søndag 3. desember 2006

LØRDAGSKVELD OG FORINGSTID FOR AROS, TOPSY OG SVARTFOT:)
Sulten trio: Topsy, Svartfot og Aros:)
Fredspusen Topsy på bokhylla med cd-er og fredslilja:)

Svartfot kulern på fryseren:)
I går kveld var Halvard og jeg på den årlige tradisjonelle førjulsmiddagen til min mor. Vi kom hjem ca.kl.23.15. Svartfot var ute da vi kom hjem, men kom løpende i full fart da vi ropte på ham. Vanligvis vil han rett inn på soverommet for å få mat, men i går kveld ville han bli med inn på stua. Det var en ny vending i denne tilvenningsprosessen. Klart han fikk bli med inn på stua.
På stua var Aros og Topsy. Nå bruker vi vanligvis gi dem litt våtfór om morgenen og litt om kvelden. Da Halvard gikk mot kjøleskapet for å finne fram mat, var det tre stk. pelser som fotfulgte ham fram og tilbake, for å være sikker på at maten ble servert. Svartfot fikk maten sin på soverommet. Etter han hadde spist kom han rett inn på stua igjen. Akkurat som om han ville være sammen med Aros og Topsy. Svartfot hoppet opp på fryseren og la seg opp på lokket på fryseren. Han lå der og slappet av som en konge, og det har han ikke gjort siden før Aros og Abyssa ble født!:) Svartfot lå lenge på fryseren og slappet av. Han var helt avslappet:) Når slike gledelige små ting skjer i tilvenningsprosessen, blir jeg så glad!:) Synes det har gått fortere i tilvenningen mellom Aros og Svartfot enn det gjorde med Topsy og Svartfot da Topsy kom til oss for litt over ett år siden. Nå er jo Svartfot vant til Topsy, og da tror jeg han tåler en familie forøkelse bedre nå. Svartfot snuste Aros flere ganger i baken før han hoppet opp på fryseren. Det er også akkurat som om Aros av og til går og snakker med Svartfot, eller kaller på ham. Aros går frem og tilbake i nærheten av der Svartfot er og "mjauer" på en god måte.
Aros var i skikkelig lekehumør, og alt som kunne fanges prøvde han seg på, men da Aros prøvde seg et par ganger med å fange halen til Svartfot, kom det bare en bestemt labb fra Svartfot mot Aros med streng beskjed: "Ligg unna halen min!". Aros skjønte tegningen han, og hoppet fort vekk. Godt at han forstår når en beskjed blir gitt. Det var faktisk mer enn Topsy gjorde når hun ertet Svartfot. Topsy fortsatte å erte Svartfot med å fange halen hans. Nå er Svartfot blitt mye flinkere å gi beskjed når nok er nok, og det er et postivt steg i rett retning. Svartfot virker mye tryggere enn han gjorde før.
Like før vi skulle legge oss ville Svartfot tilbake på soverommet (han ligger sammen med oss i sengen om natten). Aros prøvde seg igjen på et "halefangestunt" på Svartfot's hale. Da skal jeg si deg at Svartfot virkelig gav Aros streng beskjed om å gi seg, for det var en høylytt knurring fra Svartfot, og Aros hoppet forskrekket vekk. Slik det ser ut nå har Aros respekt for Svartfot. Svartfot er eldre enn Aros, og det vet de begge to.
Når Aros blir for voldsom i leken sin, eller er maser om melk, og Topsy ikke helt er i lekehumør hopper hun opp på lysarmaturet over vasken på badet, eller på bokreolen på stua. Der vet hun at Aros ikke kommer seg opp. Topsy ligger/sitter der oppe i høyden, maler, koser seg og beskuer raketten Aros som spretter, hopper og løper frem og tilbake.
Akkurat nå i skrivende stund sitter Svartfot i vinduskarmen og titter ut på den nydelig desemberdagen:) Skulle likt å vite hva som går igjennom hodet hans, og hva han tenker om sine to abyssinersamboere. Av og til ser han forskrekket og oppgitt ut når Aros piler fram og tilbake som en virvelvindrakett på stua. Det er akkurat som om han synes Aros er barnslig. Han føler vel at Topsy er mye roligere enn hva hun var for ett år siden, og føler vel seg tryggere på henne nå enn da hun var kattunge.
Det er så moro å ha to forskjellige katteraser. Begge rasene er så herlige på hver sin måte, og alle tre har hver sin herlige personlighet. Egentlig er Topsy og Svartfot ganske like når det gjelder å bli sint. Ingen av de to inngår i bråk med andre katter. Begge to tolerer så mye av andre katter før de tyr til å frese og knurre. Topsy har jeg sett skikkelig sint en gang, og det var på Aros her om dagen.
I kveld skal Halvard og jeg på besøk til de som kjøpte Abyssa. Åhhh:) Jeg gleder meg til å se henne igjen. Merker sikkert at hun har vokst mye de siste ukene! Skal ta med fotoapparat for å ta bilder av henne slik at jeg kan legge ut på hjemmesiden og bloggen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar