før kl.20.15 om kvelden. Da bars det rett tilbake til hotellet. Der slappet vi av og koste oss. Vi bestilte oss en pizza på rommet, men da hadde Aros og Topsy masse innebygget energi til gode. De herjet rundt om kring og spang villmenn rundt på rommet. Det var godt å krype under dyna da vi la oss. Vi sov begge relativt godt frem til vi begge våknet med gjentatte dunkelyder.... Det var Aros som hadde oppdaget at det gikk an å få labben sin i mellom skapdørene, og resultatet ble jo at døren gikk litt opp igjen og beveget på seg. Oj!!! Det var spennende......, men ikke fult så behagelig å ligge og høre på.... Så skulle han en tur på tåfangst under dyna til matmor og matfar. Var trøtt ja når vekkerklokka ringte....

Bussen kom og hentet oss kl.08.00, og det bars rett til Leitlohallen for en ny dag med utstilling. Vi slapp jo veterinærkontroll, så det var bare å sette kattene i buret før utsillingen kunne begynne.
La merke til at Aros var mere frampå i buret dag nr.2. Han lå ikke gjemt bakerst i buret, men ville gjerne ha kontakt med forbipasserende utstillingsgjester. Han klatret i burgardinene, lekte med en pinne jeg hadde kjøpt, spiste tørrfór, drakk vann og gikk i kattedoen sin. Det var akkurat som om han hadde funnet ut at ustilling ikk er noe farlig.

Halvard gikk assistent for Aros og Topsy sin dommer, og han bar de to frem til dommerbordet selv. Topsy fikk mye av de samme bemerkelsene som dagen før, som at hun er elegant, tynn (men litt for tynn), mangler litt muskler, ørene litt for høyt plassert, nydelig farge og ticking i pelsen, men litt for lang og abylooken er nydelig. Topsy fikk sitt første cacib cert i dag!:) Aros fikk også masse skryt, og dommeren bemerket på søndag at Aros hadde en utmerket proporsjonalitet, slank kropp, høye bein, elegant hals, øynene er også exelente plasserte, store og fine i formen, pelsen var, exelent, tettliggende og allerede har han en exelent ticking og bunnfarge i pelsen. Dommeren mente at han er en fin ustillings abyssiner:) Aros fikk EX1!:) Begge to fikk skryt for det herlige temperamentet sitt!:)

Hverken Aros eller Topsy ble BIV, men dommeren sa i dag også at Aros hadde den beste peslkvaliteten av de tre fawnfargete abyssinerene som deltok. Aros kom videre til nominasjon, men i dag trakk den burumeseren det lengste strået. Aros var mye mer roligere når han var fremme til bedømming dag nr.2 enn dag nr.1. Han lot seg i hvert fall holde, selv om han protesterte litt. Det hjalp ikke. Er han på utstilling er han på utstilling! Under bedømmelse så holdt May Britt Aros, Halvard holdt Topsy og eieren til den tredje abyssineren hold henne selv. Jeg er i hvert fall kjempeglad for at Aros oppdaget at kanskje utstilling ikke er så skummelt likevel! Han var en helt annen katt. I buret malte han som bare det bare noen koste med ham, og han var fremme og hilste på de forbipasserende. Både Aros og Topsy slappet ordentlig av i utstillingsburet i går! De var så trygge og rolige!:) Herlig å se dem!

Ut på dagen kom venninnen min venninnen og familien utover på Dal. De syntes det var kjempestas å få hilse på Topsy og Aros!:) Moro var det at de nesten ikke så forskjell på Aros og Topsy. Det gjør nesten ikke vi heller nå.... Må i hvert fall se to ganger på dem før jeg er sikker på hvem som er hvem i forbifarten. Sist de så Aros lå han liten i fødekassen, og han hadde ikke åpnet øynene. Nå blir han 4 måneder i morgen! Vi lot være å ta ut Aros og Topsy fra utstillingsburet for ikke å stresse dem så alt for mye.

Utstillingen var ferdig kl.19.00 i går, og bussen skulle komme og hentet oss etter han hadde kjørt første pulje til Gardermoen. Siden Halvard var assistent måtte jo han bli ferdig med jobben sin før vi kunne dra. Dermed avtalte vi at vi skulle være med siste pulje ut til Gardermoen. Sjåføren var sen å komme tilbake etter han hadde kjørt første pulje til flyplassen. Han kom til Leitlohallen kl.20.10, så vi skjønte nesten det at vi ikke rakk flyet vi hadde bestilt, men likevel prøvde vi oss i innsjekkingsskranken. Når vi reiser med dyr MÅ vi møte opp 1 time før avgang. Da var det å traske bort til Norwegain og be dem booke oss om til et senere fly hvis det var ledig plass for katter, og det var det! Vi landet på Værnes kl.22.20, og kom hjem kl.23.00.

Turen hjem gikk også stålende for Topsy sin del. Reisebagen var helt fin og tørr, og hun hadde berget for første gang på mange måneder! Topsy virker så mye tryggere i reisebagen når hun er sammen Aros! Det er som hun er en annen katt. Vi gav dem avslappende i går før vi reiste, og har funnet ut at den avslappende tabletten ikke sitter i lengre enn 5 timer før det er i full fart igjen. Nå har vi fått beskjed fra veterinæren om å gi dem 1/2 tablett hver. Veterniæren er også rasekatteier, så han sier at enkelte katter er bilsyke, og må ha tabletter før de skal reise med bil eller fly.
Synes denne utstillingshelgen har vært kjempebra!!:) Det har vært mye lettere og reise med Aros og Topsy enn forventet med tanke på bilsyke og klagesang fra Aros. De slo seg til ro på hotellrommet som ingenting annet i verden skulle ha skjedd, samt Topsy ble Champion, og fikk sitt første cacib cert, og Aros fikk to EX1!:) Håper virkelig utviklingen til Aros fortsetter! Han tegner til å bli riktig fin abyssinergutt den katten!

Svartfot lå som en konge på sengen da vi kom hjem. Det var to abyssinere som sprang rett bort til matfatet sitt for å spise da de kom hjem. Apetitt hadde de ja. Svartfot kom inn på stuen en tur, og Aros oppdaget ham. Skal si det var en som skvatt når han så Svartfot. Aros sprang bak kjøleskapet før han kom frem igjen.

I dag tidlig var Aros og Topsy full av energi! De sprang og hoppet rundt på stuegulvet. Tydelig hadde de mye innebygget energi. Aros har nemmelig lært seg teknikken å hoppe opp på kjøkkenbenken i dag! Gratulerer unge mann!!! Det går vel ikke så lang tid før han forsøker seg på vasken også nå da.... Topsy kan bare nyte tiden hun får ha fred på lysarmaturet før Aros også kommer opp....

Etter Aros hadde sprunget fra seg gikk han inn på soverommet til Svartfot og la sammen med ham på pleddet. Der sov de i to timer før Svartfot skulle ut. Nå ligger trioen som noen slakt på badegulvet! For første gang på lenge ligger alle tre sammen! Aros ligger på skittentøyskurven, mens Svartfot og Topsy på gulvet.

Når det gjelder utstillinger vet vi at vi skal delta på Trønderkattens utstilling med Topsy, Aros og Svartfot, men for å trene Aros reiser vi også ned til Oslo for å delta på NORAK sin katteutstilling 21.04 - og 22.04.07. Nå har jo Topsy fått ett cacib cert. Hun må ha to til i Norge, og ett i Sverige. Går alt bra får hun sitt 2.cert på den første dagen på utstillingen i Trondheim, men da kan hun ikke stilles søndag. Uansett for å være sikker må vi melde henne på begge dager. Vi må prøve å finne en utstilling til henne i Sverige slik at hun får sitt svenske cert. Eller det går an å stille henne to dager i Svergie på en utstilling. Da er hun IC. Etter hun da er blitt IC, så har jeg bestemt meg for å la Topsy slippe flere utstillinger! Synes IC er kjempebra jeg!:) Hun er ikke en EC-katt. Tviler på om hun holder standard til det. Pr.dags har hun konkurrert alene i sin klasse som aby p, men jo høyere opp hun konkurrerer jo hardere konkurranse om cert. vil det bli. Vi får se tiden an og vurdere når den tid kommer. Uansett på trønderkatten sin utstilling SKAL Svartfot få prøve seg i huskattklassen!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar