mandag 18. desember 2006

SITUASJONEN TIL TOPSY!


I går kveld ble jeg så lykkelig at jeg gråt!!!:) Lille Topsyjenta vår sjanglet seg bortover stuegulvet, og inn på badet. Hun har ikke kontroll på baklabbene sine, og sjanglet! Det var noe hun ville! Halvard la på AD Hills kraftfór på fatet (som vi kjøpte da vi var til veterniæren på lørdag). Topsy spiste det!!! Hun spiste ca 30 gram. Åhhhh så glad jeg ble da jeg så det!!!! Hun sjanglet seg inn på badet igjen, og gikk for å legge seg der. Litt senere kommer hun sjanglende tilbake til kjøkkenet og drikker vann av vannskålen, og hun drakk mye også!!:) Halvard var litt smart, fordi han tok på litt vann oppe på toppen av våtfóret!

Topsy fikk en liten posjon AD Hills våtfór senere på kvelden også som hun spiste!:) Det var så herlig å se henne spise igjen!! Den gleden jeg følte og føler når jeg ser Topsy spiser, er så ubeskrivelig herlig!!:)

I dag tidlig spiste hun også våtfór, og sjanglet seg til kattedoen sin!:) Dette er helt klart framgang siden fredag, lørdag og tidlig på søndag! Likevel stiller jeg meg et stort spørsmål, og det er: "Hva er det som feiler deg kjære, kjære lille Topsy?". Hvorfor sjangler hun slik? Det virker som om hun har store problemer med balansen, fordi hun kan plutselig falle om på siden når hun går. Det ser ikke hun som hun har vondt, og hadde hun hatt vondt hadde vi vel sett det! Hva om hun har hatt et drypp? Eller hva med virus på balansesystemet? Det er to muligheter jeg holder åpne. Mennsker får jo også virus på balansen, og det tar jo lang tid å lege, så hvorfor kan ikke dyr få det?

Vi har fått time med Topsy til vår egen veterniær i dag, for å være sikker. Er det virus, må vi vel ta tiden til hjelp. Har det vært et drypp, så blir jo spørsmålet om hun noen gang kommer til å bli bra igjen. Det er så lett å trekke de verste konklusjoner. Blodprøvene viste jo infeksjon i kroppen! Det blir godt å få pratet med veterinæren vår i ettermiddag! Uansett er det trist dette her, selv om hun har vist bedring nå det siste døgnet:( Det er det å IKKE VITE hva det er som forårsaker sjanglingen hennes som det verste!

Aros er en liten godklump:) Han skjønner at mamma Topsy er syk! Flere ganger de siste dagene har han hoppet opp i sofaen der Topsy ligger og sover, og så begynner han å vaske henne! Akkurat som om han sier: "Nå må du bli helt frisk, mamma!" MEN han er nå en liten ramp også da.... Plutselig får han det for seg at halen til Topsy er det morsomste leketøyet, og gyver løs på den. Da må vi bare ta ham vekk.

I går kveld etter at Svartfot kom inn, så lå Aros i skinnstolen vår og sov. Svartfot hoppet opp i vinduet, og der satt han en god stund. Det var tydelig at han hadde bestemt seg for at det var hans tur til å ligge i skinnstolen. Han hopper fra vinduskarmen over på stolryggen. Selvsagt våkner Aros opp, og slår etter Svartfot med labben, og Svartfot slår tilbake. Dermed forlater Aros skinnstolen, og går og legger seg på pleddet sitt. Det hadde ikke vært Topsy i fjor det nei. Hun gav seg ikke over så lett, men godt at junior har respekt for de eldre:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar