mandag 18. desember 2006

TUR TIL VETERINÆREN MED TOPSY!


I ettermiddag var vi til vår veterinær med Topsy. Hun ble overrasket over å se tilstanden hennes, men hun hadde sett tilfeller av dette før. Topsy fikk en ny kortisonsprøyte, og vi skal fortsette med å gi henne antibiotika.

Vi må se tiden an til i ut i januar for å si noe sikkert. Det kan være virus/infeksjon i sentralnervesystemet som fører til at Topsy sjangler og mister balansen. Da vil dette gå over av seg selv på sikt. Dersom det ikke går over, kan mye tyde på at Topsy har fått en hjerneskade:( Da er det dessverre ingen ting vi kan gjøre. Men veterinæren så postivit på situasjonen til Topsy, fordi hun nå har begynt å spise igjen, og ba oss derfor vente til ut i januar for å se om hvordan tilstanden hennes er da. Så vi klamrer oss fast til håpet om at det er et virus som har rammet Topsy! Veterniæren sa at Topsy tydelig er svimmel, og det medfører at hun ikke klarer å orientere seg. Hun sjangler, og plutselig mister hun balansen, og faller over på den ene siden. Hun mente vi likevel måtte ta en dag av gangen for å se utviklingen av sykdomsbildet til Topsy.

Det positive er at hun nå spiser, og i dag har hun spist tre porsjoner med AD Hills våtfór!:) Det glir rett ned! Topsy trenger det, for da veterniæren veide henne var hun 2,2 kg. Det er ikke mye til vekt for en voksen abyssinerhunnkatt!

Det er så godt å ha håpet om at dette er et virus som Topsy kan bli bra av, men likevel ligger tanken der i bakhodet om at hun kan ha varig hjerneskade. Nå skal jeg forsøke glede meg over at veterinæren gav oss håp, og var optimistik, særlig med tanke på den postive utviklingen som har skjedd det siste døgnet med at Topsy spiser igjen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar